Taşeron işçilerinin kadroya geçiş süreci anlatıldı

Çalışma ve İş Kurumu Çerkezköy Hizmet Merkezi ile Sosyal Güvenlik Kurumu Çerkezköy Hizmet Merkezi işbirliğinde Çerkezköy'de Kamu Taşeron İşçilerinin Sürekli İşçi Kadrolarına G

Çerkezköy 9.01.2018 20:52:00 0
Taşeron işçilerinin kadroya geçiş süreci anlatıldı

Çalışma ve İş Kurumu Çerkezköy Hizmet Merkezi ile Sosyal Güvenlik Kurumu Çerkezköy Hizmet Merkezi işbirliğinde Çerkezköy’de Kamu Taşeron İşçilerinin Sürekli İşçi Kadrolarına Geçiş Süreci ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

KİMLER KATILDI?

 

Dün saat 14:00’da İŞKUR Çerkezköy Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Çerkezköy Devlet Hastanesi, Kapaklı Belediyesi, Çerkezköy Belediyesi ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

 

ÖNEMLİ SÜREÇ 2 OCAKTA BAŞLADI

 

Toplantıda konuşma yapan Çerkezköy İŞKUR Hizmet Merkezi Şube Müdürü İlhan Kütük; 24.12.2017 tarih ve 30280 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 696 sayılı kanun hükmünde kararname kapsamında kamuda taşeron işçi olarak istihdam edilenlerin sürekli işçi kadrolarına geçişi ve geçiş sürelerinde yapılacak işlemlerin en önemli süreci 2 ocak itibari ile başladığını belirtti.   Süreçte başvuruların taşeron işçilerinin çalıştığı kurumlara yapılacağını ifade eden Kütük, taşeron işçilerin 10 günlük süreçte başvurularını yaparak kadro taleplerini ilgili kurumlara ileteceğini söyledi.

 

SINAV SONUCUNA İTİRAZ HAKKI OLACAK

 

Başvuruların ardından da güvenlik soruşturmaları ve mülakatlar başlayacağını ve 3 ay içinde işlemlerin tamamlanacağını belirten Kütük; ‘’Taşeron işçiler 10 gün içinde başvuracak ve 2 nisanda tüm işlemler tamamlanmış olacak. Bu arada yapılacak yazılı sınavda 100 üzerinden 50 alanlar başarılı sayılacak. Sınav sonucuna itiraz hakkı olacak’’ dedi.

 

İLHAN KÜTÜK SÜRECİ ANLATTI

 

Sınavların 3 martta başlayacağını ve 22 martta tamamlanacağını belirten Kütük; Hem merkezi yönetim hem de belediye ve il özel idareleri gibi mahalli idarelerde alt işveren işçilerimizin istihdam edilmek üzere başvuruları 2 ocak 2018 tarihinde başladı. Bu tarihten önce herhangi bir başvuruda bulunması gerekmemektedir. Başvurular 10 gün içinde tamamlanacak olup son başvuru tarihi  11 Ocak 2018. Son başvuru tarihinden sonra hiçbir şekilde başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru ve kadroya geçiş sürecine ilişkin uygulamayı anlatan usul ve esaslar bu hafta içinde yayımlanmış olup geçiş süreci 2 Ocak 2018’den itibaren 90 gün içinde sonuçlandırılacaktır.  Alt işveren işçilerimizin 2 ocak 2018 tarihinden 10 gün içinde çalıştıkları alt işveren şirketlere değil istihdam edilecekleri kurumlara başvuracaklardır. Başvuruda bulunan alt işveren işçilerimizin bilgileri başvurdukları idarelerce elektronik ortama aktarılacaktır. İşçilerimizin 4 Aralık 2017 düzenleme kapsamında personel çalıştırılmasına dayalı bir ihalede çalışıp çalışmadığı ilgili kurumlar nezdinde kontrol edilerek çalıştıkları idarelerce sınav süreci başlatılacaktır. Alt işveren işçilerimizin çalıştıkları alt işveren şirketlerine herhangi bir evrak ya da feragat belgesi vermesi gerekmektedir.  90 günlük sürecin sonunda işçilerimizin kadroya geçişi sırasında kendilerinden kadroya geçişe ilişkin açtıkları dava veya icra takibi varsa bu dava veya takiplerden feragat ettiklerine ilişkin bir belge ve sulh sözleşmesi çalıştıkları idarelerce talep edilecektir.  İşçilerimiz kamuda istihdam edildikleri için kadroya geçişleri nedeniyle çalıştıkları idare ile sulh sözleşmesi yapacaklardır. Bu sözleşme işçilerimiz açısından herhangi bir hak kaybına sebep olmayacaktır.  Sulh sözleşmeleri idare ile yapılacak olup bu durum alt işveren şirketlerine karşı işçinin haklarından vazgeçmesi anlamına gelmemektedir.  Alt işveren şirketleri sulhe taraf olmayıp bundan yararlanamazlar. Alt işveren işçilerimizin bu kapsamda çalıştıkları hizmet süreleri iş kanun hükümleri çerçevesinde idareler tarafından ileride ödenecek kıdem tazminatına esas toplam hizmet süresi ile izin sürelerinin hesabında dikkate alınacaktır.  Sürekli işçi kadrosuna geçirilecek işçilerin ücreti ve diğer mali ve sosyal hakları mevcut bireysel iş sözleşmesinde belirtildiği şekilde korunacak olup yüksek hakem kurulu tarafından karara bağlanan ve süresi en son sona erecek toplu iş sözleşmesinin bitimine kadar bu toplu iş sözleşmesinden belirtilen ücret ile diğer mali ve sosyal haklardan fazla olamaz. Sürekli işçi kadrosuna geçirilen personeller; personele dayalı hizmet alım sözleşmesi kapsamında çalıştıkları idareler emrinde görev yapacaktır’’ dedi.

 

KATILIMCILARIN SORULARI YANITLANDI

 

Konuşmanın ardından İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü Personeli Mustafa Aktaş, merkezi idarelerdeki ve yerel yönetimlerdeki taşeron işçilerin kadroya geçiş sürecini anlattı. Sunum ardından katılımcıların soruları yanıtlandıktan sonra toplantı sona erdi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10