Personele hizmet içi eğitim verildi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nca Malkara Belediyesi bünyesinde çalışan personellere engelli ve yaşlı vatandaşlara "Farkındalık Eğitimi" ve  &qu

Malkara 18.01.2018 21:24:00 0
Personele hizmet içi eğitim verildi

KİMLER KATILDI?

 

Malkara Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen eğitime; Malkara Belediye Başkan Vekili Nuran Başkütük, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay, Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Uslu,  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Vekili Serpil Cenker, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü Eğitmeni Murat Yıldız ve Malkara Belediyesi daire müdürleri ve personelleri katıldı.

 

‘’HİZMET İÇİ EĞİTİMLERİ ÖNEMSİYORUZ’’

 

Eğitimin açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Talat Atay,  "Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak engelli vatandaşların sorunlarını gündeme aldık. Öncelikle kendi personelimize hizmet içi eğitim verdik. Hizmet içi eğitimleri önemsiyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

 

İKİ OTURUMDA YAPILDI?

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü personeli Eğitmen Murat Yıldız tarafından iki oturumda verildi.

 

ÇEŞİTLİ KONULARDA BİLGİ VERİLDİ

 

Eğitimlerde, Malkara Belediyesi’ne gelen engelli ve yaşlı vatandaşlara davranış biçimleri, karşılama ve iletişim kurma, vizyon geliştirme, engelli ve yaşlı hizmetlerine yönelik bilgi edinmelerini sağlama, engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza yönelik, fiziksel, psikolojik sözlü şiddet içeren her türlü tutum ve davranışlara yönelik daha duyarlı yaklaşım bilincinin sağlanması ve engelli bireylerin toplumsal yaşama uyumları, karşılaştıkları sorunların yarattığı psikolojik travmaların en aza indirgenmesi,  Şehir İçi Yollar ve Kaldırım ve Yaya Geçitlerinde Ulaşılabilirlik İçin Yapısal Önlemler ve İşaretlemelerin Tasarım Kuralları, TS ISO 23599 Görme Özürlü veya Az Görenler İçin Yardımcı Mamuller ve Hissedilebilir Yürüme Yüzeyi İşaretleri, TST TS ISO 23599'un Uygulanmasına Yönelik Tamamlayıcı Standart konularında bilgilendirmelerde bulundu.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10