Gönülverenler arama kurtarma ekibini kurdu

Çerkezköy'e Gönül Verenler Derneği yaklaşık 8 aydır sürdürdüğü arama kurtarma ekibi kurma çalışmalarını tamamladı.

Çerkezköy 26.01.2018 20:48:00 0
Gönülverenler arama kurtarma ekibini kurdu

Arama kurtarma ekibinin alt yapısını oluşturulduğunu belirten Dernek Başkanı Murat Akay, “Arama Kurtarma ekibi ile Çerkezköy olmak üzere yakın ilçelere olduğu gibi Trakya Bölgesi’nde de hizmet vereceğini belirtti.

 

10-11 ŞUBAT’TA TEMEL BİLİNCİ EĞİTİMİ VERİLECEK

 

Çerkezköy’e Gönülverenler Derneği Başkanı Murat Akay konu ile ilgili şu bilgiyi verdi; “Önceki akşam Tunalı Butik Otel’de 6 arama kurtarma ekibimizin başında yer alacak olan konusunda uzman arkadaşlarımızla birlikte yaptığımız toplantıda, derneğimiz tarafından kurulacak olan Çerkezköy Arama Kurtarma Ekibi’nin resmen ilk temelini atmış bulunuyoruz. Bu konuda sekiz aydır çalışma yapıyorduk. Nihayet gerçekleştirilmesi konusunda ilk sağlam temeli atmış olduk. Bu nedenle daha önce arama kurtarma ekibinde yer almak için başvuranlara 10-11 Şubat 2018 tarihinde arama kurtarmanın ilk basamağı olan ‘’Temel Afet Bilinci Eğitimi’’ verilecektir” dedi.

 

FİKİR BABASI HASAN KUY’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ

 

Murat Akay; “Türkiye Elektrik Kurumu’ndan emekli değerli ağabeyimiz Hasan Kuy bir gün derneğimize yaptığı ziyaretinde derneğin çalışmaları takdirle karşıladığını belirterek bize dernek olarak neden bir arama kurtarma ekibi kurmuyorsunuz eğer böyle bir girişiminiz olursa ben gereken katkı ve desteği veririm dedi. O günden sonra bu konuda yoğunlaştık ve konusunda uzman arkadaşların da bize başvurarak gereken katkı ve desteği gönüllü olarak vereceklerini belirtmeleri üzerine çalışmalarımızı hızlandırdık. Aslında eylül 2017 ayı itibariyle faaliyete geçirmeyi planlıyorduk. Ancak olmadı. Önceki akşam yaptığımız toplantıda arama kurtarma ekibinin temelini atmış olduk. Artık geri dönüş kesinlikle yok. Bu işi başaracağız. Toplantıda arama kurtarma konusunda uzman arkadaşlarımız Hasan Kuy, Ersin ÇavdarVolkan AvcıCihan Erdoğan,Cihangir BingöltekinFahri UygunCelal Çakır ve Sezer Çınar yer aldı.Buna göre ‘Çerkezköy Arama Kurtarma Ekibi’ne ve derneğimiz üyelerine eğitimleri Hasan Kuy,Cihangir Bingöltekin ve Ersin Çavdar verecek. Eğitimlere katılmak isteyen ya da ekipte yer almak isteyenler 05322670569 nolu telefondan irtibata geçebilirler. Ayrıca bu oluşumun fikir babası olan değerli ağabeyimiz Hasan Kuy 'a şahsım, yönetim kurulumuz ve üyelerimiz adına çok teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10