Arı üreticilerine kovan desteği

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi kapsamında Kapaklı'da kovan dağıtımı gerçekleştirilirken, programda üreticilere 220 kovan dağıtıldı.

Kapaklı 18.01.2018 21:32:00 0
Arı üreticilerine kovan desteği

ALBAYRAK’TA KATILDI

 

Kapaklı Belediye garajı yanında bulunan alanda düzenlenen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Kemal Kenar, Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“17 BİN KOVAN DAĞITIMI HEDEFLİYORUZ”

 

Programda konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, "Dört yıllık bir Büyükşehir Belediyesinin Tarımsal Hizmetler Dairesi başkanlığı olarak ilimiz çiftçilerine çeşitli cephelerden katkı sağlamaya çalışıyoruz. Çok değişik projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi de Arıcılığı Geliştirme ve Polinasyon Projesi'dir. Bu sene 17 bin kovan dağıtımını hedefliyoruz. Şu ana kadar 11 bin 500 kovan dağıttık. Amacımız çiftçimizin gelirini biraz da olsun arttırabilmek. Arıcılık projemizin ayrıca bir özelliği daha var. Projemiz, Türkiye'deki belediyeler arasında yapılan en büyük projedir. Projelerimizle tarıma destek vermeye çalışıyoruz. Bugün burada üreticilerimize vereceğimiz kovanların da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Hacı Aslan’ın ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanvekili Kenan Kenar “ Çiftçilerimizin önünün açılması açısından çok önemlidir. Küçükbaş hayvancılık ve büyükbaş hayvancılık desteğinden arıcılığa kadar birçok konuda çiftçilerimize destek olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum. 81 ilde yapılmayan hizmetlerin Tekirdağ'da yapılması çok önemlidir. Kendilerine hizmetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.

 

TEKİRDAĞ’IN 300-400 BİNLİK KOVAN POTANSİYELİ VAR

 

Tekirdağ’ın ana vizyonlarından birisi olan tarım ve hayvancılığa ciddi boyutta destek olduklarını kaydeden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Büyükşehir olmanın verdiği sorumlulukla kırsal kesimdeki vatandaşlarımıza destek olmaya da devam edeceğiz. Bu bölge tarımını çok iyi bilen Daire Başkanımız var. Tekirdağ'daki toplam kovan sayısı 50 bindir. Fakat Tekirdağ'ın yaklaşık 300-400 binlik kovan potansiyeli var. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kovan sayısını arttırmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Önümüzdeki 450 günü bize verdiğiniz göreve layık olarak, çalışarak ve vatandaşlarımıza hizmet ederek geçireceğiz. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz hizmetin hayırlı olmasını ve dağıttığımız kovanların balla dolmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından üreticilere kovan dağıtımı yapılırken, proje kapsamında Kapaklı’da  2015'ten bu yana toplam 656 kovan dağıtılmış oldu. 

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10