Mandalı kaş yaparken göz çıkardı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gazetecilerin sorunlarına ve zor çalışma şartlarına değinen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, anlatmak istediklerini yanlış ifade edince kaş yap

Kapaklı 11.01.2018 20:51:00 0
Mandalı kaş yaparken göz çıkardı

Gazetecileri aldıkları maaşla kuru ekmeğe talim eden kişiler olarak yorumlayan Mandalı “ Üniversitelerden mezun olduktan sonra güzel bir maaş alıp ailemize bakacağız özlemi çeken gazeteciler, maalesef kuru ekmeğe talim oluyorlar. Ancak kutlama günlerinde kahvaltı ve akşam yemeklerinde güzel çeşitleri bulabiliyorsunuz” sözleri tepki çekti.

 

 “HER GÜN HATIRLANMASI GEREKİYOR”

 

Dün saat 10.00’da Mandalı Restaurant’ta gerçekleştirilen kahvaltıya Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile Kapaklı ve Çerkezköy’de görev yapan basın mensupları katıldı. Kahvaltıda basın mensuplarının gününü kutlayan Başkan Mandalı “  Koşullar ne olursa olsun, mesleğinin onuruyla hareket eden, basın özgürlüğünü ve halkın haber alma hürriyetini savunan, ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla çalışan basın mensuplarımızın ''10 Ocak Çalışan Gazeteciler ''Günü'nü kutluyorum. Gazeteciler tabi ki sadece 10 Ocak Günü’ne tabi kalmaksızın her gün hatırlanması gerekiyor. Basın mensubu arkadaşlarımız hala merdiven altında gazetelerini basmaya çalışıyorlar. Yarına nasıl başlık atabiliriz, vatandaşlarımızın yapacakları haberlerle nasıl ilgisi çekebiliriz diyerek uğraş veriyorlar. Kısacası el emeği göz nuru işlerini yürütmeye çalışıyorlar. Gerçekten işleri zor. Maddiyatla ilgili kısıtlı gelirlerle işlerini yürütüyorlar. Gördüğüm kadarıyla pratikten yetişen gazeteci arkadaşlarımız vardı. Bu işin okulunu okumuş, mürekkebini yalayıp mezun olmuş kardeşlerimiz de var. Onlar da heyecan içinde biz mezun olduk, istediğimiz maaşı alabilir miyiz? Diye düşünce içinde olurken, ilk maaşlarında asgari ücreti bile göremiyorlar. Hevesle mezun oluyorlar ve mezuniyetten sonra güzel bir maaş alıp ailemize bakacağız diyorlar. Öyle bir özlemle bakarken maalesef kuru ekmeğe talim oluyorlar. Ancak kutlama günlerinde kahvaltı ve akşam yemeklerinde güzel çeşitleri bulabiliyorsunuz. Diğer günler onları bulamadığınızı biliyorum. Bu eleştiriden ziyade, yaşamsal tarzı görebildiğimi görüyorum” dedi.

 

GÜNÜNÜ KUTLADI

 

Mandalı “ Bizim belediyenin basın mensubu arkadaşların değişik kameraları, kayıtlı prompter cihazları var. Halkla seslenişle ilgili televizyonumuz bile var. Teknolojide bir cumhurbaşkanında ne varsa aynısı Kapaklı Belediyesi’nde var. Sizlere bakıyorum, maaşlarını biriktirerek kamera nasıl alabiliriz, gazetenin bir tarafını nasıl renklendirebiliriz ve vatandaşların ilgisini nasıl çekebiliriz uğraşı içindesiniz. Sizleri çalışmalarınızdan ötürü tebrik ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum” dedi.

