Kapaklı meclisi Bahçeağıl'da toplandı

Kapaklı Belediyesi 2018 yılı Şubat ayı toplantısını Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığı'nda dün Bahçeağıl Mahallesi'nde gerçekleştirdi.

Kapaklı 1.02.2018 21:48:00 0
Kapaklı meclisi Bahçeağıl

NÜFUSUMUZ 112 BİN 269’A ULAŞTI

 

Dün saat 14.00’de gerçekleştirilen toplantı öncesi konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Bugün Bahçeağıl Mahallesi’nde belediye olarak alacağımız kararlarımızı vatandaşlarımız görsünler ve bu görselliği onlara gösterelim dedik. TÜİK tarafından yapılan açıklamada Kapaklı’nın nüfusu7 bin göç alarak nüfusumuz 112 bin 269’a ulaştı. Bahçeağıl Mahallesi’nde nüfusumuzda 10’a yakın azalma olurken, diğer mahallerde artış oldu” dedi.

 

“TERMİK SANTRALİ İSTEMEDİĞİNİ BEYAN ETTİ”

 

ÇTSO’da gerçekleştirilen termik santral toplantısına da değinen Mandalı “ Vatandaşlarımız termik santrali istemediğini beyan etti. Bugün Çerkezköy’e gelen memurlar toplantı yapmak istemiş, vatandaş ise bilgilendirme istememiştir ibaresini kullanarak imza altına almışlardır. Bununla ilgili ne gerekiyorsa itirazlarımızı yapacağız” dedi.

 

“BİLGİLENDİRME YAPILAMAMIŞTIR”

 

Ak Parti Grup Sözcüsü Akın Yılmaz “ Termik santralle ilgili bilgi verdiniz. Bugün ÇTSO’da bilgilendirme toplantısı adı altında bir toplantı organize edildi. Ama bugün nasıl biz burada belediye meclis toplantısını vatandaş bilgilensin diye burada yapıyoruz ibaresini kullandığımız noktadaki cümleden yola çıkarak Enerji Bakanlığı ve Çevre Bakanlığımızın yetkilileri tarafından ilçemize yapılacak olan termik santralin yararları, zararları ÇED ile ilgili bilgilendirme adı altında toplantı tertip edilmiş, vatandaşlarımızı bilgilendirmeye çalışmıştır. Ama maalesef Çerkezköy, Kapaklı ve civardan gelen vatandaşların bilgilenme talebine istinaden değil de tencere tava ile farklı protestolarla bilgilendirme yapacak yetkililere müsaade etmemişlerdir. Yetkililer “ Bakanlığımızın organize ettiği vatandaşı bilgilendirme toplantısında yetkililere bilgilendirme yetkisi verilmemiştir” diyerek tutanak tutulmuştur. Çerkezköy’de bilgilendirmeye müsaade edilmediğinden dolayı termik santralle ilgili bilgilendirme yapılmamıştır. Doğrudur yanlıştır, zararları faydaları tartışılacak konulardır. Meclisimizin konusu değildir” dedi.

 

“MİLLİ DUYGULARIMIZ AFRİN HAREKATI İLE KABARMIŞTIR”

 

Yılmaz “ Bugün Türk Silahlı Kuvvetleri sınır operasyonu ile beraber Afrin harekatı başlatmış ve inşallah bu harekatla birlikte ülkemizin sınır tehdidini ortadan kaldırmak, ülkemizin birlik beraberliğini bozmak isteyen iç ve dış güçlere karşı yapılmaya çalışılıyor. Orada zulme eziyete uğrayan ve zor şartlarda yaşayan insanlara barış, kardeşlik ve huzur için giden askerlerimiz orada çok önemli bir görev yerine getiriyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çıktığı bu sefer ve barış harekatında ülkemizin sınırlarını tehdit eden bu unsurları yok etme çalışmasında cani gönülden başarılar diliyorum. Ancak bu operasyon geçtiğimiz günlerde Kapaklı’da istismar edildi. Askerimizin başarısı bir karış toprak kazanıldı diye lanse edildi. Zulüm altında kalanlar kurtarılarak her zaman barış ve kardeşlik getiren Türk Silahlı Kuvvetleri orayı barışa kavuşturuyor. Afrin Harekatının ülkeyi tehdit eden unsurları yok edeceğine inanıyorum. Milli duygularımız Afrin Harekatı ile kabarmıştır ve kabarmaya da devam edecektir” açıklamasında bulundu.

 

“AYRIŞTIRMAK İÇİN UĞRAŞ VERİYORSUNUZ”

 

Yılmaz’ın sözleri üzerine konuşan Başkan Mandalı “ Nedense arkadaşlar Türk ve Türkçülüğü birbirinden ayırt etmeye çalışıyorlar. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Dün varsak bugün de birlik ve beraberlik için varız. Yarın da olmaya devam edeceğiz. Konuşmamla ilgili Cumhuriyet Savcılığı da incelemesini yapacaktır. Benim ne demek istediğimi gayet iyi biliyorlar. Biz Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Zeytin dalı Harekatı’nı yapmadan önce oradaki askerlerden ziyade vatandaşların yaşadığı duruma değinerek “ vuranda vurulanda Allah Allah diyor” ibaresini kullandım. Arkadaşlar siyasi malzeme yapsınlar diye sanki ben oradaki askerlere atılan mermileri pkk,pyd gibi teröristlerin de “Allah Allah” diyormuş gibiye çekmeye çalışıyorlar. Böyle halkı kandıramazsınız. Ayrıştırmak için uğraş veriyorsunuz. Atalarımız ne zor şartlarda yurdumuza Türk bayrağını diktiyse Bunu da sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz.

