''Örgütlenme çalışmalarımız hızla sürüyor''

Teksif Sendikası Örgütlenme uzmanları Kenan Uçar ve Vehbi Atik göreve geldikleri tarihten bu yana Trakya Bölgesi'nde tekstil işkolunda sendikasız çalışan işyerlerindeki çalışanları Teksif Sendikas

Tekirdağ 5.01.2018 21:18:00 0

BİR YILDA SEKİZ İŞYERİNDE ÖRGÜTLENMEYE BAŞLADIK, ÇALIŞMALARIMIZ HIZLA DEVAM EDİYOR 

 

Kenan Uçar, şöyle devam etti; “Teksif Sendikası örgütlenme uzmanı Olarak Trakya Bölgesi’nde sendikamız genel merkezi tarafından Ali Öztürk, Kenan Uçar ve Vehbi Atik olmak üzere 01 Kasım 2016 tarihinde üç kişi görevlendirildik. Göreve başladığımız günden buyana Trakya’da sanayinin ağırlıklı olduğu Çerkezköy, Çorlu ve Lüleburgaz  olmak üzere çalışmalarımıza başladık. Yaptığımız çalışmalarımız bu güne kadar sendikasız tekstil işlerlerinde  çalışan emekçi kardeşlerimizi Teksif Sendikası çatısı altında toplayarak yasal hakkı olan sendikalı olma hakkına sahip olmalarını sağlamak  ve aynı zamanda sendikalı olmanın faydalarından yararlanmalarıdır. İlk örgütlenme çalışmamızı Fersan Tekstil’de başladık sırasıyla Gülçek Tekstil, Mussan Tekstil, Altıniplik, Ordu Tekstil, İpek Tül,İpek Hidrofor ve Köseoğlu Tekstil’de örgütlenmeye başladık. Çerkezköy,Çorlu,Lüleburgaz olmak üzere Trakya Bölgesi’nde tekstil iş kollarında örgütlenme çalışmalarımız hızla devam ediyor” dedi.

 

ALTIN İPLİK VE KÖSEOĞLU TEKSTİLDE YETKİ ALDIK İŞVEREN YETKİYE İTİRAZ ETTİ VE SÜREÇ MAHKEMEDE

 

Vehbi Atik de iki işyerinde yetki aldıklarını belirterek; “Yaptığımız yoğun örgütlenme çalışması sonucu Altın İplik ve Köseoğlu Tekstil’de çoğunluğu elde ederek yetki aldık. Ancak bu işyeri sahipleri ve yöneticileri yetkiye itiraz ettiler ve bu süreç şuan mahkemede. Mahkemenin vereceği kararı bekliyoruz. Yetki aldığımız bu işyerlerinde mahkeme, bakanlığın bize verdiği yetkiyi onadığında iki bin üzerinde çalışan teksif sendikası üyesi olarak toplu iş sözleşmesinde alınan tüm haklardan yararlanacaklar. Örgütlenme çalışmalarımızı sürdürdüğümüz işyerlerinde de kısa süre içinde çoğunluğu elde ederek yetki alacağız. Teksif Sendikası örgütleme uzmanları olarak yılmadan çalışmalarımızı özverili şekilde devam ediyoruz.”dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10