Yozgatlılar Arabaşı şöleninde buluşacak

Çerkezköy Yozgatlılar Derneği Başkanı Osman Karadavut, 14 Ocak Pazar günü 2.Geleneksel Arabaşı şöleni gerçekleştireceklerini kaydetti.

Çerkezköy 8.01.2018 20:47:00 0
Yozgatlılar Arabaşı şöleninde buluşacak

PAZAR GÜNÜ YAPILACAK

 

Çerkezköy Dekor Düğün Salonunda saat 19.00’da düzenlenecek gecede yüzlerde vatandaş arabaşı ziyafeti çekecek. Çerkezköy’de yaşayan binlerce Yozgatlının buluşup milli yemekleri arabaşı’nı yiyeceği gecede yerel sanatçılarda konser verecek.

 

TÜM VATANDAŞLARI DAVET ETTİ

 

Çerkezköy Yozgatlılar Derneği Başkanı Osman Karadavut “   Peygamberimizin Uhut Savaşı’nda dişlerinin kırılması üzerine hamur ve çorbadan oluşan bir  yemek yedirildi. Arabaşı ismi de buradan geliyor. Kış günlerinde yöremizde birkaç ailenin birleşerek zaman  zaman yediği Arabaşı bir çok kış hastalığı ve baş ağrılarına da şifa veren bir yemektir. Bu günde burada beraber bu geleneği devam ettirerek gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. Ülkemizin mozaiğinden bir parça olan bu geleneğimizi  siz hemşerilerimizle birlikte yaşatmaktan gurur duyacağız. Bu yıl ikincisini Pazar günü Dekor Düğün salonunda gerçekleştireceğimiz geleneksel Arabaşı şölenine tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Gecede bin 500 kişilik arabaşı dağıtılacak” diye konuştu.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10