 

“HALKIN ONAYININ ALINMASI GEREKİYOR”

 

Toplantıda termik konusuna değinen Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP Meclis üyesi Halil İbrahim Erkan “Uzun zamandan beri gündemi teşkil eden Çerkezköy ve Silivri sınırına da daha önce yapılmak istenen, bir termik santral konusu vardı. Hızlı kamulaştırmadan dolayı durdurdu, termik santral daha Kapaklı ilçemizin 150 hektarına basan Pınarça Mahallemizde, 350 hektarı Çerkezköy’e basan Yeniköy sınırları içerisine yerleştirilmek isteniyor. Tabiki biz buna yasal olarak askı süresi içerisinde itirazımızı yaptık. Yaptığımız itirazı devletimiz redetmiştir. Ama bu işin belli aşamaları var. Bu tip tesislerin kurulması aşamasında olmazsa olmazlarından olan ÇED raporunun 9.maddesine istinaden bilgilendirme toplantısı yapılması ve halkın onayının alınması gerekiyor. Bakanlıktan gelen arkadaşlar bugün bilgilendirme toplantı yapmak istediler. Raporu hazırlayan firma temsilcileri projeyi halka anlatmak için gerekli hazırlıkları yapmışlar, ancak halk proje ile ilgili bilgilendirilmek istenmemiştir. Bu daha önce hazırlanmıştır. Bunu nerden biliyorsunuz. Altına bu da yetmemiş gibi yazı ile “halkın katılım toplantısı saat 10.30 Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonuna gelinmiştir. Halkın katılım toplantısı açılışı yapılmıştır. Halk bilgi almak istemeyerek eylem yapmıştır. Toplantı kapatılmıştır” ifadeleri yer alıyor. Bunu daha önceden üst sayfadan aynı cümleyi yazmışınız. Demek ki bu yapılacak. Bu ÇED burada yaşayan halkın demokratik hakkıdır. Bunu mahkemeye taşıyacaktır” dedi.

 

“ONU DİYEN AHLAKSIZDIR”

 

AK Partili gruba seslenen Mandalı “ Termik Santralin yapılmasına evet mi diyorsunuz? “ sorusunu yöneltti. Mandalı’nın bu sorusu üzerine ortam gerilirken, AK Partili Meclis üyesi Metin Kanat “ Bilgilenmek istedik, siz bırakmadınız. Yararlı mı, zararlı mı olduğunu bile öğrenemedik. Siz burada siyaset yapıyorsunuz. Bunun için teknik güce de sahip değilsiniz. Teknik bilgiye sahip olan insanları ise konuşturmadılar. Şimdi de kalkıp karşı mısın?, değil misin? diye soruyorsunuz.İrfan Mandalı önce polemiği başlatıp sonra insanlar konuştuktan sonra bırakıp akşama kadar konuşsunlar diyor. Siz halk toplantısında “ Vuran da vurulanda “Allah Allah” diyor dediniz mi? demediniz mi? “ diye konuştu. Kanat’ın bu sözleri üzerine Mandalı’da“ Onu diyen ahlaksızdır” ifadesini kullandı.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Tartışmaların ardından gündem maddelerine geçildi. Gündemin üçüncü maddesinde Belediye Emlak İstimlak Müdürlüğü tarafından sunulan Fatih Mahallesi 728 ada 33  nolu parsel tamamı 184 metrekarelik arsada bulunan 53 metrekarelik belediye  hissenin hissedarına satılması konusu oy birliği ile kabul edilirken, Kapaklı Atatürk Mahallesi 203 ve 204 nolu parsellere ait 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı değişikliği konusu ise İmar Komisyonuna havale edildi. Bahçelievler  Mahallesi 1069 ada 19  nolu parsel tamamı 250 metrekare  arsada bulunan 3 metrelik belediye  hissenin hissedarına satılması, araç ve iş makinesi kiralama hizmeti alımı konulu yazıda oy birliği ile kabul edildi. İsmetpaşa   Mahallesi 391 ada 3  nolu 139,98 metrelik arsa vasfındaki taşınmazın  satılması konusu ve İnönü   Mahallesi Yeni Sanayi Caddesi 3.sokakta bulunan 26 nolu bağımsız asma katlı işyerinin satılması konusu plan ve bütçe komisyonuna havale edildi.

 

İKİNCİ OTURUM SALI GÜNÜ

 

Gündemin dokuzuncu maddesinde dolu kadro değişikliği ve bir sonraki gündem maddesinde yer alan boş kadro değişikliği yazısı da oy birliği ile kabul edildi. Gündemde şirket kurulması konusu, ek bütçe konusu, aktarma konulu yazı ve amatör sporcuların ödüllendirilmesi konusu ise plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken, gündemin 16’ıncı maddesi olan cadde ve sokaklara isim verilmesi ise imar komisyonuna havale edildi. Atatürk  Mahallesi 529 ada 15  nolu parsel tamamı 318 metrekare arsada bulunan 85 metrekarelik belediye  hissenin hissedarlarına hisseleri oranında  satılması konusu oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 18’inci maddesinde yer alan ortak Hizmet Projesi Geliştirmesi konulu yazıya istinaden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya yetki verilmesi de oy birliği ile kabul edilirken, meclis Kapaklı Emniyet müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere bir adet hizmet aracının kiralanmasını da oy birliği ile kabul etti. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona ererken, komisyonlara havale edilen gündem maddeleri ise Salı günü saat 11.00’de gerçekleştirilecek olan 2.Oturumda değerlendirilecek.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10