AK Parti basın mensuplarını ağırladı

AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı.

Çerkezköy 9.01.2018 20:54:00 0
AK Parti basın mensuplarını ağırladı

GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

 

Dün saat 09.30’da Gönlübol Lokantasında düzenlenen kahvaltıya AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, Tanıtım Medya Birim Başkanı Salih Azbay, Halkla İlişkiler Başkanı Mikail Çelik,Tanıtım Medya Birimi Başkan Yardımcısı Rengin Güler, Dilber Arı ve basın mensupları katıldı. Kahvaltıda konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge, ilçede görev yapan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

 

“ZOR ŞARTLAR ALTINDA ÇALIŞIYORSUNUZ”

 

Öğe “ 10 Ocak günü programların yoğun olacağından dolayı gazeteci arkadaşlarımızla bir gün öncesinden bir araya gelmek istedik. Yağmur çamur demeden zor şartlarda gazetecilik görevini yapan arkadaşlarımızın gününü kutluyorum. İlçe Başkanı olarak görev yaptığım zamanda buna bizzat şahit oldum. Kısacası bu söz kelimede kalmamış. Gerçekten gazeteciliğin özellikle yerelde daha zor yapıldığına da bizzat şahit oldum. Gazetecilerin üzerine büyük yük olduğunu görüyoruz. Zaman zaman siyasilerin yaptığı çalışmaları, diğer çalışmaları takip ediyorsunuz. Gazetecilik mesleğinin kesinlikle ticari bir amaçla yapılmadığına bizzat şahit oldum. Gazetecilik severek yapılması gereken bir iştir. 52 yıldır bu mesleği başarılı bir şekilde sürdüren Seyit Süren’de bunun en iyi örneğidir. Seyit Süren Çerkezköy’de gazetecilerin eskimeyen yüzüdür. Gazetecilik ile ticaret yaparım mantığı birbiri ile örtüşen bir şey değildir. Gazetecilik severek yapılması gereken bir iştir. Siyasilerin ve vatandaşların gazetecilerin hangi şartlarda neler yazdığını hoşgörü ile karşılamalarına inanıyorum. Sizlerle üç yıldır sık sık bir araya geliyoruz ve her bir araya geldiğimizde keyif aldım.  Gazetecilikte doğru yazmanın doğru olduğunu, toplumun sizi takip ettiğini bilerek doğru yazmanın bir vebal olduğunu bilincinde olduğunuzu biliyorum. Çalışma hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

“OLAN VATANDAŞA VE ESNAFA OLDU”

 

Basın mensuplarının “ Atatürk ve Öztrak Caddesinde tek yön uygulaması yapıldı. Bu uygulamayla ne değişti. Trafik rahatladı mı? “sorusu üzerine konuşan Öğe” Şuan kahvaltı yaptığımız sokağın işler acısı halini görüyorsunuz. Kısacası programlanmamış, yaya ve araç trafiği dikkate alınmayarak yapılmış bir çalışmadır. Ara sokaklarda yola ihtiyacımız var. Maalesef ara bağlantı yollarının kaldırımlarını genişleterek bisiklet yolu yaptılar. İhtiyacımızın dışında bir program ve çalışmalar yapıldı. Trafik içinden çıkılmaz hale geldi. 15-20 gündür insanlarımızın yaşadığı çileyi hepimiz görüyoruz. Bu uygulama soruna ilaven sorunlar getirmiştir. Burası tatil yöresi değildir, ara sokaklara caddelere bisiklet yolunun olması ihtiyaç değildi. Maalesef sokaklar daraltıldı ve esnaflarımız da mağdur edildi.

 

Esnaflarımız gün boyunca dükkanlarının önünde yapılan çalışmalardan ötürü siftah yapamadan işyerlerini kapatıyor. Trafiğin çok da rahatladığına inanmıyorum. Altı yol rahatlayacak diye Atatürk Caddesinin orta refüjünün kaldırılması çözüm olmadı. Alt yol kavşağının düzenlemesi yapılacak diye Çerkezköy’ün bu kadar yol güzergahının değiştirilmesi içinden çıkılmaz bir sorun çıktı. Akşam saatlerinde yoğunluk devam ediyor. Bu çalışma ile birlikte olan ağaçlara oldu. Orta refüjlerden söktükleri ağaçları ise Cumhuriyet mahallesinde kaldırımın ortasına dikmişler. Kısacası betonlar delinerek insanların yürüme yoluna dikilmiş” dedi.

 

“YOĞUNLUK PERSONELLE ÇÖZÜLECEK”

 

Daha önce yapılan haberlerle birçok kez gündeme getirilmesine rağmen Çerkezköy Devlet Hastanesi’ndeki kuyruk ve randevu çilesi hakkında da sorulan soruyu cevaplayan Öğe “ Çerkezköy Devlet Hastanesini ziyaret ediyorum. Hastanedeki yoğunluk kış aylarında oluyor. Üç ay içinde hastaneye 14 doktorumuz geldi. Hastanelerdeki bu yoğunluk personelle çözülecek. Vatandaşlarımız aile hekimlerine de gitsinler” diye konuştu. Öğe, hafta sonunda TÜGVA tarafından düzenlenen ve AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün verdiği konferansa ise davet edilmediklerini kaydetti.

 

“KIZILPINAR MAHALLESİ POLİS BÖLGESİ OLACAK”

 

Çerkezköy’ün personel anlamında hekim ve polis ihtiyacının olduğunu kaydeden Öğe “ Kızılpınar mahallesinin polis bölgesi olmasından yanayız. Bununla ilgili çalışmalar da yapılıyor. Geçtiğimiz yıl polis bölgesi sınırları çizildi ve mıntıka alanları belirlendi. Personelle ilgili sorun çözülürse Kızılpınar bölgesi önümüzdeki dönemde polis bölgesi olacaktır” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10