Başkan Çetin de termik santrale karşı

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin Kapaklı Çerkezköy sınırları arasında 500 hektarlık alana yapılması planlanan kömürlü termik santrale karşı olduğunu ifade etti.

Kapaklı 4.02.2018 20:24:00 0
Başkan Çetin de termik santrale karşı

İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin Kapaklı Çerkezköy sınırları arasında 500 hektarlık alana yapılması planlanan kömürlü termik santrale karşı yazılı basın açıklaması yaptı.

 

‘’SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’’

 

Son günlerde bölgede gündemi oluşturan termik santral yapımı ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini ifade eden İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Pınarça Mahallesi’ne yapılması planlanan termik santral konusunda İYİ Parti olarak, halkın faydası için alınacak her türlü kararın yanında olacaklarını belirterek halkın menfaati için ne gerekiyorsa, hukuki zeminde, sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

 

‘’FABRİKA SAYISI YAKLAŞIK OLARAK 250 YE ULAŞMIŞTIR’’

 

Bölgenin büyük bir sanayi bölgesi olduğunu belirten Çetin; ‘’Her geçen gün nüfusumuzun ve çevremizdeki sanayi kuruluşlarının artması, Elektrik Enerjisi ihtiyacının da artmasına sebep olmaktadır. Bu ihtiyacın da artarak da devam edeceği öngörülmektedir. Kapaklı ve Çerkezköy İlçelerimizin, nüfusu son açıklanan (TUİK verilerine göre) nüfus sayımlarında, bir yılda 18 bin kişi artarak yaklaşık 270 bin kişiye ulaşmıştır. Bununla birlikte Kapaklı, Çerkezköy ile Ülkemizin diğer ilçe ve illerden gelen insanımıza iş ve aş imkanı, Ülke ekonomisine artı değer sağlayan fabrikalarımızın sayısal olarak da sadece Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde fabrika sayısı yaklaşık olarak 250 ye ulaşmıştır’’ dedi.

 

’’Enerji üretimi konusunda yatırımlar yapılmasını istiyoruz’’

 

Çetin, İYİ Parti olarak enerji üretimine karşı olmadıklarının bilinmesini istediğini ifade ederek; ‘’Enerji üretimi konusunda yatırımlar yapılmasını istiyoruz. Partimizin, enerji ile ilgili programında Çevre ile dost teknolojileri ön planda tutan, merkezde değil, yerinde ve halkın katılımı ile karar almayı öngören, yalnızca makro ve büyük ölçekli projeleri değil, mikro ölçekli projeleri de ön planda tutan düzenlemeler yapmayı planlamaktayız. Su, rüzgar, jeotermal, dalga, hidrojen ve güneş enerjisi gibi yerli ve yenilenebilir kaynaklarımızdan en yüksek düzeyde yararlanmayı, çatılarda enerji panelleri ile elektrik üretimi yaygınlaştırmayı planlamaktayız. Kömür kaynaklarımızın tespiti çalışmalarına devam edip, kömürün elektrik enerjisi üretiminde kullanılması hususunda uygun teknolojik çözümler sunulması şartını arayacağız. Bütün ilçelerimize ısınmada kullanılmak üzere doğal gaz ulaştırılacağız. Enerji üretimi için Üniversite, OSB ve KOBİ’lerle iş birliği yapılarak Ulusal Plan hazırlanacak, yürütümü ve güncellenmesi taraflarla istişare halinde gerçekleştirilecektir’’ dedi.

 

‘’KABUL EDİLEMEZ’’

 

Bölgede yapılması planlanan termik santral Kapaklı ve Çerkezköy de yaşayan 270 bin kişinin yanı başlarına, evlerinin bahçelerine denecek kadar yakınlarına kurulacak şekilde planlanmasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Çetin; ‘’Kömürlü Termik Santraller havaya, bacaları vasıtasıyla karbondioksit, kansorejenler, partikül maddeler, civa, uranyum ve toryum salarlar. Rüzgâra bağlı olarak bu maddeler sadece bulunduğu yerde değil, yaklaşık 300 km uzaklıktaki alana, atmosfere yayılırlar. Sadece Çerkezköy, Kapaklı ve çevresindeki yerleşim yerleri değil, Türkiye nüfusu oranın en yüksek olduğu, her geçen gün İş ve aş için göç alan, Tüm Trakya bölgesi olumsuz olarak etkilenecektir. Sağlık sorunları artacak, bitmekte olan tarım ve hayvancılık tamamen bitecek, doğa kirlenecek ve yer altı sularımız kirlenip kullanılmayacak hale gelecektir’’ dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10