Akay: Karayolları Çerkezköy'ü görmüyor

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yılan hikayesine dönen Cumhuriyet Mahallesi Otoban Bağlantı Kavşağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Çerkezköy 23.01.2018 19:53:00 0
Akay: Karayolları Çerkezköy

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin burayla ilgili bir proje hazırlayarak karayollarına gönderdiğini kaydeden Akay “ Gelinen noktada Karayolları bu kavşağı yapmayacaklarını bildirdi. O kavşak girişi olan ama çıkışı olmayan bir kavşaktır. Orada bir kaza yaşandığı takdirde bunun sorumlusu Karayollarıdır. Kısacası Karayolları Çerkezköy’ü görmüyor” diyerek sitemde bulundu.

 

“180 BİN TL VERİP YOLU AYDINLATTIK”

 

Projenin sahibinin Karayolları olduğunu kaydeden Başkan Akay “Biz teklif ettik ve karayolları ise biz yaparız dedi. Karayollarının ilk olarak yaparım dediği ve daha sonra yarım bıraktığı bu kavşakta giriş var çıkış yok. Karayollarının Çerkezköy’ün varlığından haberi yok” dedi.  Karayollarına ait Çerkezköy-Çorlu Yolu’nun Kızılpınar-Atatürk Viyadüğü arasını ışıklandırmak için Çerkezköy Belediyesi’nin 180 bin TL ödeme yaptığını hatırlatan Akay “ Yolu aydınlatmak için bizden 180 bin TL para istediler. Karayollarının kendi yolunu aydınlatmak için 180 bin TL para yatırıp yolu aydınlattık” dedi.

 

“KAZALARIN BAŞ SORUMLUSU KARAYOLLARI OLACAKTIR”

 

Akay “ Cumhuriyet Mahallesi’ne giriş yolu olmayan yola vatandaşlar tersten giriyorlar. Nüfusu büyük bir bölgede böyle hayati bir meseleyi görmezden geliyorlarsa yarın öbür gün olası kazalarında baş sorumlusu Karayolları olacaktır. O Yol fiziken tüm vatandaşlar tarafından mecburiyetten ters yönden kullanılmaktadır. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi sorumluluğu olmamasına rağmen yapabilme kabiliyeti gösterdi ancak bu işin esas sahibi ise Karayollarıdır” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10