Çerkezköy Meclisi yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi

Çerkezköy Belediye Meclisi Ocak ayı Meclis toplantısının ilk oturumunu Belediye Başkanı Vahap Akay başkalığında Belediye meclis salonunda gerçekleştirdi.

Çerkezköy 3.01.2018 20:33:00 0
Çerkezköy Meclisi yılın ilk toplantısını gerçekleştirdi

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

 

Meclis Salonu’nda saat 15:00’da başlayan toplantıya Ali Dönmez, Remzi Garip ve Funda  Serfiçe katılmadı. Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla birlikte başlayan mecliste Başkanlık Makamının 20.12.2017 gün ve 122 sayılı Diğer Kuruluşlarla İlişkiler hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi. Meclisin 2018 yılında Ağustos ayında tatil yapması karara bağlanırken, bir sonraki gündem maddesinde de denetim komisyonu üyelerinin seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylama sonucunda Denetim Komisyonu Üyeliklerine Rağbet Erol, Yüksel Sevil, Serdar Ürkmez, Remzi Garip ve Ayhan Çitil oy çokluğu ile seçildiler.

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

2018 yılında engellilere yardımların devam edip etmeyeceği, edecekse ücretinin ne kadar olacağı konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 5. maddesinde yer alan Çerkezköy İlçesi sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki 9 adet Belediye hisselerinin satışı görüşülüp, incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken, toplantının bir sonraki gündem maddesinde belediyede dolu bulunan bir adet kadroda derece değişikliği yapılması ve sözleşmeli personellerin 2018 yılında çalıştırılması ve ücretlerinin tespiti konusu görüşüldü. Belediyede 3 avukat, 13 mühendis, 4 mimar, 3 tekniker, 2 şehir ve bölge plancısı, 2 teknisyen, 2 ekonomist, 1 peyzaj mimarı, 1 sanat tarihçisi, 5 kameraman, 7 eğitmen, 1 hemşire, 2 laborant, 6 tabip ve 5 veteriner hekimin 2018 yılında tam zamanlı sözleşmeli olarak çalıştırılması, genel hizmetler sınıfında olan sözleşmeli personellerin ücretinin tavan fiyat, diğer sözleşmeli personellerin ücretinin tavan ve taban fiyat ortalaması şeklinde olması oy birliği ile kabul edildi.

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

 

Gündemin bir diğer maddesinde Etüd Proje Müdürlüğü’ nün Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündemin son maddesinde meclis Üyelerinin Meclis Başkanlığına vermiş olduğu caddelerden otopark ücreti alınması ve bu ücretlerin spor kulüplerine makbuz karşılığında ödenmesi hakkındaki önerilerinin müzakeresinin görüşülerek, oy birliği ile ret edildi ve bu konunun daha detaylı araştırılarak, Meclis gündemine ilerleyen zamanlarda alınması kararlaştırıldı. Gündem maddelerinin tamamlanmasının Belediye Meclisi’nin 2018 yılı Ocak ayı Meclis toplantısının ilk oturumu sona ererken, meclis komisyonlara gönderilen konuları görüşmek üzere Cuma günü saat 15.00’de ikinci kez toplanacak.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10