Cesur: Sebzeler doğru zamanda ekilmeli

Çerkezköy'de faaliyet gösteren Ata Tarım Sahibi Ziraatçı Ulaş Cesur sebzelerin doğru zamanda ekilmesi gerektiğini söyledi. Cesur, bölgede hobi ve ticari amaçlı sebze yetiştiriciliğinin arttığın

Çerkezköy 19.01.2018 21:16:00 0
Cesur: Sebzeler doğru zamanda ekilmeli

HOBİ VE TİCARİ AMAÇLI SEBZE YETİŞTİRİÇİLERİ ARTIYOR

 

Ata Tarım Sahibi Ulaş Cesur, “Bölgemizde ticari ve hobi amaçlı sebze üretimi yapan vatandaşlar ile çiftçilerimizin  sayısı artmaktadır. Bölgemizde son birkaç yıl içinde artış göstermeye başlayan sebze üreticiliği tamamıyla doğal olarak üretim yapılmaktadır. Bazı vatandaşlar hobi olarak başladıkları sebze üreticiliğini geliştirerek  gelen talep üzerine ticari amaçla yapmaya başlıyor.”dedi. Cesur ayrıca şalgamdan pancara, acura kadar tüm sebze tohum çeşitleriyle üreticiye tedarikte bulunduklarını belirtti. Ayrıca menekşeden hüsnüyusufa, aslanağzından akşamsefasına kadar farklı çeşitlerde tohum satışı yaptıklarını da söyledi.

 

 SEBZELER DOĞRU ZAMANDA EKİLMELİ

 

Cesur, “İçinde bulunduğumuz ocak ayının ikinci haftası itibariyle turfanda patates ekime uygun yörelerde  yapılmalı  ve kışlık sebzelerden olan  ıspanak, karnabahar, trup, kereviz, havuç, lahana, marul, ıspanak, pırasa, dere otu, roka ve maydanoz hasadı da yapılmaktadır. Ekimler her yıl doğru bir zamanlama ile  yani hangi sebze ne zaman ekilecek ise o zaman ekilmelidir.dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10