Koçak: Artık meydanların ısındığı süreçteyiz

Türk Metal Sendikası (TMS), Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS)'ın uzun süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden istenilen sonucun çıkmaması üzerine dün Türk Metal Sendikası Çerk

Çerkezköy 12.01.2018 22:09:00 0
Koçak: Artık meydanların ısındığı süreçteyiz

Cumhuriyet meydanında toplanan yüzlerce işçiye seslenen Başkan Koçak “ Susmayacağız. Bıçak kemiğe dayandı. Eylemse  eylem, grevse grev. Sonunda zafer mutlaka bizim olacak. Onurlu Türk Metal emekçisinin olacak” dedi.

 

ARTIK BIÇAĞIN KESTİĞİ VE KEMİĞİN DAYANDIĞI YERDEYİZ

 

Dün Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Çerkezköy’de faaliyet gösteren MESS’e bağlı işyerlerinde 08.00-16.00 vardiyasında çalışan işçilerle Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde saat 16.30’da   eylem yaptı. Toplanan yüzlerce işçiye seslenen Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak “ Fedakar Türk metal üyeleri, onurlu metal işçileri, demiri bükenler,çeliği nakış gibi işleyenler,artık bıçağın eti kestiği ve kemiğe dayandığı yerdeyiz.Artık yolların bittiği,meydanların ısındığı süreçteyiz.Çalıştık canımızı dişimize taktık,iş yerini evimiz,tezgahımızı yatağımız bildik. Artık hakkımızı söke söke alacağımız yerdeyiz. Ürettik, kazandırdık. Artık kazanacağımız yerdeyiz, kazanacağız. Biz kimiz? Gece demeden gündüz demeden üreten biz değil miyiz? Gerektiğinde krizleri tek başımıza göğüsleyip, fedakar lığın en büyüğünü yapan biz değimliyiz? Kalitesiyle dünyaya örnek olan çalışkanlığı dillere destan olan biz değimliyiz. Üretim ve ihracat rekorları kıran, hem işverene hem sektöre hemde Türkiye’ye kazandıran biz değimliyiz .Evet biziz” diye konuştu

 

“ARTIK BİZDE KAZANMAK İSTİYORUZ”

 

Koçak “ Biz çok şey istemiyoruz. Hakkımız olandan başka hiçbir şey istemiyoruz. Şimdi sıra bize geldi. Artık bizde kazanmak istiyoruz. Alın terimizin karşılığını, çocuğumuzun rızkını istiyoruz.MESS ile yürütülen grup toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde şu an itibariyle geldiğimiz nokta sözün bittiği yerdir. Evet  sözün bittiği ama ayni zamanda eylemin başladığı yerdir. Bundan böyle sesimizi, çığlığımızı iş yerlerinden başlayarak mümkün olan her yere duyuracağız. Bu güne kadar kendimizi, toplu sözleşme masasında ifade ettik, bundan sonra yollarda, meydanlarda da ifade edeceğiz. Biliyorsunuz, geçtiğimiz Salı günü Ankara’da başkanlar kurulumuz toplandı. Burada bir dizi eylem kararı alındı ve mücadelemizin yol haritası ortaya çıktı. Kırmadan, dökmeden ama kararlılığımızdan asla taviz vermeden mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız. Buradan, yani meydanlardan, sokaklardan MESS’i bir kez daha uyarıyoruz. Taleplerimizi ve teklif ettiğiniz ucube zam oranına tepkimizi, sakın hafife almayın. Size uzattığımız eli havada ve karşılıksız bırakmayın. Türk Metal Sendikası ve temsil ettiği üyeleri, ülkemizin huzurunu ve istikrarını, iş yerindeki çalışma barışını her zaman göz önünde tutmuş  ,bugüne kadar ülkemiz ve işyerlerimiz için her türlü fedakarlığı yapmıştır. Ancak geldiğimiz bu aşamada, bizler için yeni bir sürecin de kapıları aralanmıştır. Herkes aklını başına toplasın. Yasal mevzuata göre arabulucu raporu sendikamıza iletilmeden grev kararı ile grev uygulama kararı alınamaz  . Ancak sendikamız arabulucu raporunu aldığı anda, gerek grev kararını gerekse uygulama kararını zaman geçirmeden alacaktı r.Sabrımızın sonundayız ama mücadele azmimiz her geç gün bileniyor” diye konuştu.

 

“MEYDANLARDA OLACAĞIZ”

 

“Bu meydanlarda olmayı biz istemedik” diyerek konuşmasını sürdüren Koçak “ Bu soğukta, bu kara kışta burada olmak bizim tercihimiz değil. Fakat eğer gerekirse, hakkımızı alana kadar da bu meydanları MESS’e dar edeceğimizi herkes bilsin. Dün  ,MESS’in çağrısına uyarak yeniden bir araya geldik. Peki   ne oldu? Gene haklı taleplerimiz masada kaldı. Gene bir sonuca ulaşamadık. Hatta yakınlaşamadık bile. Bu beyefendiler bize ne diyor biliyor musunuz? Siz üretmeye devam edin, ama iş emeğinizin, alın terinizin karşılığına gelince sesinizi çıkartmayın. Susun. Ne verirsek onunla idare edin. Susacak mıyız? Evet susmayacağız. Bıçak kemiğe dayandı   .Eylemse eylem,grevse grev… Sonunda zafer mutlaka bizim olacak. Onurlu Türk Metal emekçisinin olacak. Allah yar ve yardımcımız olsun. Haftaya Perşembe günüde yine bu meydanda birlikte olacağız” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Koçak konuşmasının sonunda güvenlik güçlerine , metal işçilerine, desteğe gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a,  Belediye Başkan yardımcısı Enver Bayram’a, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı’ya, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’e, BBP Tekirdağ İl Başkanı Turan Demircan’a ,BBP Çerkezköy İlçe Başkanı Murat Yürük’e, basın mensuplarına, Çerkezköy halkına ,dernek başkanlarına Türk metal Sendikası üyeleri ve şahsı adına teşekkür etti.

 

Haber / Seyit SÜREN-Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10