Uğur Mumcu Aydınlanma Toplantısında anıldı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Aydınlanma Toplantıları kapsamında yapılan ocak ayı toplantısının konusu, 25 yıl önce evinin önünde bombalı saldırı ile katledilen Gazeteci-Yazar UÄ

Süleymanpaşa 25.01.2018 20:37:00 0
Uğur Mumcu Aydınlanma Toplantısında anıldı

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak Türk Dil Derneği Kurucu Üyesi ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı Yayın Yönetmeni Araştırmacı-Yacar Sevgi Özel ile ödüllü Gazeteci-Yazar İlhan Taşçı katıldı. Toplantı açılışında Uğur Mumcu ile ilgili kısa bir belgesel gösterimi gerçekleştirilmesinin ardından belgeselin sonunda çalan Uğurlar Olsun türküsünü bütün katılımcılar hep bir ağızdan söyledi.

 

“UĞUR MUMCU’YA VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTAMADIK, MAHCUBUM”

 

Açılış konuşmasında Uğur Mumcu’nun ve katledilen diğer aydınların vefa borcunun ödenmediğinin altını çizen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat: “25 yıl önce Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü haberini aldığımızda Tekirdağ’da ilk defa bütün siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları bir araya geldik ve bunu telin etmek için bir yürüyüş kararı aldık. Bu kararın altına imza atanlardan biri olmaktan her zaman gurur duyuyorum. 25 yıldır devam eden bu anmalardan ben rahatsızım. Uğur Mumcu’lara verdiğimiz sözü 25 yıldır tutamadığımız için mahcubum. Bu basit bir cinayet değil. Failleri meçhul de değil. Bu aydınlar Türkiye’nin göz bebekleriydi. Onlar sadece bu ülkeye aydınlık bir gelecek gelsin diye kendilerini ortaya atmışlardı. Tek günahları doğruyu söylemek ve düşündüklerini ifade etme cesaretini gösterebilmekti. Bizse 25 yıl sonra hala Uğur Mumcu’ları, sakıncalı piyadeleri anıyoruz. Sakıncalı piyadeler artık korkmasın. Biz daha kaç 25 yılı bu anmalarla geçireceğiz? Ben artık demokrasi şölenleri yapmak, çocuklarımızın dünyaya kazandırdığı buluşları kutlamak istiyorum. Uğur Mumcu’ya toplum olarak vazifemizi yapamadık. Hiç olmazsa bundan sonra kendi çocuklarımızı aydınlık bir gelecek için yetiştirmekle günahımızı affettirelim. Bizi önce Allah sonra da Uğur Mumcu ve arkadaşları affetsin.” şeklinde konuştu.

 

 “UĞUR MUMCU KUVAYI MİLLİYE RUHUNUN TEMSİLİSİYDİ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “24 Ocak 1993 tarihinde, fabrika müdürüydüm. Acı haberi aldığımız gün ben de bütün çalışanlarımızla birlikte o yürüyüşte yer almıştım. 25’nci yılında Uğur Mumcu ve onun gibileri rahmet, minnet, özlem ve saygıyla anıyoruz. Uğur Mumcu Kuvayı Milliye ruhunun temsilcisiydi. Ona yapılan suikast, Kuvayı Milliye ruhuna yapılmış bir suikasttı. Ama bugün ben inanıyorum ki bu kalabalıklar artacaktır ve faili meçhullerin bittiği,  herkesin düşüncesini özgürce ifade edebildiği günler gelecektir. Bu duygularla rahmetli Uğur Mumcu’yu bir kez daha anarken, hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım” ifadelerine yer verdi

 

UĞUR MUMCU’YU ANLATTILAR

 

Açılış konuşmalarının ardından konferansa geçildi. İlk konuşmacı olarak söz alan Sevgi Özel, Uğur Mumcu ile yaşadığı ilginç anıları ve suikasta giden süreci dinleyicilerle paylaştı. Özel’in ardından Gazeteci-Yazar İlhan Taşçı gazetecilik hayatında karşılaştığı önemli olayları anlattı.

 

KONUÇMACILARA ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

Konferans sonunda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Sevgi Özel ve İlhan Taşçı’ya çiçek takdim ettiler. Konferansın ardından, Sevgi Özel Uğur Mumcu’nun hayatını anlattığı Uğur Olsun kitabını imzaladı.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10