 

“TERMİK SANTRALE KARŞIYIZ”

 

Basın mensuplarının “ Çerkezköy-Kapaklı arasına yapılması planlanan termik santral konusunda sessiz kaldığınız söyleniyor. Bununla ilgili ne gibi girişimleriniz oldu” sorusunun hatırlatılması üzerine konuşan Mandalı “ Çerkezköy-Silivri sahasına basan ayaklarda kamulaştırma bedeli var. Kamulaştırma bedelinden dolayı Silivri-Çerkezköy ayağı pahalı geldiğinden termik santralden vazgeçildi. Daha sonra araştırmalar neticesinde kamulaştırma bedelini ödemeden nasıl yaparız diyerek 150 dekarı Kapaklı, 350 dekarı Çerkezköy sınırına basan 500 dekarlık bir alan Tugay Komutanlığının arka tarafında keşfedildi. Ciddi anlamda devlet ben buraya termik santral yapacağım projesi ile geldi. Bizde akabinde Vatandaşlarımız ile beraber termik santrale hayır kampanyasını yazılı ve görsel olmak üzere anlatmaya çalıştık. Yasal olan prosedür gereği Çerkezköy Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Kapaklı Belediyesi olmak üzere ayrı itiraz dilekçeleri verdik. Şu ana kadar lehimize ve aleyhimize yönelik bir geri dönüş olmadı. Gelişmelerin lehimize dönelik olmasını düşünüyoruz” diye konuştu.

 

“OKSİJENİ YOK ETMEK İSTİYORLAR”

 

Oksijenden mahrum bölgede yaşadıklarını kaydeden Mandalı “ Bu bölgemizde 250’nin üzerinde sanayi sektörümüz ve 90 bin çalışanımız var. Bu arkadaşlarımızın oksijeni en iyi alabileceği bölgelerden mevki olarak kuzeyimizde Yıldız Dağları var. 500 dekarlık termik santral düşünüldüğünde oksijenden tamamıyla yoksun kalacağımız görülüyor. Bunu bizim istememiz mümkün değildir. Bizim enerjiye ihtiyacımız var. Termik santral olarak düşünülen 500 dekarlık alana güneş tarlası ve rüzgar gülü yaparsanız alacağımız enerjinin üst misli artı olarak size geri dönecektir. Buda kısacası yenilebilir enerji oluyor. Bakanlık yetkilileri toplantılar yaparak bu bölgeye oksijenin daha da çok pompalanacağı gibi bir hava estiriyor. Ancak vatandaşlarımız duyarlı ve bunun böyle olmayacağını biliyor. Maalesef bakanlıktan görevlendirilen yetkiler, bozuk plak gibi vatandaşları bilgilendirmeye çalışıyor.

 

“YENİLEBİLİR BİR ENERJİYE GİTMEMİZ GEREKİYOR”

 

Mandalı “ Dünya ölçeğine baktığımızda termik santralden vazgeçmeyen bir ülke bana söyleseniz, beşinci dünya ülkelerinden bahsedebiliriz. Birinci, ikinci ve üçüncü dünya ülkeleri termik santralden arındırılan konumda olduğunu bildirmek istiyorum. Yenilebilir bir enerjiye doğru gitmemiz gerekiyor. Kapaklı ve Çerkezköy sınırlarına 500 dekar alana termik santralden kendimizi arındırmamız gerekiyor. Bunun çalışmalarını yapmaya devam ediyoruz. Bazı basın mensubu arkadaşlarımız her gün gazete sayfalarında termik santral istemiyoruz, termik santralde neredeyiz diye haberler çıkartıyorlar. Ben kendilerine teşekkür ederken, aynı duyarlılığı da diğer basın mensubu arkadaşlarımızdan da bekliyoruz” diye konuştu.

 

MANDALI’DAN ÜSTÜ KAPALI ADAYLIK AÇIKLAMASI

 

Basın mensuplarının “ MHP Kapaklı’da sahaya indi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel çalışmaları hakkında bilgi verebilir misiniz?” sorusu üzerine Mandalı  “ Biz şuan buradayız. CHP’nin aday ihtiyacı yoktur. Ben o koltuğu halka layık bir şekilde doldurabiliyorsam bu yolda yine devam edeceğim gözüküyor” cevabını verdi.

