Balık kervanına Yel de katıldı

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, TBMM Genel Kurulu'nda "Ergene Havzası Eylem Planı " konusunda gündem dışı bir konuşma gerçekleştirdi.

Ergene 12.01.2018 21:58:00 0
Balık kervanına Yel de katıldı

Yılan hikayesine dönen Ergene Nehri’nin 2019 yılı sonunda bitirilmesi hedeflendiğini kaydeden Yel “ Bu proje sonunda Ergene Nehri'nde özlediğimiz o 22 çeşit balığı, inşallah, hep beraber göreceğiz ve ben buradan bütün Trakyalı hemşerilerimi de oltalarını hazırlamaya davet ediyorum. İnşallah, hep beraber, eski günlerde olduğu gibi Ergene Nehrimizden balık tutmaya gideceğiz” dedi.

 

GÜNDEM DIŞI KONUŞTU

 

Ergene Nehri’nin kirlilik hikayesinin 1970’li yıllara dayandığını kaydeden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel “ 1970'li yıllara kadar Ergene Nehri'nde içinde 22 çeşit balığın yaşadığı, 283 kilometre boydan boya Trakya'yı kateden tertemiz bir nehirken o günkü plansız sanayileşmenin getirmiş olduğu nedenlerden dolayı sadece Tekirdağ ilimizde yaklaşık olarak 2 bin civarında sanayi tesisinin gelişigüzel kurulmasıyla başlayan bir kirlilik hikâyesi. Tabii, çok hükümetler geçti. 1970 yılından bugüne kadar gelindiğinde ne yazık ki Ergene Nehri'nin kirliliğine, Trakyalı insanlarımızın büyük bir özlemle beklediği bu kirliliğin sona erdirilmesine herhangi bir hükümet çare bulamamıştı. Ta ki 2011 yılında dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Haliç'i nasıl temizlediysek Ergene Nehri'ni de öyle temizleyeceğiz." diyerek adına "Şafak Harekâtı" dediği ve 6 Mayıs 2011 tarihinde o dönemin, yine, Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu Bakanımızın Çerkezköy'deki açıklamasıyla birlikte başlatılan ve bugünlerde sonuçlandırılmak üzere olan dünyanın en büyük çevre projesinin Tekirdağ'ımızda sergilenmesinden ve yürütülmesinden ben bir Tekirdağlı kardeşiniz olarak büyük bir gurur duymaktayım” diye konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY’DEKİ AĞAÇ KATLİAMINI YERİNDE İZLEYİN”

 

Yel” Gerçekten hükümetimiz, diğer bütün projelerde olduğu gibi, çevreyle ilgili projeleri de önemsemekte ve kendine yakışanı yapmakta; dünyanın enleri arasına giren havalimanlarımız, köprülerimiz, otoyollarımız gibi büyük projelere imza attığı gibi, çevre konularında da bu projeye, gerçekten, büyük bir önem vererek, 3 milyar 240 milyon gibi bir rakam ayırarak bu projenin devamını sağlamaktadır.  Ve yine, şuradan ben vatandaşlarımıza tekrardan seslenmek istiyorum ki 2019 yılı sonuna kadar bitirilmesi beklenen bu proje sonunda Ergene Nehri'nde özlediğimiz o 22 çeşit balığı, inşallah, hep beraber göreceğiz ve ben buradan bütün Trakyalı hemşerilerimi de oltalarını hazırlamaya davet ediyorum. Oltalarınızı hazırlayın Tekirdağlı hemşerilerim, Edirneli, Kırklarelili kardeşlerim; inşallah, hep beraber, eski günlerde olduğu gibi Ergene nehrimizden balık tutmaya gideceğiz diyorum. Değerli kardeşlerim, biz bu projelerle uğraşırken bir de tabii, Tekirdağ'ımızda 12 tane belediyenin tamamı Cumhuriyet Halk Partisinde. Özellikle Tekirdağ'ımızda Çerkezköy'de trafik düzenlemesi adı altında Atatürk Bulvarı'nda yüzlerce ağaç sökülürken hiçbir milletvekilinin burada herhangi bir şekilde sesi çıkmıyordu. Ben özellikle bu konularla ilgili olarak Cumhuriyet Halk Partili vekillerimizi Tekirdağ Çerkezköy'ümüze davet ediyorum, oradaki ağaç katliamını lütfen yerinde izleyin” açıklamasında bulundu.

 

“TRAKYA HAK ETTİĞİ YERİNİ BULACAKTIR”

 

Çorlu’ya devlet hastanesi kazandırdıklarını kaydeden Yel “Bu devlet hastanesinin çıktığı yer, eski yerle ilgili olarak da şu anda CHP'li belediye başkanlığında başlatılan "Bu yeri bize verin, park yapalım." seslenişleri var. Biz "Hep beraber yapalım." diyoruz ama buradan şunu ben ifade etmek istiyorum: Otuz yıldır Çorlu'yu yöneten CHP belediyeleri, bugüne kadar yapmış olduğunuz sadece Cumhuriyet Parkı ve göletin oradaki parktan başka Çorlu'ya neden park yapmadınız da yıkılan bir kamu kurumunun yerine göz dikip orada bir park yapmak istiyorsunuz? Düştüğünüz aciz durumu buradan, ben bütün Çorlulu hemşerilerime bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Dolayısıyla "çevre" deyip de bugüne kadar çevreyle ilgili hiçbir tedbir almayan bütün belediyeleri, bütün Cumhuriyet Halk Partili belediyeleri buradan kınıyorum. CHP kirletiyor, AK PARTİ temizliyor Allah'a şükürler olsun ve bundan sonra da Dünyanın en güzel, en büyük projesini uyguladığımız Tekirdağ'a bütün Cumhuriyet Halk Partili milletvekillerini davet ediyorum. Sizleri gezdirmekten büyük bir mutluluk duyacağımız bu çevre projemizi inşallah hep beraber 2019 yılı sonunda görme fırsatımız olacak ve Trakya, yeşil Trakyam eski günlerindeki gibi bereketli yarınlara kavuşacak ve bu sayede inşallah çiftçilerimizin tabii ki cebine çok daha fazla para girmiş olacak. Desteklerimizle birlikte, ağaçlandırma çalışmalarımızla birlikte, erozyonla mücadele çalışmalarımızla birlikte trakyamız hükümetimiz sayesinde inşallah gerçekten hak ettiği, layık yerini bulacaktır diyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10