Öğrencilere dolu dolu karne hediyesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Tekirdağ il genelinde düzenlenen 1. Karne Hediyesi Çocuk Oyunları Tiyatro F

Tekirdağ 17.01.2018 20:07:00 0
Öğrencilere dolu dolu karne hediyesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 1. Karne Hediyesi Çocuk Oyunları Tiyatro Festivali Kapaklı ve Çerkezköy’de de 43 bin 512 öğrenci izleme şansı elde edebilecek.

 

‘’PİNOKYO’’

 

Festival kapsamında Çerkezköy’ de 26 ocak Cuma günü 11:00, 13:00 ve 15:00 seanslarında halk eğitim merkezinde sahnelenecek olan Pinokyo tiyatrosunun konusu şöyle; Gepetto ağaçtan çok güzel bir çocuk kulası yapar. Adını da pinokyo koyar. Çocuğu olmadığından bu kuklayı o kadar çok sever ki ‘’ Canperi‘’ kuklayı canlandırır. Ama tek bir kuralı vardır. Canperinin ‘’ Pinokyo’nun yalan söylememesi’’. Pinokyo eğer yalan söylemez ve iyi bir kukla olursa gerçek bir çocuk olabilecektir. Ama bakalım Pinokyo gerçek bir çocuk olabilecek mi? Gepetto usta, çekirge, tilki, kuklacı ve daha birçok renkli karakter sizleri bekliyor. Pinokyo gerçekten uzayan burnuyla sizleri muhteşem müzikleriyle sizleri büyüleyecek.

 

‘’BENİM GÜZEL PABUÇLARIM’’

 

Yine Çerkezköy’de 27 ocak cumartesi günü 11:00, 13:00 ve 15:00 seanslarında halk eğitim merkezinde sahnelenecek olan ‘’Benim Güzel Pabuçlarım’’ tiyatrosunun konusu şöyle; Günün birinde sirke bir robot palyaço gelir ve sevimli palyaço sirkten kovulur. Bu kadarıyla da kalmaz, parası olmadığı için çok sevdiği pabuçları elinden alınır. Palyaçomuz pabuçlarını geri almak için iş aramaya başlar. Girdiği işlerden çocuksu duyarlılığı nedeniyle bir bir kovulur. Pabuçlarına asla kavuşamayacağını düşünüp umutsuzluğa kapıldığında, onu hiç yalnız bırakmayan çocukların desteğiyle pabuçlarına ulaşır ve yeniden çocuklarla birlikte kahkaha dolu gösterisini gerçekleştirir.
Renkli, eğlendirici, müzikli palyaço şovlarıyla ve şarkılarla görsel bir şölene dönüşen oyun, tiyatronun eğlendirerek eğitmek kuralını ön plana çıkarmayı amaçlamıştır.

 

‘’KRALIN YENİ GİYSİSİ’’

 

Festival kapsamında Kapaklı’da 29 ocak pazartesi günü 11:00 ve 13:00 seanslarında ÇOSB Özel Teknik Lisesi’nde sahnelenecek olan ‘’Kralın Yeni Giysisi’’ adlı tiyatronun konusu ise şöyle Yeni kıyafetler edinmeyi tutku haline getirmiş kral başka hiçbir şeyle kıyafetleri kadar ilgilenmez ve hiçbir şey onu kıyafetleri kadar heyecanlandırmaz. Günün birinde ülkeye 2 düzenbaz gelir; insanları usta terziler olduklarına, dünyanın en eşsiz kumaşını dokuduklarına ve bu kumaşla yaptıkları kıyafetleri akıllı olmayanların ve beceriksizlerin göremeyeceğine inandırırlar. Bu, kralın kulağına kadar gider ve kendisine bu kumaştan bir kıyafet diktirmeye karar verir. Terzilere yüklü miktar para ve hemen işe başlamalarını ister. Teziler de derhal işe başlar veriri ve boş dokuma tezgahlarında sözü geçen kumaşı dokumaya başlarlar. Saraydaki hiç kimse kral dahil terzilerin dokuduğu kumaşı ve bitirdiklerinde de kıyafeti görmemekte ve akılsız veya beceriksiz görünmemek için görüyormuş gibi davranmaktadır.

 

‘’EĞİTİM VE KÜLTÜRE HER ZAMAN ÇOK BÜYÜK ÖNEM VERDİK’’

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak öğrencilerin yoğun bir eğitim öğretim dönemi geçirdiklerini belirterek " Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim ve kültüre her zaman çok büyük önem verdik.  Bu sene ilkini gerçekleştireceğimiz 1. Karne Hediyesi Çocuk Oyunları Tiyatro Festivali de bu konuda gerçekleştirdiğimiz önemli bir festival olacaktır. Eğitim öğretim dönemini yoğun geçiren, bu sırada birçok aktiveye fırsat bulamayan çocuklarımız tiyatro ile hem hoş vakit geçirmiş olacaklar hem de çocuk edebiyatının önemli eserleri ile tanışacaklar" dedi.  


0282 726 91 91
0282 747 65 10