Başkan Albayrak gazetecilerle kahvaltıda buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla Tekirdağ ilçelerinde görev yapan basın mensupları ile düzenlediği kahvaltı prog

Tekirdağ 11.01.2018 20:54:00 0
Başkan Albayrak gazetecilerle kahvaltıda buluştu

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri Tarihi Beşevler'de dün saat 09.30’da düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına, Basın İlan Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Kemal Özvarlık, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Şeref Çetin, Neşat Erdoğan, Yrd. Doç. İpek Elif Atayman ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

‘’BUGÜN KONUŞULUP TARTIŞILMASI GEREKEN BİR KONU DA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜDÜR’’

 

Programda açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz; “Bu yıl 57'ncisini kutladığımız Çalışan Gazeteciler Günü 4 Ocak 1961 yılında çıkan bir yasanın çıkması üzerine ilan edilmiş bir gündür. Bu yasanın 10 Ocak'ta Resmi gazetede yayınlanması ile de bugün "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlanmaya başlamıştır. 212 sayılı yasanın basın emekçilerine sağladığı birtakım sosyal haklar nedeniyle çok önemli bir yasadır. Kamuoyunu sağlıklı bilgilendirmek açısından önemli bir görev edinen gazetecilerimiz, günümüzde zorluklar çekmektedir. Bugün konuşulup tartışılması gereken bir konu da basın özgürlüğüdür. Bugün resmi verilere göre 148 gazeteci ve medya mensubu yazdıkları ve düşüncelerinden dolayı tutuklu durumdadır. 1961 yılında 212 sayılı yasa kabul edildiğinde, 9 gazete bu yasayı protesto ederek üç gün gazete çıkarmamış, ardından da gazeteciler haklarını aramak için İstanbul ve Ankara'da yürüyüşler gerçekleştirmiştir. Bu yürüyüşlerden birinde bir pankartta `Simidimiz ve hürriyetimiz için' yazıyordu. Ben de 2018 yılına geldiğimiz bugünlerde Simidiniz ve hürriyetiniz için 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü içtenlikle kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

ZOR ŞARTLAR ALTINDA, ÇOK ÖNEMLİ BİR MİSYONU YERİNE GETİRİYORSUNUZ

 

Ardından basının yüklendiği misyonun önemine vurgu yaparak konuşmasına başlayan  Başkan Albayrak: “Öncelikle hepinizin bu özel gününü içtenlikle kutluyorum. Zor şartlar altında, çok önemli bir misyonu yerine getiriyorsunuz. Çalışan ve çalışamayan tüm gazetecilerin günü kutlu olsun. Göreve geldiğimiz günden itibaren hızlı bir şekilde kurumsallaşmamızı tamamlayarak Tekirdağlıların hizmetine başladık. Bu hizmete de görev süremizin sonuna dek devam edeceğiz. Görev süremizin tamamlanmasına 1 yıldan fazla bir zamanımız var. Dolu dolu, hizmet ve yatırımlarla tamamlamak istiyoruz bu süreci. İlk zamanlarda çok zorluk çektik. Bunun da temel sebebi, Büyükşehir kavramını maalesef ki Tekirdağlılara yeterince doğru bir şekilde anlatamadık. Büyükşehir gelince tüm sıkıntılar otomatik olarak herkes çözülecek sandı.   Süreç maalesef ki öyle ilerlemedi. Belli başlı zorluklarla karşılaştık. Ama bugün bu sıkıntıların birçoğunu aştık. Sadece vatandaşa hizmet ve kente yatırımı düşünen bir Büyükşehir Belediyesiyiz. Büyükşehir'in ilerleyen dönemlerinde Tekirdağ Türkiye'nin parlayan yıldızı olacaktır. Sanayi, tarım ve hayvancılık, turizm, ulaşımdaki önemli konumu ve üniversite vizyonuyla Tekirdağ'ın önü çok açık. Burada basın temsilcilerimize de çok önemli görevler düşüyor. Bu vesileyle tekrardan hepinizin gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

 

‘’GEREĞİNİ YAPACAĞIZ’’

 

Başkan Albayrak konuşmasını ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Batı Marmara Gazeteciler Derneği Başkanı Şaban Kardeş il genelinde görev yapan tüm gazetecilerin ücretsiz olarak belediye toplu taşıma araçlarından yararlanmaları için çalışma yapmalarını talep etmesinin üzerine Başkan Albayrak; ‘’Neden olmasın bir araştıralım gereğini yaparız dedi. Kahvaltı programı daha sonra toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10