Çerkezköylü Hammallar işsizlikten yakındı

Çerkezköylü hamallar, kış mevsimi ile birlikte iş yapamadıklarını ve zor günler yaşadıklarını ifade ederek "Soğuk ve yağışlı havaların hüküm sürmesi nedeniyle iş yapamıyoruz

Çerkezköy 11.01.2018 20:46:00 0
Çerkezköylü Hammallar işsizlikten yakındı

Her gün kahve ve pazar önünde iş arıyoruz. İşer bu şekilde devam ederse ailelerimize yiyecek ekmek götüremeyeceğiz’’ dedi.

 

‘’TEK İSTEĞİMİZ BU KIŞ AYLARINDA EVİMİZİN İHTİYACINI KARŞILAYACAK İŞ YAPMAK’’

 

Çerkezköylü Hamallar kış aylarında ancak ayda iki iş bazen bir iş yaptıklarını belirterek,  “Kış aylarının başlamasıyla birlikte işlerimiz bozuldu ve günlük gelirlerimizde yok oldu. Bu kış aylarında ayda en çok iki gün hamaliye işi çıkıyor. Aldığımız iki günlük yevmiye ile bir ay geçinmeye çalışıyoruz. Tabi ki buna da geçinmek deniyorsa. Eve aldığımız tek bir ekmek ve devamlı olarak bakkallara borç yapıyoruz. İş yaptığımızda aldığımız parayı bakkala götürerek borcumuzdan düşürüyoruz. Devamlı iş yapabilsek bakkal borcumuz da olmayacak ancak bizleri idare eden sağ olsun tanıdık bakkallarımız var. Bu kış aylarında sabahın kör ışıklarından akşamın karanlığına kadar soğuk havada iş bekliyoruz. İş yapamadığımız için de gelirimiz yok. Mecburen tanıdık bildik bakkallardan veresiye alıyoruz. Onlar da olmasa çoluk çocuğumuz aç kalacak ve onlara da borcumuz birikti. Bizleri idare ettikleri için Allah onlardan razı olsun. Bu nedenle  işe çok ihtiyacımız var. Esnaflarımıza rica ediyoruz hamaliye işi olduğunda acilen bizleri arasınlar. Bu kış aylarında tek isteğimiz evimizin günlük ihtiyacını karşılayabilecek az da olsa para kazanmak” dediler.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10