Zeytin Dalı Harekâtı

-Türk Silahlı Kuvetlerinin yaptığı açıklamaya göre Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekâtı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat dep

25.01.2018 21:01:00 0
Zeytin Dalı Harekâtı

“Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında şu ana kadar bölgeden elde edilen bilgilere göre; en az 303 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği tespit edildi.

 

- Afrin'deki  PYD-YPG/PKK'lıların Hatay ve Kilis'e attığı roketlerle ise Reyhanlı'da 1 Suriyeli, Kırıkhan'da EnerjiSa çalışanı Şahin Elitaş yaşamını yitirirken önceki akşam saatlerinde Kilis'te tarihi Çalık Camii ile bir eve isabet eden roketli saldırıda ise 3 çocuk babası Muzaffer Aydemir ile Suriyeli 3 çocuk babası Tarık Tabak yaşamını kaybetti.

 

'Fırat Kalkanı Harekatı' ile Cerablus- Azez hattını terör örgütlerinden arındırarak, sınırı güvenli hale getiren TSK, bu kez Afrin’de benzer tehdidi sonlandırmak için 'Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattı. Harekat kapsamında terör hedefleri; havadan savaş uçakları, karadan ise obüsler ve roketatarlar ile ateş altına alındı. Terör hedeflerinin baskı altına alınmasının ardından Azez’deki Cabel Burseya Dağı ile Cinderes bölgesinden TSK birlikleri ve ÖSO güçleri, taarruza geçti. Taarruz kapsamında bazı köyler, terör örgütü unsurlarından temizlenirken, Cabel Burseya Dağı’nın çeşitli noktaları da PYD’li teröristlerden arındırıldı.


0282 726 91 91
0282 747 65 10