Sanayicilere Eximbank'ın fırsatları anlatıldı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren sanayicilere, Türkiye İhracat Kredi Bankası Eximbank'ın faaliyetleri hakkında bilgi verildi.

Çerkezköy 9.01.2018 20:53:00 0
Sanayicilere Eximbank

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından düzenlenen bilgilendirme seminerinde ÇOSB’li  ihracatçılarla bir araya gelerek Eximbank’ın ihracatçılara sunduğu fırsatları anlattı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda gerçekleştirilen seminere ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Başkanvekili Natan Yakuppur, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, sanayiciler, firma sahipleri ve üst düzey yöneticiler katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler “ Türk ekonomisine yıllık 20 milyar dolar cirosu, 3 milyar dolarlık ihracatı ile reel anlamda çok ciddi katkılar sağlayan bir üretim alanı olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesindeki toplantımıza hoş geldiniz. Gelişen Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sağlayan bölgemiz, 70 bini aşan çalışanıyla başta tekstil, kimya, plastik, ilaç, elektronik, makine sektörü olmak üzere her geçen gün büyümektedir. Ülke ekonomisi açısından İstanbul Sanayi Odası ve Türkiye İhracatçılar Meclisinin ilk 1000 araştırmalarında 30’a aşkın firmamızın bulunması bizlere gurur vermektedir. İlimiz Tekirdağ açısından en fazla Ar-Ge merkezinin bulunduğu Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, teknolojik gelişim açısından da ülkemize anlamlı çalışmalar sunmaya devam ediyor” diye konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Sözdinler “  Bugün burada çok değerli Eximbank Genel Müdürümüz Sayın Adnan Yıldırım ve değerli heyetinin bulunmasından dolayı gurur ve memnuniyetimizi belirtmek isterim.

 

Kendilerinden Eximbank’ın çalışmaları ve ürünleri hakkında güncel bilgileri almak, bölge sanayicilerimizin Türk Eximbank’a erişimlerini daha da hızlandırmak amacıyla bilgiler almak istiyoruz. Kendilerine verecekleri bilgilerinden dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz. 2018 yılının ihracatımız açısından yeni bir ivmelenme kazanması, başta bölgemiz olmak üzere tüm ihracatçılarımızın yeni bir atılımı ve dönüşümü gerçekleştirmeleri bugünkü çalışmamızda en büyük hedef olarak ortaya çıkmaktadır. Türk Eximbank’ın bölgemiz sanayicilerine yeni bir perspektif kazandırmasını bugünkü çalışmamız kapsamında çok önemsediğimizi özellikle ifade etmek isterim.  2018’i karşıladığımız bugünlerde yeni bir umutla daha ileri gitmek, elbirliğiyle tüm ülkemizin daha güzel günlere erişmesi temennilerimle, tüm katılımcılarımıza ve değerli misafirlerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

“YÜZDE 27’Yİ ÇIKARTILMASINI HEDEFLİYORUZ”

 

Kredi, sigorta ve garanti ile tüm hizmetleri tek çatıda veren banka olduklarını kaydeden Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım “Kredi büyüklüğünde Türkiye’nin dokuzuncu büyük bankasıyız. İhracat kredilerinin yüzde 46’sını tek başına veren banka olmakla birlikte ihracatın da yüzde 25’inin finansmanını sağladık. 2017 yılında 39.3 milyar dolar ihracata destek verdik. Bu yıl toplam finansman desteğimizin 46 milyar dolara yükseltilmesi hedeflenmektedir. Bu tarın 28 milyar dolarını kadi kredi, 18 milyar dolarının sigorta ve garanti imkanları şeklinde olması planlanmaktadır. İhracatı destekleme oranının ise yüzde 27’ye çıkartılması hedeflenmektedir. Türk Eximbank aynı zamanda Türkiye’nin tek resmi destekli ihracat kredi kuruluşudur. Bu çerçevede Türk Eximbank 30 yıllık bir süreçte ihracatçılarımıza, döviz kazandırıcı hizmet firmalarımıza ve yurt dışında faaliyet gösteren müteahhitlerimize nakdi kredi ve ihracat kredi sigortası imkanlarını tek noktadan sunmaktadır” diye konuştu.

 

“11 ŞUBEMİZ BULUNUYOR”

 

Türkiye’de 11 şubelerinin olduğunu kaydeden Yıldırım “ Organize Sanayi Bölgelerinde de irtibat büroları açıyoruz. Bugün de ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ile yaptığımız toplantıda ÇOSB’de de irtibat bürosunu açmayı kararlaştırdık. İrtibat noktalarında Türk Eximbank’ın faaliyetleri hakkında bilgi sahi olan personel istihdamı ile hem hizmetlerimize erişimin kolaylaştırılmasını hem de ihracata yönelmenin avantajları konusunda farkındalığı artırmayı hedefliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“28 FARKLA PROGRAM İLE FİNANSMAN HİZMETİ SUNUYORUZ”

 

Yıldırım “ Türk Eximbank yurt içi krediler alıcı tedarikçi kredileri ve ihracat kredi sgortası desteği olmak üzere üç ana faaliyet alanı kapsamında 28 farklı program ile finansman hizmeti sunmaktadır. Yurt içi kredi programları ile ihracatçılarımızın ve döviz kazandırıcı hizmet firmalarımızın üretim sürecindeki kısa ve orta-uzun vadeli finansman ihtiyaçları karşılanmaktadır. Özellikle ortu uzun vadeli krediler kapsamında ülkemizin ihracat kapasitesinin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla yatırım kredileri de kullandırılmaktadır. Bu kapsamdaki kredi programları vade, faiz oranı ve firmanın KOBİ olup olmamasına göre farklılıklar göstermekte olup, ihtiyaca göre ürün sunulması amaçlanmaktadır” dedi.

 

“İHRACATÇIYA HİZMET VERİYORUZ”

 

Türk Eximbank’ın sağladığı desteklerin, ihracatçıyla direkt buluşarak daha da yaygın hale getirileceğine de vurgu yapan Yıldırım, “Türk Eximbank şu anda Türk Bankacılık Sistemi aracılığıyla ihracatçıya hizmet veriyor. Bizler en kısa sürede şubelerimizi artırarak ihracatçılarımıza aracısız hizmet sunacağız. Bu noktadan sonra desteklerimizin daha da yaygınlaşacağını ön görüyoruz. Türk Eximbank’ın ihracat kredi sigortası programları kapsamında ise ihracatçılarımızın tanımadıkları bir ülkede bilmedikleri bir firma ile ticaret yaparken karşılaştıkları belirsizlerin yarattığı riskler üstlenilmektedir. Bu kapsamda, ihracatçının alacağı, yurt dışındaki alıcının ya da o alıcının bulunduğu ülkenin karşılaşacağı ticari ve politik risklere karşı güvence altına alınmaktadır. Bir başka ifadeyle alıncının güvenirliliğini ihracatçı değil Eximbank ölçüyor ve riskini de önemli ölçüde üstlenmektedir” dedi. Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım’ın bilgilendirmesinin ardından seminer soru cevap şeklinde sona erdi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10