Tavan: Bölgemize değer katıyoruz

Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan ve Dernek Yönetimi  dünPera Villa'da kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Dernek başkanı Tavan yaptığı konuşmada Çerkezköy

Çerkezköy 30.01.2018 21:12:00 0
Tavan: Bölgemize değer katıyoruz

“BÖLGEMİZE KATKI SAĞLADIK”

 

Saat 10.00’da düzenlenen kahvaltı programına, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan ve yönetim kurulu üyeleri Hanifi Yüzbaşı, Servet Demirci, Bayram Dağlı, Şefik Gökkaya, Özgür Atalay ile Kapaklı ve Çerkezköy’de görev yapan basın mensupları katılım gösterdi. Kahvaltıda konuşan Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Daimi Tavan, “ Son yıllarda emlakçı olmayanların emlakçılık yapması nedeniyle sektörümüz bulunduğu durumdaki öngörümüzde değildir. Bu nedenler bu durum karşısında sektörümüz belirsizliğini yitirmiş durumda bulunmaktadır.Biz her zaman sektörümüzün güven ortamında işyapması konusunda çalışıyoruz.Vatandaşlarımız emlakçılar dışındaki kişilerle muhatap olmasın. Kendilerini emlakçı olarak lanse ederek piyasada iş yapanlar sektörümüze zarar verdikleri gibi bölgenin değerlerinide yok etmeye çalışmakta olduklarını görüyoruz.Biz Emlakçılar olarak bölgemize değer kattığımızı düşünüyoruz.Değer kattığımız derken bir arsa  yada bir binanın değeri ne ise o değerden satışı yapılıyor ve bu şekilde ne mal mülk sahibi nede varisleri zarar görmüyor.Özellikle sanayideki yerlerin pay sahibi olan kişilere hak ettiği değeri verdik.Biz Çerkezköy,Kapaklı ve Saray ilçelerine hizmet veriyoruz. Özelliklede ÇOSB deki yerleri yatırım yapacak yatırımcılara nasıl satarız diye çok şey sarf ettik.Buradaki amacımız yatırımcıları doğru bilgilendirerek burada yatırım yapmalarını sağlamak oldu.Bu nedenle her anlamda bölgemize katkı sağladığımıza inanıyoruz” diye konuştu.

 

“ÖZEL OKULLARIN BÖLGEMİZE GELMESİNDE BİLE GAYRET SAFT ETTİK”

 

Tavan “ Çerkezköy Emlakçılar Derneği olarak ve dernek üyesi emlakçılar olarak bölgemizin kalkınmasında ivme kazandıracak olan özel okulların da bölgemize gelmesinde bile büyük gayret saf ettik ve yatırımlarını bölgemizde yapmasına vesile olduk.Biz bölgemizin daha iyi konuma gelmesi konusunda çalışıyoruz.Nüfus artışında Tekirdağ ülke genelinde ikinci durumdadır.  Şu anda Emlakçılar ile ilgili bir tasarımız var ve yasalaşma aşamasındadır. İnşallah kısa sürede yasalaşır umudundayız. Yasalaştığında piyasada emlakçı olarak dolaşan ayakçı tabir ettiğimiz kişilere gerekli yasal işlem yapılacaktır.Bir kez daha buradan vatandaşlarımızı uyarıyorum ve bu kişilerle muhatap olmamalarını istiyorum. Yıllardır bu sektörün içinde olan biri olarak her zaman doğru zamanda doğru iş yapılması ve insanlarımızın zarar görmemesi için çalışıyorum ve arkadaşlarımda ayni şekilde çalışıyor. Emlakçılar olarak 2013 yılında durmuş olan hızlı tren çalışmalarını başlaması yönünde bölgemizde olduğu gibi Anadolu’yada işledik.Üçüncü köprü kazandırılması ve bağlantı yollarının yapılması,Çanakkale köprüsünün yapılması konularında da  Emlakçılar olarak katkımız oldu.Sektörün içinde olan emlakçıların yanlışlardan kaçması gerekiyor. Amacımız vatandaşın geçmişten kalan birikimlerini daha iyi değerlendirmesidir.Bizde bu yönde vatandaşlarımıza yardımcı oluyoruz ve onları doğru bilgilendirerek doğru yatırım yapmalarına vesile olmaktayız. Bize yasanın tanıdığı yüzde üç komisyon yeterlidir. Biz başka bir rant istemiyoruz. Emlakçı kimliği olmayan vatandaşlara itibar edilmemesini konusunda vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyorum.Emlakçı işyeri kirasını ödeyecek,vergisini verecek çalıştırdığının sigortasını ve maaşını vermesi gerekiyor. İşte bunları biz yerine getiriyoruz.Emlakçı kimliği ile piyasada dolaşanların hiç biri vermiyor” dedi.

