UKOME hizmet birimi Çerkezköy'de açıldı

Çerkezköy, Kapaklı ve Saray'da bulunan şoför esnafı artık işlemler için Tekirdağ'a gitmek zorunda kalmayacak. 2012'de büyükşehir olan Tekirdağ'da  yıllar sonra, büyükşeh

Tekirdağ 17.01.2018 00:31:00 0
UKOME hizmet birimi Çerkezköy

Tekirdağ Ulaşım Koordinasyon Kurulu tarafından, Çerkezköy’de Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ticari Plaka İşlemleri Hizmet Birimi açıldı. Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As ve yönetim kurulu üyeleri dün Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’nın altıncı katında faaliyete geçen Tekirdağ Ulaşım Koordinasyon Kurulu’nun hizmete açtığı Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ticari Plaka İşlemleri Hizmet Birimi’ni ziyaret etti.

 

‘’İLÇEMİZE UKOME BÜROSU AÇILMASI BİZLERİ MUTLU ETTİ’’

 

As, “Aylarca ilçemize böyle bir birimin kurulması için aylarca bir dizi çalışmalar yaptık. Gerek Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a gerek Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a bu konuda gerekenin yapılması için yazılı olarak müracaatlarımız olmuştu. Özellikle Çerkezköy ve Kapaklı’daki şoför esnafımız UKOME ile olan işleri için Tekirdağ’a gitmek zorunda kalıyordu ve bu süre içinde iş kaybı da yaşıyorlardı. Artık işlemlerin burada olacak olması odamız üyesi esnaflarımızı da rahatlattığı gibi artık işleri de daha kolay olacak olması dolayısıyla mutluyuz. Bu konuda bizlere her zaman yardımcı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a ve Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a ve de UKOME daire başkanımız ve ulaşım daire başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

ÇERKEZKÖY, KAPAKLI VE SARAY’A HİZMET VERECEK

 

Ulaşım Daire Başkanı Erdin Eral da, “Çerkezköy’de hizmete açtığımız Ulaşım Dairesi Ticari Plaka İşlemleri Hizmet Bürosu şu anda ülke genelinde Büyükşehir Belediyeleri içinde bir ilçeye açılan ilk hizmet birimidir. Çerkezköy’e önceliğimiz ise bu bölgede ticari araç sayısının yoğunluğu ve az öncede oda başkanı Mustafa As’ın belirttiği gibi buradaki şoför esnafının işlemlerini çabuklaştırmak.  Şoför esnafımız böylece ne zaman kaybı ne de iş kaybı yaşamayacak. Çerkezköy’de faaliyete geçirdiğimiz Ticari Plaka İşlemleri Hizmet büromuz Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’a hizmet verecek. Burada dilekçeler alınacak, kayıtlar alınacak, ticari plaka işlemleri, yol izin belgesi, model değişikliği ve devir işlemleri dilekçeleri alınacak ve merkeze dijital ortamda ulaştırılacak. Merkezde onaylanıp imzalandıktan sonra yine buraya dijital ortamda ulaştırılacak ve başvuru sahibine verilecek. Şu anda iki personel ile hizmet veriyor. Çerkezköy, Kapaklı ve Saraylı şoför esnafımız artık bu işlemleri için Tekirdağ’a gitmeyecek işlemler Çerkezköy’de yapılacak. Hayırlı olsun” dedi.

 

İLK İŞLEMİ HAKAN FIÇICI YAPTIRDI

 

Çerkezköy’de hizmete giren Ulaşım Dairesi Ticari Plaka İşlemleri Hizmet Birimi’nde yol izin belgesi için ilk işlemi Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Vekili Hakan Fıçıcı yaptı. Fıçıcı, “İlçemiz şoför esnafının aylardır özlemini çektiği böyle önemli bir birimin açılmasından son derece memnunuz ve mutluyuz. Bu birimin kurulmasında özverili bir çalışma yapan Oda Başkanımız Mustafa As’a, Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, özellikle Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a, ulaşım dairesi başkanımıza ve birim müdürlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10