Kapaklı'da 21 işyeri mühürlendi

Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından 2017 yılı içerisinde yapılan çalışmalar ve faaliyetler açıklandı. Açıklamada müdürlüğe 3 bin 697 adet evrakın geldiği kay

Kapaklı 8.01.2018 21:00:00 0
Kapaklı

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRDÜ

 

Bir yıllık süre zarfında denetimlerin rutin bir şekilde yapıldığını kaydeden Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri “ Bir yıl içinde bir zabıta müdürü, 11 komiser, 28 zabıta memuru ile çalışmalar gerçekleştirildi. İlçemizde uygunsuz tabela ve reklam panoları sökülme işlemi devam etmektedir. Okulların açık olması ile ekiplerimiz tarafından okul önlerinde faaliyet gösteren seyyar satıcılar rutin olarak bertaraf edilerek, okul kantinlerinin ve okul civarında faaliyet gösteren büfe ve bakkalların sağlık açısından sürekli kontrolleri yapılmıştır. Asker aile yardım ve hükümlü iaşe bordrolarının tahkikatları yapılmaktadır. 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun gereği oluşturulan Tütün Denetim Ekibi tarafından ( İlçe Toplum Sağlığı Merkezi, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Gıda Tarım ve Hay. Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü) işyeri denetimleri yapılmaktadır” dedi.

 

RUHSAT BİRİMİ 288 İŞLEM GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Bir yıllık süre zarfında Kapaklı Belediye Zabıta Müdürlüğüne 3 bin 697 adet evrak geldiğini kaydeden yetkililer “ 2 bin 527 giden evrak olmuştur. 119 adet zabıta vakası ile cezai işlem uygulanmıştır. 44 adet idari para cezası kesilirken, 21 adet işyeri ise mühürlenmiştir. Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ruhsat birimimiz, sıhhi işyeri, 2’inci ve 3’üncü sınıf GSM ve umuma açık istirahat ve eğlence yerine işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlemek, hafta tatil ruhsatı vermek, canlı müzik izni ve mesul müdürlük belgesi vermek, işyeri denetim kontrol ücreti, eğlence vergisi, ilan ve reklâm vergisi, muayene harcı, çeşitli harçlar, esnaf teftiş defteri, el ilanı tahakkuklarının yapılması, kanun ve yönetmeliklerin öngördüğü işleri yapmaktadır. Bir yıllık süre zarfında ruhsat birimimiz 210 sıhhi işyeri, 21 ikinci ve üçüncü GSM, 46 ise umuma açık işyerleri olmak üzere toplam 288 işlem gerçekleştirmiştir. Zabıta Müdürlüğümüz ilçemiz halkından gelen şikayet ve talepler doğrultusunda ivedi olarak huzur ve refahı sağlamaktadır. Belediyemiz birimlerinin ve diğer kamu ve kuruluşların istekleri doğrultusunda yardım ve kanunlar çerçevesinde hizmete cevap vermektedir. Zabıta Müdürlüğü personeli olarak güler yüzlü, halkımızın; sağlık esenlikler içersinde çağdaş bir şehir hayatı yaşayabilmesi için vatandaşlarla el ele ve diğer müdürlüklerimizle koordineli  olarak çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10