 

“2018 YILI KAPAKLI’NIN YILI OLACAK”

 

Kapaklı Belediyesi’nin 2018 yılında gerçekleştireceği projeler hakkında da basın mensuplarını bilgilendiren Mandalı “ Bin kişilik Kapalı spor salonu start aldı. 5 milyonluk kapalı pazar yerinin de ihalesi yapıldı ve çalışmalar devam ediyor. 150 esnafımıza kapalı pazarda istihdam sağlayacağız.

3 milyonluk Pınarça Mahallesi sınırları içersinde çok amaçlı spor komplesinin ihalesi başladı.

Ayrıca 2018 yılında ilçe merkezinde yollarla ilgili 15 milyonluk asfalt çalışması yatırımı olacak. Ayrıca TESKİ’nin de 22 milyonluk yatırımı var. Bu yıl Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Bakım evini Kapaklı’ya kazandıracak. Cumhuriyet Mahallesi’nde 30 dekarlık alanda büyük bir parka başlandı. İsmetpaşa ve Bahçelievler Mahallesi arasında bulunan üst geçidin ihalesi de bitti. Vahit İnce üst geçidinin 150 metre altında bu üst geçidi hayata geçireceğiz. Büyükşehir Belediyesi Defacto’nun üstünde 30 dekarlık alanda kapalı yüzme havuzunun startını verecek. Hürriyet ve Çeken Caddesini Büyükşehir Belediyemiz prestij cadde yapacak. Kazak gölünde 80 dönümlük alana hastane yapılacak. Kapaklı’da 2018 yılında dere ıslah çalışması gerçekleştirilecek. Kapaklı’da mahallelerde halı sahaları kazandıracağız” açıklamasında bulundu.

 

“KAPAKLI’YA YATIRIM GETİRMEYELİM DÜŞÜNCESİ İÇİNDELER”

 

Kapaklı’ya yatırımların kazandırılması gerektiğini ifade eden Mandalı “ Bunları söylediğimiz zaman bazı siyasiler yanlış anlıyor. Topu Büyükşehir ve devlete attığımızı söylüyorlar. İktidar partisine üye arkadaşlarımızın da aynı duyarlılığı göstermelerini bekliyorum. Devlet olarak buraya bunu getirdik desinler. Onlar ise devletten Kapaklı’ya yatırım getirmeyelim düşüncesi içindeler. Milletvekillerinde de aynı düşünce var ve getirirsek İrfan Mandalı kazanacak diyorlar. Burada İrfan Mandalı kazanmayacak, kazanan ise Kapaklı olacak. Devletin spor ve eğitimle ilgili Kapaklı’ya hiçbir icraatı yok. Eğitim bizim için asfalttan bile önemlidir. Çocuklarımıza eğitimle ilgili yatırımlar yapmamız gerekiyor” dedi.

 

“BULVAR KAPANMAYACAK”

 

“Büyükşehir Belediyesi Pınar Bulvarında alt yapı çalışması yapacak. Bu bulvar trafiğe kapanacak mı ?” sorusu üzerine konuşan Mandalı “ Enver Özel döneminde yapılan kanalizasyon tükenmiş halde. Kapaklı’ya TESKİ tarafından yapılacak 22 milyonluk yatırım içinde bu bölgede var. Ana arterlerde yağmur suyu hattı yok. Bunları yapılması gerekiyor. Trafiğe ise bu bulvar kapanmayacak. Bir taraftan çalışılacak, bir taraftan da trafik akacaktır. Ama büyük ihtimal trafik tek yönlü olabilir. Çalışmaların en hızlı bir şekilde bitirilmesi hedefleniyor. Bu bulvarda bulunan esnafımızda bizim için önemlidir. Esnafımızı mağdur etmemek istiyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10