Minik öğrencilerden HABER'e ziyaret

Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevi öğrencileri dün öğretmenleri ile birlikte Çerkezköy Haber gazetesi  tesislerini ziyaret etti.

Çerkezköy 17.01.2018 00:29:00 0
Minik öğrencilerden HABER

Çerkezköy Haber gazetesinin hazırlanışı ve baskı aşamalarını inceleyen öğrenciler, merak ettikleri konularda sorular sordular.

 

GAZETENİN HAZIRLANIŞINI VE BASKI AŞAMALARINI İNCELEDİLER

 

Dün Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevi öğrencileri Kuruluş Müdürü Ezgi İpek, öğretmenler Meltem Çakay, Gizem Yenikomşu, Elif Ayan ile birlikte Çerkezköy Haber Gazetesine ziyaret gerçekleştirdi. Gazete ekibi, öğrencilere gazetelerin haber merkezlerinde bilgisayar ortamında hazırlanışı ve baskı aşamalarını öğrencilere gösterdi. Öğrenciler, bir gazetenin nasıl hazırlandığını, hangi aşamalardan geçtiğini görmek ve öğrenmekten mutlu olduklarını kaydettiler.  Gazetelerin hazırlanışı hakkında fikir sahibi olan öğrenciler daha sonra Radyo Haber’i ziyaret ederek gazeteci Şaban Kardeş’ten bilgiler aldılar.

 

GAZETECİLER GÜNÜNÜ DE KUTLADILAR

 

Meraklı öğrenciler haber merkezini ve Radyo Haber’i gezdikten sonra gazetecilik mesleği hakkında merak ettikleri tüm soruları gazeteci Şaban Kardeş’e sorup öğrenme şansı yakaladı.  Minik öğrenciler daha sonra matbaa bölümüne geçti. Matbaa ustaları öğrencilere gazetenin basım aşamasında hangi evrelerden nasıl geçtiğini ve baskısını anlattı.  Gazetenin baskısını da meraklı gözlerle izleyen öğrenciler, daha sonra Çerkezköy Haber Gazetesi çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü de kutlayarak gazete kupürlerinden yaptıkları resimleri ve el işinden yaptıkları çiçekleri hediye ettiler.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Özel Çerkezköy Gündüz Bakımevi Müdürü Ezgi İpek “ Gazete ziyareti öğrencilerimiz açısından verimli geçti. Bugün Çerkezköy Haber Gazetesini ziyaret ederek öğrencilerimize hazırlanış aşamalarını gösterme imkanı bulduk. Matbaacılık mesleğinin inceliklerini yerinde görme fırsatı bulan öğrencilerimiz, makinelerin çalışma sistemine hayran kaldı. Öğrenciler gazetenin bilgisayar ortamından başlayıp makineden çıkış aşamasına kadar takibini ilgiyle izlediler. Bizlere bu imkanı veren ve öğrencilerimizi bilgilendiren Çerkezköy Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi gazeteci Şaban Kardeş, Genel Yayın Koordinatörü Sevay Kardeş ve tüm personeline çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10