 

“BİLGİ EDİNMEDE DE GAYRİ MENKULDE GİZLİLİK OLMALI”

 

Daimi Tavan bazı kişilerin belediyelerden başka kişiye ait gayri menkul hakkında bilgi edinmeye çalıştığını ve sonra o yeri pazarladıkları duyumlarını da aldıklarını belirterek, “yerel yönetimler bilgi edinme konusunda çok titiz olmalı mal sahibi yada varisi olmayan kişilere bilgi vermemeli bu konuda da bir gizlilik olması gerekiyor. Kamu kurumları bilgi paylaşım konusunda  rayiç bedelleri dışında emlakçılara bile bilgi vermemeli ama veriliyor” diye konuştu. Emlakçılığın ciddi bir iş olduğunu da vurgulayan Tavan, “ Emlakçılık ciddi bir iş olmakla birlikte, ek iş olarak görülmemesi gereken bir iştir. Kısacası sorumluluğu olan bir iştir. Şuanda gerçekten fiyatlar üzerinden ilçede işlem yapılmıyor. Fiyatlar çok yüksek. Biz emlakçılara satılacak arsa yada gayrimenkulden yüzde üç komisyon yetiyor. Bunun için satış yapanlar sorgulanmalıdır” diye konuştu.

 

“TERMİK SANTAL SEKTÖRÜMÜZE EN BÜYÜK ENGEL OLUR”

 

Basın mensuplarının “Termik Santral yapımının emlakçılık sektörüne ne gibi etkenler getireceği sorusuna yanıt veren Başkan Daimi Tavan, “Termik Santral şuanda bizim sektöre zarar veren ana etken. Türkiye’nin enerjiye ihtiyacı olduğunu hepimiz biliyoruz. Güçlü bir ülke istiyoruz. Bunda hemfikiriz ama nedense bende bu bölgede yaşayan bir insan olarak anlayamadığım şey şu, doğru-yanlış neye göre? Siyasete göre mi doğruyu yanlışı tartışıyoruz, insana göre mi doğruyu yanlışı tartışıyoruz? Ben insan olarak isterim ki dışarı çıktığım zaman rahat bir nefes alayım. Teknik olarak gereklilik noktasında devletin ve hükümetin yaptığı çalışmalar var. Biz olmasın demiyoruz. Olsun da demiyoruz. Olması gerektiğini de kabul ediyoruz. Sadece biraz daha dikkat edilebilir diye düşünüyoruz. Termik santralin o bölgeye nasıl etki edeceğini herkes de gayet iyi bilir. Ciddi bir nimet var burada. Bu bölgedeki gayrimenkul sektörünün ciddi anlamda zarar gördüğünü ifade edebilirim bu konuyla ilgili. Ben bu ülkede Termik Santral olmasından yanayım. Gerekli rezervlerin olduğu da gerçektir. Yaşam alanlarından biraz daha uzak olması tercihimdir. Yetkililer halkı yeterince bilgilendiremiyor. Biz gerekli yerlerden davet ve bilgilendirme alıp da kendi meslektaşlarımıza bilgilendirme yapamadık. Birileri yapıyor ama bunun biraz daha anlaşılır bir hale gelmesi gerekiyor. Ben şuna inanıyorum, şimdiye kadar birçok şey yapıldı hangisi halka soruldu? Doğruysa doğrudur. Yanlışsa yanlıştır. Bu projeyi hazırlayan insanlar bunun doğruluğunu veya yanlışlığını benden iyi biliyordur. Benim onayım bir şeyi değiştirmez” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10