Gündoğdu: Otopark sorunlarının çözümlenmesini istiyoruz

Tekirdağ S ve J Plakalı Servisçiler Derneği Başkanı Aşkın Gündoğdu, Servis saatleri dışında araçlara park yapacak yer bulamadıklarını ve park yaptıkları yerlerde de araçlarına kabahatler kanun

Çerkezköy 10.01.2018 20:26:00 0
Gündoğdu: Otopark sorunlarının çözümlenmesini istiyoruz

OTOPARK SORUNUMUZUN ÇÖZÜMLENMESİNİ İSTİYORUZ

 

Aşkın Gündoğu nüfusu hızla artarak gelişen Çerkezköy’de her geçen gün araç yoğunluğunun da yaşanması ile birlikte servis araçlarına park edecek yer bulmakta güçlük çektiklerini belirterek, “Servis araçlarımızın park yeri olmaması nedeniyle cadde ve sokaklarda trafiği engellemeyecek şekilde araçlarımızı park etmek zorunda kalıyoruz. Çoğu zaman da yoğun araç parkları nedeniyle park edecek yer bulamıyoruz. Bazı yerlere de park ettiğimizde araçlarımıza kabahatler kanuna göre ceza kesiliyor. Çerkezköylü servisçiler olarak bizim araçlarımızın servis saatleri dışında rahatlıkla park edecek bir yerimizin olması için belediye başkanlığına ve ilçe kaymakamlığımıza dilekçe verdik. Verdiğimiz dilekçelere verilen cevaplarda park yerlerinin olduğunu oralara park yapabileceğimiz belirtiliyor. Ancak parkların hangi mahalle ve sokakta olduğu belli değil. Bir de bize Tepe Emlak Konutları tarafında bir yer gösteriliyor. Ancak servis zamanı hangi arkadaşımız neyle oraya gidecek aracını alıp da servise çıkacak” dedi.

 

İLÇE İÇİNDE BEŞ AYRI YERDE OTOPARK İSTİYORUZ

 

Gündoğdu; “Bize en az ilçe genelinde beş park yeri lazım. Çünkü toplam 800 servis aracı var.Bunlar kendi bölgelerinde olursa sıkıntı da yaşanmaz. Araç sahibi 10 kilometrelik mesafedeki parka aracını park ederse bu ona her gün 20 kilometre fazladan yol kat etmesini sağlayacak ve ayda 600 kilometrelik yolu tepmiş olacak ve aldığı uç kuruştan kat kat fazlasını yolda geçirdiği yakıta vermiş olacak.Bu nedenle bize en az beş yerde park yeri  tahsis edilmeli.Bize Tekirdağ Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu taşıma ve Planlama  Şubesi Müdürlüğü’nden  dilekçemize gelen cevapta S ve J plaka Hizmet yönetmenliklerine göre öğrenci ve personel taşıma hizmeti veren araçlara kalkış ve varış yerleri ile  ilgili otopark yeri tahsis edilmekte olup, söz konusu araçların belediyeler tarafından işletme ruhsatı verilen otoparklar park yeri olarak  kullanılabilecektir denilmekte. Ancak bunların nerelerde yani hangi mahalle ve sokaklarda olduğunu konusu açıklık getirilmemiş yani belirtilmemiş bizler bilmiyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10