Kapaklı'da ''Zeytin Dalı" harekatına destek

Kapaklı'da yüzlerce vatandaş, partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilen mitingde toplanarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin Bölgesi'nde terör örgütleri pkk/

Kapaklı 26.01.2018 20:47:00 0
Kapaklı

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Dün saat 14.00’de Kapaklı meydanında gerçekleştirilen Afrin operasyonuna destek mitingine AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, MHP İlçe Başkanı İsmail Türker, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

 

“BATAKLIĞI KURUTMAYA GİDİYORUZ”

 

Destek mitinginde konuşan AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin “ Kapaklı dediğimiz zaman birlik ve beraberlik ortaya çıkıyor. Bugün biriz ve beraberiz. Bu ülkede hepimizindir. Lazı, Kürdü, Türkü, Çerkeziyle 36 etnik kimliğiyle beraberiz ve biriz. Bu bayrak altında kardeşçe beraber yaşıyoruz. 782 bin metrekare içinde hep birlikte yaşıyoruz. Ortak paydamız ise Müslümanlıktır. Afrin’de savaşan askerlerimiz hepimizin askerleridir. Bazı cahiller ne işiniz var diyorlar. Biz oraya bataklığı kurutmaya gidiyoruz. Sinekleri ne kadar avlarsanız avlayın bataklığı kurutmadığınız müddetçe o sineklerden bu vatanı arındıramazsınız. Amacımız 782 bin metrekareyi tehdit eden terör odaklarını hep beraber alt etmektir. Bizler Afrin’de, Kobani’de olacağız. Gerekirse Müslüman halka zulmeden her yerde olmak zorundayız. Bataklığı kuruttuğumuz zaman bir olacağız, kardeş olacağız. Afrin için gönüllü askerlik noktası oluşturduk. Amacımız askerimize destek vermektir.  Onların duygu ve düşüncelerine bir nebze olsun hitap etmektir” diye konuştu.

 

“ORDUMUZ TARİH YAZIYOR”

 

Türk ordusunun Afrin’de tarih yazdığını kaydeden MHP Kapaklı İlçe Başkanı İsmail Türker “ Türk’ün sancağı için minarelerimizdeki ezan sesi için cennet vatanımızın bölünmez bütünlüğü için Suriye Afrin Bölgesi’ne bir barış harekatını sürdürüyoruz. Ordumuzun şanlı askerleri ve bizim evlatlarımız tarih yazıyorlar.  “Bir gece ansızın gelebiliriz” parolası ile yola çıkan şerefli Türk ordusu bundan tam bir hafta önce terör mevzilerini yıldırım meşalesi ile yara yara Afrin’e girmiştir. Ülkemizin milli duruşu da Avrupa ülkelerini tamamıyla rahatsız etmiştir. Askerimiz ordadır ve sağ salim de geleceklerdir” dedi.

 

“SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR”

 

Programda konuşan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin “ Allah ordumuzu girdiği bütün savaşlarda galip muzaffer eylesin. Birlik ve beraberliğimiz her zaman daim olsun” derken, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin’de “ Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diye konuştu.

 

“ŞEHADETTEN KORKMUYORUZ”

 

“Afrin’de ne işiniz var diyenlere sesleniyorum” diyerek konuşmasına başlayan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan “ 1.5 yıl önce 29 gün boyunca stantlar kuruldu ve milletimiz sabahlara kadar nöbet tuttu. Bu ülkeye hainlik yapanlar Afrin’de bizi uğraştıran insanlarla aynı ekiptir. Fetö pdy pkk aynıdır. Onun için biz Afrin’deyiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Askerlerimiz orada ümmeti temsil ediyorlar. Biz kadınlar olarak askerlik yapmaya hazırız. Nene hatunlar gibi, bizler de buradayız. Biz istiyoruz ki şahadetten korkmuyoruz. Bizim görevimiz bu milletin gelecek nesillerin güvenliğini sağlamaktır. Ordumuz 7 günde 343 teröristi etkisiz hale getirmiştir. Sonuna kadar millet ve vatan için beraberiz. Ülkemizin güvenliği için teröristlerin kökünü kazımaya gittik” dedi.

 

“AFRİN’DEN BÜTÜN SINIRDAN DEFEDECEĞİZ”

 

Muzaffer ordumuzun Afrin’deki operasyonunu desteklemek için mitinge gelen vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer “ Bizim Suriye sınırımız 911 kilometredir. Hatay Akdeniz üçgeninden başlayan Irak sınırına uzanan Türkiye’nin en büyük kara sınırı Suriye’dir. Şanlıurfa’da görev yapmış kardeşiniz olarak biliyorum. Şimdi birileri on binlerce kilometre öteden kimisi batıdan kimisi kuzeyden Suriye’ye gelmiş. Alfabede harfleri bitirmiş olan terör örgütlerinin maşa tutarak bizim hemen dibimizde ülkeyi tekrar dizayn etmek, bölmek, parçalamak ve kafalarına göre düzen oluşturmak istiyorlar. Biz burnumuzun dibinde sınırımızın ötesinde bir terör örgütünün oluşumuna müsaade etmeyiz dediğimiz zaman siz neden oraya giriyorsunuz diyorlar. Siz binlerce kilometre öteden geliyorsunuz giriyorsunuz ve orada operasyon yapıyorsunuz. Orada terör örgütlerini silahlandırıyorsunuz da Türkiye’nin milli güvenliğini, devletin ve milletin menfaatlerini ilgilendiren güvenliği almayacak mıyız? Tabiî ki alacağız. Operasyonun yürütüldüğü yer Hatay’dır. Hatay Cumhuriyet kurulduğu zaman Türkiye Cumhuriyeti’nin toprakları içersinde değildi. 1938 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk zamanında Suriye’den ayrıldı ve diplomasiyi kullanarak Hatay’ı aldı. Devletimiz de diplomasiyi kullanmak istedi. Bütün muhataplarımıza devletimizin çekinceleri, bizim için oluşacak sakıncalar tek tek anlatıldı. Bütün bu çabalarımıza rağmen silahlı kuvvetlerimizi kullanmadan, Türkiye Cumhuriyeti devletinin menfaatlerinin korunamayacağı anlaşıldığı için bu operasyonu yapmak zorunda kaldık. Bunu yaparken 7 gün oldu. Belki yedi gün değil 7 saatte ordumuz Afrin’i ele geçirecek güçtedir. Fakat oradaki sivil halk Türk, Kürt, Arap fark etmez hepsi kardeşimizdir. Onların değil ölmesi, burnumuzun kanamasını istemiyoruz. Bu yüzden dikkatli dikkatli, metre metre ilerliyoruz. Çünkü oradaki terör örgütünün mensupları bu sivil insanların arasına karışarak onları hedef haline getirmeye çalışıyor. Fakat biz gerekirse samanlıkta iğne arar gibi onları arayıp bulacağız. Değil Afrin’den bütün sınırdan defedeceğiz. Türkiye Cumhuriyet ve aziz milletin gücü buna yeter artar bile” diye konuştu. Konuşmaların ardından Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş’ın duası ile miting sona erdi.

 

GÖNÜLLÜ ASKERLİK BAŞVURUSUNDA BULUNDU

 

Programda yüzlerce kişi Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’e düzenlediği "Zeytin Dalı" operasyonunda görev almak için kurulan standa gönüllü askerlik başvurusunda bulundu. Vatandaşlar “ Bugün gönüllü askerlik için başvuru yaptık. Afrin’deki askerlerimizin yanındayız. Gerektiği zaman bizde Afrin’e gidip savaşırız” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10