Ergin: Büyükşehir  tarihine sahip çıkmaya devam etmektedir

Saray Büyükyoncalı Mahallesi'nde bulunan, 1911 yılında inşa edilen ve mülkiyeti Maliye Hazine adına kayıtlı olan Büyükyoncalı İlköğretim okulu Saray Kaymakamlığı'nın talebi üzerine Teki

Saray 14.01.2018 20:34:00 0
Ergin: Büyükşehir  tarihine sahip çıkmaya devam etmektedir

Saray Büyükyoncalı Mahallesi'nde bulunan ve 1911 yılında inşa edilen okulun mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan Saray Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Büyükyoncalı İlköğretim Okulu'nun Rölove-Restitüsyon ve Restorasyon projeleri Saray Kaymakamlığı'nın talebi üzerine Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 14.07.2016 tarihinde ihale edildi. 28.07.2017 tarihinde onaylanmak üzere Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna göndermiş,  proje 25.12.2017 tarihinde gündeme alınmış fakat kuruldaki onay süreci halen devam etmekte.

 

"100'DEN FAZLA TESCİLLİ KÜLTÜR VARLIĞININ RÖLOVE-RESTİTÜSYON VE RESTORASYON PROJELERİ HAZIRLATIL DI"

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Dilşad Ergin, "Saray İlçesi Büyükyoncalı Mahallesinde bulunan tescilli ilköğretim okulunun atıl durumda bulunduğunu, restorasyon çalışmasına ihtiyacı olduğu Saray Kaymakamlığı tarafından bildirilmiş, bu çalışmanın Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yürütülmesi talep edilmiştir. İmar ve Şehircilik Dairesi Kültür Varlıkları Şube Müdürlüğümüz vakit kaybetmeden çalışmalara başlamış, restorasyon yapım işi için gerekli olan projeleri hazırlatmak üzere işi 14.07.2016 tarihinde ihale etmiştir. 17.06.2017 tarihinde teslim alınan projeler onaylanmak üzere Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na gönderilmiş, gündeme alınması 25.12.2017 tarihinde gerçekleşmiş ve yalnızca 5 ay gündeme alınması için beklenmiştir. Onay sürecinin halen devam etmesi, yapıya herhangi bir müdahalede bulunmamızı engellemektedir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kurulduğu ilk günden bugüne Tekirdağ tarihine sahip çıkmış ve çıkmaya da devam etmektedir. Bugüne kadar kiliselerden camilere, sivil mimarlık örneklerine kadar mülkiyetinin kime ait olduğuna bakılmaksızın Tekirdağ ilinin farklı ilçelerinde 100'den fazla tescilli kültür varlığının Rölove-Restitüsyon ve Restorasyon projeleri hazırlatılmış ve hazırlatılmaya da devam etmektedir. Bununla birlikte  8 tane sivil mimari örneği yapıyı, Saray İlçesi Kurtdere Cami, İnecik Mahallesi Erenler Hamamı, Rüstem Paşa Bedesteni çevre düzenlemesi gibi birçok kültür varlığının restorasyon çalışmaları tamamlanmış ve hayata kazandırılmıştır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği projeler doğrultusunda, Saray İlçesi Büyükyoncalı Mahallesinde bulunan tescilli ilköğretim okulunun da çalışmalarını layıkıyla yürütmüştür ve çalışmaların tamamlanması için gerekli tüm mücadeleleri de sürdürecektir" dedi.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10