''Bu yıl tezgahlarda yeterli balık yok''

Çerkezköy balık pazarında faaliyet gösteren Karadeniz Balıkçılık Sahibi Cenk Diş, bu yıl havaların balık avlanma mevsimine uygun seyretmemesi nedeniyle yeterli ve bol balık çeşiti tezgahlara gelmediğini

Çerkezköy 4.01.2018 21:40:00 0

Diş, “Önceki yıllara göre bu yılda balıkçılar olarak halkımıza bol balık yedireceğimizi düşünüyorduk. Ancak hava koşulları bu yıl balık mevsiminde oldukça değişkenlik gösteriyor.Özellikle deniz suyunun da normal seyretmesi nedeniyle balık kuzeye kaydı.Havalar biraz soğumaya başladığında balık soğuk havayı sevdiği için o zaman ülkemize doğru akın edecektir” dedi.

 

HALKIMIZ BALIK YESİN DİYE ÇOK AZ BİR KARLA BALIK SATIYORUZ

 

Tezgahlara az balık çeşidi geldiğini belirten Diş; İstanbul ve diğer şehirlerde balık fiyatlarının oldukça yüksek olmasına rağmen Çerkezköylü balıkçılar olarak vatandaşlarımızı balık yemekten mahrum etmemek için çok az bir karla balık satışı yapıyoruz. Zaman zaman bazı balık çeşitlerinde bizlerin de tahmin etmediği bir fiyat yükselmesi oluyor. Ancak bu da az balık çıkmasından kaynaklanıyor olmasındandır. Özellikle fiyatların artması ile talep azaldığından bizlerinde satışı düşüyor ve bizleri etkiliyor. Bu yıl 25 yıl aradan sonra ilk kez tezgahlarda yerini alan uskumru fiyatı diğer balık çeşitlerine göre yüksek olmasına rağmen rağbet gördü.”dedi.

 

DENİZ SUYU SOĞUMAYA BAŞLADIĞINDA KUZEYE KAÇAN BALIK BOĞAZA AKIN EDECEK

 

Diş, “Birde bu yıl Tombik balık tezgahlarımızı süsledi. Aslında beyaz et ile kıyaslandığında balık fiyatları az tutulmasına rağmen fiyatının yüksek olmasına karşın yinede ucuz. Aynı zamanda balık protein deposu.mevsiminde bol balık yenmesinin ise çok faydası var.Şu anda her bütçeye çok uygun olan her zamanki gibi hamsi,istavrit başta geliyor.Tahminimize göre Kuzeye kaçan balık normal seyreden deniz suyu 15 gün içinde soğumaya başladığında   o zaman balık boğaza doğru akın edecek ve o zaman hem balık çeşidi bollaşacak hem de fiyatlar biraz daha düşecektir.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10