Çerkezköy Belediye meclisi toplandı

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Şubat Ayı Olağan Toplantısı'nın ilk oturumu dün saat 15:00'da Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı.

Çerkezköy 1.02.2018 21:49:00 0
Çerkezköy Belediye meclisi toplandı

Toplantıda 500 bin TL ek bütçe hazırlanması konusuyla ilgili komisyonun kararı görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

 

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı Olağan Toplantısı’nın ilk oturumu dün saat 15:00’da belediye başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı.

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

Toplantıda ilk olarak Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 22.01.2018 gün ve 92 sayılı şirket kurulması hakkındaki yazısı görüşüldü. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kanun Hükmünde Kararname’den sonra taşeronlarda çalışan personellere ilişkin, belediyede şirket kurulması ve çalışanların buraya aktarılması sürecinin başladığını ifade ederek gündem maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesini oylamaya sundu. Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 22.01.2018 gün ve 94 sayılı ek bütçe hakkındaki yazısı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin komisyona havale edilmesinin ardından Başkan Akay 1.oturumu kapatırken, komisyon üyeleri verilen 10 dakikalık arada 2 gündem maddesini görüştü.

 

ŞİRKET KURULMASI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Verilen aranın ardından toplantının ilk gündem maddesinde komisyon kararları görüşüldü. Çerkezköy Belediyesi Hizmet ve Personel Anonim Şirketi adında kurulması ve şirketin sermayesinin 500 bin TL olması oy birliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde de 500 bin TL ek bütçe hazırlanması konusuyla ilgili komisyonun kararı görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

 

HİSSE SATIŞLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündem maddelerinin 3. maddesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün 24.01.2018 gün ve 167 sayılı Belediye hissesi hakkındaki yazısı görüşüldü. İstasyon Mahallesi 278 ada 20 nolu parseldeki 100 metrekarelik belediye hissesi, Gazi Osman Paşa Mahallesi 557 ada 9 nolu parseldeki 157 metrekarelik belediye hissesi, Kızılpınar Mahallesi 456 ada 19 nolu parseldeki 40.68 metrekarelik belediye hissesi, Karaağaç Mahallesi 490 ada 17 nolu parseldeki 26.27 metrekarelik belediye hissesinin hissedarlarına satılması ve Kızılpınar Belediye Başkanlığı encümeni tarafından satışı yapılan ve bedelleri alınan eski 168 ada 5 nolu parseldeki 671.05 metrekarelik alan ile eski 44 ada 7 nolu parseldeki 201.25 metrekarelik alanın devir işlemlerinin yapılması konusu İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

ÜYELİK GÖRÜŞÜLDÜ

 

İlgili gündem maddesinin ardından Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’ne üye olunması ve üye seçimi yapılması görüşüldü. Çerkezköy Belediyesi’nin Ege ve Marmara Belediyeler Birliği’ne Çerkezköy Belediyesi’nin üye olması ve Birlik Asil Üyeliklerine Vahap Akay, Necmettin Çınar, Ali Çalışkan, İsa Karaman ve Hasan Sakallı’nın, Yedek Üyeliklere Nedim Yılancı ve Binali Etyemez’in seçilmesi oy çokluğu ile karara bağlandı. Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün başarılı sporcuların ödüllendirilmesine ilişkin yazısı Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.  AK Partili Meclis Üyesi Remzi Garip, gündem maddesine ilişkin söz alarak “Başarılı sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu ödülleri hak ettiklerini düşünüyorum. Teşvik edilmesi lazım.  Değişik zamanlarda meclise bu tip yazılar geliyor. Kendi adınıza zaman zaman yüz binlerce liralık hediye dağıtıyorsunuz. Bunları da oraya alsanız da meclise gelmese” dedi. Bunun üzerine konuşan Başkan Akay da “Kriter belirleyip yönetmelikte düzenleme yapabiliriz” dedi.

