19 yıllık Başkan Coşkunöz görevi devretti

S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüsçüler Kooperatifi'nin önceki gün gerçekleştirdiği 2018 Yılı Olağanüstü Genel Kurulunda, 1999 yılından bu yana başkanlık görevini yürüten Fevzi Coşkun?

Kapaklı 21.01.2018 21:05:00 0
19 yıllık Başkan Coşkunöz görevi devretti

S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüsçüler Kooperatifi 2018 Olağanüstü Genel Kurul toplantısı cuma günü saat 14.00’de kooperatif binasında gerçekleştirildi.

 

OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Açılış ve yoklamanın ardından kongre divanın oluşturulması ile devam etti. Gündemin üçüncü maddesinde kooperatifin mevcut parası hakkında görüşme yapıldı. Kooperatifin bankada 60 bin TL parasının bulunduğunu kaydeden S.S. 35 Nolu Karaağaç Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Fevzi Coşkunöz “  Olağanüstü Genel Kurul toplantısı dediğimiz zaman akla çok çeşit şeyler gelebilir. Bu toplantıyı istememizin ana sebebi bildiğiniz gibi bu araçların değişimi gündemde olduğu ve bizimde parasal sıkıntımız olduğu için hem mevcut paranın dağıtılması hem de arsanın satılıp üyelere dağıtılması konusunda yönetim kurulu ile toplanıp oy birliği ile olağanüstü genel kurul toplantısı için karar çıkardık. Yetki olmadan satamıyoruz” dedi.

 

“GELEN ARKADAŞLARA DESTEK OLACAĞIZ”

 

Çoşkunöz” Kurulların seçimi maddesini ben ekledim. Çünkü bu arsayı almakta biriktirmede birinci dere sorumlu benim. Bunu benim elimle satılmasın diye olağanüstü toplantıda seçilen arkadaşlarımın bu işi üstlenmesini istedim. Bu kooperatif işlerinde bildiğiniz gibi her türlü gelir gider vardır. En az aidat alan kooperatifiz. Bu toplantının amacı parasal açıdan bir desteği olabilir mi ? Bu zaman zarfında bizlerde bunu uygun gördük. Bundan ötesi benim görevim bitmiş olacak. Gelecek arkadaşlara destek ve yardımcı olacağız. Olağanüstü toplantının ana maddeleri genel olarak budur” açıklamasında bulundu.

 

ARSANIN METKARESİ BİN 200 TL

 

Gündemin dördüncü maddesinde ise kooperatife ait olan arsanın değerinin tespiti ve satışı hakkında üyeler arasında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Bin 62 metrekarelik arsanın satılması ilk olarak oylamaya sunuldu. Yapılan oylamada 14 üye satılsın, 6 üye ise satılmasın oyunu kullanırken, oy çokluğu ile kabul edilen arsanın satışının asgari değeri ise metrekaresinin bin 200 TL’den değer görmesi de oy çokluğu ile kabul edildi.

 

ÇOŞKUNÖZ ADAY OLMADI

 

Gündemin beşinci maddesinde ise mevcut araçların yenilenmesi konusu görüşüldü. Şahıslara ait mevcut araçların 14+1 olması oy birliği ile kabul edildi. Bir sonraki maddede ise kurulların seçimlerinin yenilenmesine geçildi. Kooperatifte 20 yıldır görev yapan mevcut başkan Fevzi Çoşkunöz olağanüstü kongrede aday olmayacağını açıkladı. Çoşkunöz” 20 yıldır sizlerin teveccühü ile görevimi yapıyorum. Artık yoruldum ve diğer işlerime de zaman ayırmak zorundayım. Genç arkadaşlarımıza bırakmanın zamanı geldi ve her zaman kardeşlerimizin yanında olacağıma da söz veriyorum” dedi.  Yapılan seçimde yönetim kuruluna Murat Alkan, Evren Yenigüllü, Göksel Mirza, Ercan Koyuncu ve Barış Adım seçilirken, yedek üyelere Murat Taşdemir, Alaattin Kırlı, Faruk Çiftçi, Mevlüt Adım, Casim Adım seçildi. Denetim kuruluna Kenan Keske ve Murat Kaşıkçı seçilirken, yapılan bilgilendirmede ise yönetim kurulunun kendi arasında yapacağı toplantıda başkanı seçeceği kaydedildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10