1 yılda 512 kilogram ambalaj atığı toplandı

Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 2017 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Yetkililer yaptıkları açıklamada 321,230 kilogram kağıt, 16,700 kilogram plastik, 174,320 kilogram cam olmak üze

Kapaklı 3.01.2018 20:34:00 0
1 yılda 512 kilogram ambalaj atığı toplandı

DİLEKÇELERE CEVAP VERİLDİ

 

Müdürlüğe bir yıl içinde 261 adet gelen evrak, 313 giden evrak, 79 adet dilekçe ve 14 adet ise şikayet başvurusu kaydı yapıldığını kaydeden Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri “ Evsel katı atıklar, geri kazanımı mümkün atıklarla ilgili gelen taleplere cevap verildi, ilgili lisanslı firmalar yönlendirildi. 4734 sayılı Kanunun 22’nci maddesine göre 6 adet alım yapıldı. Devlet Malzeme Ofisinden malzeme alımı yapıldı. 2014/150575 İKN’li Katı Atık Toplama ve Nakli, Kent Temizliği Hizmet Alımına ait işler yapıldı ve kontrol edildi. 2014/150575 İKN’li Katı Atık Toplama ve Nakli, Kent Temizliği Hizmet Alım İşi İhalesi kapsamında 12 adet hak ediş hazırlandı. Katı Atık Toplama ve Nakli, Kent Temizliği Hizmet Alım İşi dahilinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ait olan yolların temizliği kapsamında mahsuplaşma yapıldı” ifadeleri kullanıldı.

 

BİN ÜÇ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLDİ

 

Şahsen ve telefonla 215 adet talep ve şikayet neticelendirildiğini kaydeden Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri “ 140 adet 400 litre kapasiteli evsel katı atık konteynırı dağıtıldı. 189 adet evsel katı atık konteynırı başvurusu yapıldı. 277 adet eski çöp konteynırı tamir edildi, yerleştirildi. Kapaklı belediye sınırları içinde 2717adresten evsel moloz atıkları ve küller alındı. İlçe sınırları dahilindeki cadde, sokak ve parklarda bayram temizliği yapıldı. Kapaklı Belediyesi kurban kesim yerlerinin genel temizliği yapıldı. Günlük olarak evsel atıkların toplanması, konteynırların yıkanması, yolların süpürülmesi ve yıkanması işi yapıldı. Durakların, İbadethanelerin, mesire alanlarının, Belediye ve Muhtarlık hizmet binalarının, parkların temizliği yapıldı. Atık getirme merkezinin açılışı ve atık cep telefonu fırlatma yarışması düzenlenirken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve müdürlüğümüzce mahsuplaşmalar yapıldı. Mekansal hava kalitesinin belirlenmesi ve hava kirliliği haritalarının çıkarılması projesi kapsamında konferans düzenlenirken, Ambalaj Atıkları Yönetimi kapsamında Ocak ve Temmuz aylarında 6 aylık gelişme raporu hazırlandı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne sunuldu. Ambalaj Atıkları Yönetim Planı kapsamında bin üç  öğrenci ve öğretmene ambalaj atığı yönetimi eğitimi verildi. Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar doğrultusunda 2016 yılı yıllık faaliyet raporu hazırlandı” diye konuştu.

 

512 KİLO AMBALAJ ATIĞI TOPLANDI

 

321,230 kilogram kağıt, 16,700 kilogram plastik, 174,320 kilogram cam olmak üzere toplam 512, 250 kilogram ambalaj atığı toplandığını kaydeden Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri “ Bin 50 kilogram atık yağ ilgili lisanslı firmaya teslim edilirken, belediye hizmet binasında 430 kilogram bitkisel atık yağ lisanslı firmaya teslim edildi. Elektrik ve elektronik atıkların toplanması kapsamında bin 143 kilogram elektrikli ve elektronik atık TÜBİSAD işbirliğiyle geri dönüşüme gönderildi. 350 adet ömrünü tamamlamış lastik lisanlı firmaya (LASDER) teslim edildi. Ambalaj atıkları yönetimi kapsamında 12 adet yeni atık toplama ekipmanı işlek noktalara konuldu. Atık motor yağlarının toplanması için 18 adet işletmeye bilgilendirme tebliği yapıldı. Kamu kurumları, işyerleri ve okullara 15 adet küçük 66 adet büyük pil kutusu dağıtımı yapıldı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile beraber ambalaj atıkları ile ilgili saha denetimi yapıldı. 86 adet iç mekan ambalaj atık kutusu yerleştirildi. 20 adet 0,8 metreküplük ambalaj atık toplama kutusu yerleştirildi.  1 adet e-atık iç mekan toplama kutusu yerleştirildi” ifadeleri kullanıldı.

 

EVSEL KATI ATIK TARİFE RAPORU HAZIRLANDI

 

İnönü ve Bahçelievler mahallesinde kapı kapı dolaşarak ambalaj atığı bilgilendirme çalışmasının yapıldığını kaydeden Kapaklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri “ Proje kapsamında bin 482 haneye ulaşıldı ve bin 408 haneye ise ulaşılamadı.  “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası” kapsamında ilçe genelindeki okullardan 627 kilogram pil toplandı ve bertaraf edilmek üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine teslim edildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden atık getirme merkezine denetime gelindi. 2 adresten bitkisel atık yağ alındı, atık sahibine hediye verildi. Kapaklı Belediye Başkanlığı ile ÇEVKO Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı İktisadi İşletmesiyle “Cam Toplama Sözleşmesi” imzalandı.  Kapaklı Belediye Başkanlığı ÇEVKO Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı İktisadi İşletmesi ve Cam Kırığı Hurda Nak. İnş. Gıda Tur. San. ve Tic. Ltd. Şti. ile “Cam Ambalaj Atığı Belgelendirme Sözleşmesi” imzalandı.  2018 yılı evsel katı atık tarife raporu hazırlanırken, atık getirme merkezinin çevre bilgi sistemine kaydı yapıldı. Öte yandan yirmi adet çöp kovası yerleştirildi” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10