''Bölgenin en büyük alışveriş noktası haline gelecek''

Çorlu Belediyesi tarafından yapılan ve halen yapımı devam eden Atakent kapalı pazar yerinin Şubat ayında tamamlanması hedefleniyor.

Çorlu 3.01.2018 20:24:00 0

PAZARYERİ OLMASININ YANINDA SPOR VE KONSER GİBİ ÇOK AMAÇLI KULLANILABİLECEK

 

Çorlu Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre; Modern mimarisi ve kapasitesi ile bölgenin en büyük alışveriş noktası haline gelecek olan Atakent Kapalı Pazar Yeri'nde inşaat çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Alipaşa Mahallesi Çetin Emeç Bulvarı ve 18 Mart Caddesi'ne cepheli Atakent Kapalı Pazar Yeri inşaatı kapsamında bugüne kadar yaklaşık 1.000 ton çelik ve 9.500 m³ beton kullanıldı. Kenet Çatı Kaplama Sistemi'nin uygulanacağı çatıda çelik çatı makaslarının yüzde 90'ı, seramik kaplama işlerinin yüzde 80'i ile sıhhi tesisat ve elektrik işlerinin yüzde 70'i  tamamlandı. İnşaatın cephe kaplama çalışmaları ise kısa süre içinde başlayacak. Bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 bölümden oluşacak olan Çorlu Belediyesi Atakent Kapalı Pazar Yeri tamamlandığında, 11 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. 4 asansör ve 3 merdivenin bulunduğu pazar yerinde 5 metre genişliğinde 272 adet tezgah yer alacak. Pazar yerinin bodrum katında balıkçılar, peynirciler, tavukçular için ayrılmış özel bölümler ile kuru bakliyatçılar, yufkacılar ve giyim esnafı yer alacak. Katta ayrıca çay ocağı, bebek bakım odası, engelli tuvaleti, tuvalet, mescit ile Pazarcılar Odası için hizmet bölümü ve zabıta için lokasyonlar bulunacak.  Zemin katta meyve-sebze satışı yapılacak; ayrıca 112 acil ve hasta odası, 2 adet çocuk oyun alanı, bankamatik alanları, bay-bayan ve engelli tuvaletleri, bebek bakım odası, polis odası, zabıta odası idari bölüm ve dinlenme alanları yer alacak. Giriş katında ise 315 metrekarelik çok amaçlı salon, soyunma odaları ve bay-bayan tuvaletleri yer alacak. Otomatik temizleme sisteminin kullanılacağı Atakent Kapalı Pazar Yeri'nde, pazar alışverişi için gelen vatandaşlara hizmet edecek 111 araçlık açık otopark ile pazar esnafının kullanabileceği 119 araçlık otopark bulunacak. Pazaryeri olmasının yanında spor ve konser gibi çok amaçlı kullanılabilecek olan üst katta aynı zamanda haftanın bir günü kadınların kendi el emekleriyle hazırladıkları ürünlerin satışı için stantlar kurulacak.

 

ŞUBAT AYINDA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

 

Yaklaşık 15 milyon Türk Lirasına mal olacak olan Atakent kapalı pazar yeri inşaatının Şubat ayında tamamlanması hedefleniyor.

 

Haber / Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10