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün İstasyon Mahallesi 1590 ada 3 parsel ve 1591 ada 3 ve 6 nolu parsellere ait plan değişikliğine ilişkin kurum raporu hakkındaki yazısı da müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, konu incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. Toplantının 7’nci gündem maddesinde de Hukuk İşleri Müdürlüğü’nün 25.01.2018 gün ve 19 sayılı 7 milyon 500 bin TL’lik Teminat Mektubu hakkındaki yazısı ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün 25.01.2018 gün ve 302 sayılı Kızılpınar’da yol ve kaldırım çalışmaları için 15 milyon TL’lik kredi kullanılması hakkındaki yazısı Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

TAKAS VEYA SATILMASI GÖRÜŞÜLDÜ

 

İlgili gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından gündeme sonradan ilave edilen Bağlık Viyadüğü’nün yapılacağı alan üzerinde bulunan 1499 ada 1 parselde bulunan 555,73 metrekarelik şahıs hissesinin Belediye’ye ait 1719 ada 1 parselde bulunan Belediye’ye ait parsel ile takasının yapılması veya kamulaştırmasının yapılması görüşülerek, oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

 

FİRMA İLE İLGİLİ SIKINTILAR VARSA ARAŞTIRIRIZ

 

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından meclis üyeleri söz aldı. AK Partili Meclis Üyesi Dilaver Burak 3 bin asansörün olduğu Çerkezköy’de sadece bir tane asansör denetim firmasının bulunduğunu bu nedenle sıkıntı yaşadıklarını ifade etti. Bunun üzerine konuşan Başkan Akay da “Asansör firmaları ile ilgili bir ihale açılıyor. En düşük teklifi veren ve yeterlilik belgesi olan firma ile sözleşme imzalanıyor. Firma ile ilgili sıkıntılar varsa araştırırız. 15 günlük sürede firma bakımları yapmak zorunda” dedi. AK Partili Meclis Üyesi Nurettin Yekeler de İstasyon Mahallesi’nde vatandaşların ATM istediğini belirterek “Hikmet Uğraş Caddesi’nde vatandaşlar set istiyor. Lemar’ın üst kısmına vatandaş durak istiyor. Atatürk Viyadüğün’nde de engelli rampası ile ilgili şikayetlerini dile getiriyorlar” dedi. ATM yerinin hazır olduğunu ifade eden Başkan Vahap Akay “Seti yaparız. Lemar Kavşağı ile ilgili çalışmalar var. Viyadük eksik yapılmış. Yaya yoluyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne taslak bir proje gönderdik” dedi.

 

“BU KONU SİYASETE MALZEME EDİLECEK BİR KONU DEĞİL”

 

CHP’li meclis üyesi Uğur Erem de termik santralle ilgili halkın katılımı toplantısına değinerek “Termik santralle ilgili toplantı yapıldı. Ben de bir vatandaş olarak gitmek istedim. Halkın ve basının içeri alınmadığını gördüm. İçeride daha çok fabrikalardan otobüslerle taşınanlar vardı. Bu durumu kınıyorum” dedi. Çerkezköy’de yaşayan nüfusun yüzde 88’inin termik santral istemediğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da “Kimlerin hangi baskılarla bu konu hakkında yorum yapamadığını biliyoruz. Bu konu siyasete malzeme edilecek bir konu değil. Biz Çerkezköy’ün faydasına olan her şeye kucak açıyoruz. Hepimiz burada yaşıyoruz. Gelecek nesillere, çocuklarımıza borcumuz var. Onlara temiz, yaşanabilir bir ortam bırakmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

 

“PAZARTESİ GÜNÜ 15:00’DA TOPLANACAK”

 

AK Partili Meclis Üyesi Dilaver Burak da termik santralin Çerkezköy’de yapılmasını yanlış bulduğunu söyledi. Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Meclis toplantısının ilk iki oturumu tamamlanırken, Belediye Meclisi Komisyonlara gönderilen konuları karara bağlamak üzere Pazartesi günü saat 15.00’da yeniden toplanacak.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10