Altın yükselişini sürdürüyor

Son aylarda döviz fiyatlarındaki artış nedeniyle altın onsunda devamlı yükseliş göstermesiyle birlikte altın fiyatları yükselmeye devam ediyor.

Çerkezköy 19.01.2018 21:21:00 0
 Altın yükselişini sürdürüyor

Çerkezköylü kuyumcular yükselen fiyatların kendilerini etkilediğini ve satışlarında büyük oranda düştüğünü belirtti.

 

‘’YÜKSELİŞ BİZİ ÇOK ETKİLEDİ’’

 

Çerkezköy Kuyumculuk Sahibi Saim Turlin, “Son iki gün içinde altın ons fiyatı 20 dolar yükseldi ve altının onsu bin 285 TL’den bin 333 TL’ye yükseldi. Bu yükselişle birlikte çeyrek altın fiyatı da 268-270 TL‘ye çıktı. Gram altın da 170 TL oldu. Altın fiyatlarının son bir buçuk aydaki beklenmedik artışı sektörümüzü büyük ölçüde etkiledi. Bununla birlikte satışlarımız da çok düştü. Bazı günler ise siftah yapmadan dükkan kapatıyoruz. Dolayısıyla altın fiyatlarındaki yükseliş bizi çok etkiledi” dedi.

 

‘’ALAN AZ BOZDURAN ÇOK  ‘’

 

Çerkezköy Altıntaş Kuyumculuk Mağaza Müdürü Muzaffer Seyhan, altında son aylarda    artışın kuyumcuları etkilediğini belirterek,  “Altın fiyatlarında  son aylarda yaşanan devamlı yükseliş  işlerimizi durma noktasına getirdi. Bazı meslektaşlarımız ise siftah yapmadan dükkan kapattıklarını belirtiyorlar. Bu fiyatlar karşısında vatandaşların altına olan talebi büyük oranda azaldı. Vatandaşlar ellerindeki altınları fiyatların yükselişini fırsat bilerek ihtiyaçlarını karşılamak için bozdurmaya başladı. Kısaca altın fiyatlarındaki yükseliş elinde altını olanlara yaradı. Altın fiyatlarının yükselmesinin başlıca sebebi döviz kurlarının devamlı yükselmesi  ile birlikte altın ons gramının da devamlı yükseliş göstermesinden kaynaklanmaktadır” dedi.

 

‘’SON YILLARIN EN YÜKSEK ARTIŞI’’

 

Çerkezköy Turkuaz Kuyumculuk Mağaza Satış Müdürü Mehmet Yılancı,“ Altın fiyatlarındaki sürekli artışı fırsat bilen bazı vatandaşların yastık altındaki altını bozdurmak için kuyumculara akın ediyor. Bu yükselişler bizleri etkiliyor. Özellikle böyle kış aylarında düğün dernek gibi cemiyetlerinde yok denecek kadar azalması ile de kuyumculara uğrayan olmuyor Altındaki bu son yükseliş ise son yılların en yüksek artışı konumuna geldi. Satışlarımızı da çok etkiledi’’ ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Seyit SÜREN    


0282 726 91 91
0282 747 65 10