Zam oranını tabutla protesto ettiler

MESS'in toplu sözleşme için dayattığı yüzde 6.4'lük zam ve 3 yıllık sözleşme teklifine tepkiler sürüyor.

Çerkezköy 18.01.2018 21:35:00 0
Zam oranını tabutla protesto ettiler

Çerkezköy’de geçtiğimiz hafta eylem yapan Türk Metal Sendikası’na bağlı işçiler, dün tekrardan sokağa inerek MESS’i protesto ettiler. Çerkezköy Cumhuriyet meydanında toplanan binlerce işçinin son dönemlerde yaşadığı maddi soruna dikkat çekilmek amacıyla tabutlu eylemde gerçekleştirildi.

 

İKİNCİ EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİLER

 

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube üyeleri toplu sözleşme görüşmelerinde MESS ile anlaşma sağlanamamasını protesto etti. Cumhuriyet Meydanında toplanan binlerce işçiye seslenen Türk-İş Tekirdağ temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak “  Bugün burada MESS tarafından açlığa mahkum edilen bir metal emekçisinin cenaze töreni için toplandık. Şimdi size, merhumu nasıl bilirdiniz diye sorsam, hiç şüphe yok ki çok çalışkandı dersiniz. İşinin ustasıydı, ailesinden, ülkesinden ve ekmeğinden başka derdi yoktu dersiniz. İşyerini evi, işini namusu bilirdi dersiniz ve sonunda da üretti, kazandırdı ama maalesef, kendisi kazanamadan mevta oldu dersiniz. İşte bugün bu merhumu bu onurlu çalışkan metal emekçisini toprağa veriyoruz. Kardeşlerim, o, kalp krizinden, kanserden ya da trafik kazasından ölmedi ? Neden öldü biliyor musunuz? Açlıktan öldü, açlıktan. MESS tarafından açlığa terk edildi.Daha fazla dayanamadı ve öldü. Bu çalışkan, vatan sever, dürüst metal emekçisinin naşı önünde saygıya davet ediyorum. Ruhuna el Fatiha” dedi.

 

“DİRENECEĞİZ VE SONUNDA KAZANACAĞIZ”

 

Koçak “  Birileri kazandı, ihracat rekorları kırdı. O sadece hakkını istedi, ama bu hakkı ona çok gördüler. Sana TÜİK’in enflasyonu yeter, idare et dediler. Bak pinpon topunun fiyatı düştü. Yazın soba borusu, kışın plaj havlusu sudan ucuz dediler.  Gıdayı, eğitimi, ev kirasını, sağlığı boşver. Bizim verdiğimizle idare et dediler. Sonunda beklenen oldu kardeşlerim. Metal emekçisi açlıktan öldü. Peki biz, hala hayatta olanlar, direnenler, mücadele edenler, yaşam ve onur mücadelesi veren kardeşlerimizin açlıktan ölmelerine izin verecek miyiz. Onların emeğini, alın terini, ekmeğini yerde bırakacak mıyız? Elbette bırakmayacağız. Kol kola girecek, birleşeceğiz, sesimizi yükselteceğiz, Direneceğiz, direneceğiz ve sonunda kazanacağız” açıklamasında bulundu.

 

ARTIK BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

 

“Kimse metal emekçisini hafife almasın” diyerek konuşmasını sürdüren Koçak “Kimse, önümüze sadaka gibi atılan zam oranlarına boyun eğeceğimizi düşünmesin. Biz bir oldukça, kenetlenip, birbirimize sarıldıkça ve sendikamız Türk Metal’in arkasında durdukça, evvel Allah her türlü güçlüğün üstesinden geleceğiz. Artık bıçak kemiğe dayandı. Eylemse eylem, grevse grev… Türk Metal emekçisi hakkını alana kadar susmayacak.Türk Metal emekçisi bu yolda,asla sendikasını yalnız bırakmayacak. Meydanlarda, yollarda,bu güzel ülkenin dört bir yanında ne gerekiyorsa onu yapacak. Kırmadan, dökmeden, ama sonuna kadar hak ettiğinin peşinde olacak. Yani kazanacak dostlarım… Kazanacak. Evet, açlıktan ölen bir metal emekçisini toprağa veriyoruz. Ama biz bir ölür, bin diriliriz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun kardeşlerim” diyerek konuşmasını tamamladı.

 

DESTEK VERDİLER

 

Eyleme Çerkezköy Belediye Başkanvekili Ali Dede, Kapaklı Belediye Başkan Vekili Kenan Kenar, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Murat Yürük,  MHP Kapaklı İsmail Türker, , sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda işçi destek verdi. Eylemin ardından temsili olarak maddi sıkıntıdan dolayı hayatını kaybeden bir işçinin bulunduğu tabutun başına gelen işçiler dua okuyup helallik istediler.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10