Yarlıgan: Kahraman ordumuzun yanındayız

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, temsilcilik üyesi gazilerle birlikte dün yaptığı basın açıklamasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de terÃ?

Çerkezköy 5.02.2018 19:20:00 0
Yarlıgan: Kahraman ordumuzun yanındayız

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan ve üye gaziler ‘’Zeytin Dalı Harekatı’’ ile ilgili dün temsilcilik binasında basın açıklaması yaptı.

 

‘’ÜLKEMİZ ZOR DURUMA DÜŞÜRÜLMEK VE PARÇALANMAK İSTENMİŞTİR’’

 

Hasan Hüseyin Yarlıgan’ın basın açıklaması öncesi Osmanlı Cami İmamı Selahattin Albayrak tarafından Kuran’ı Kerim okundu. Ardından Yarlıgan şu açıklamada bulundu; “Ülkemiz tarih boyunca bulunduğu konum itibariyle rahat bırakılmamıştır. İçerden ve dışarıdan müdahaleler ile zor duruma düşürülmek ve nihayetinde parçalanmak istenmiştir. Bizler vatanımıza olan bu hain emellere dur demek adına büyük mücadeleler vermiş ve bu uğurda canımızı vermişiz. Yaşadığımız bunca acıya rağmen kendimizi toparlamayı da her daim bilmişiz. Geçmişten günümüze taşınan bu hain emeller geçmişte olduğu gibi bu gün de güney sınırlarımız üzerinden sürdürülmektedir. Suriye sınırımıza konuşlandırılan pyd,ypg terör örgütleri ve bunların destekleyicisi müttefikimiz ve dostumuz olarak gözüken bu ülkeler tüm kirli oyunlarını oynamaya devam ediyor ve bizim de buna seyirci kalmamızı bekliyorlardı. Açıklıkla yapılan silah destekleri, parasal yardımlar buz dağının görünen kısmıydı sadece. Pkk, pyd, ypg, deaş ve fetö  gibi terör örgütlerinin ipini elinde tutan başta ABD ve destekçi diğer güçlerin ortak emellerine dur demenin zamanı çoktan gelmiştir” dedi

 

‘’GEREKEN CEVAP GÜÇLÜ ORDUMUZLA VERİLMİŞTİR’’

 

Yarlıgan; “Devletimiz, Zeytin Dalı Harekatı başlatarak bu kirli oyuna müdahalesini yapmış, gereken cevabı güçlü ordumuzla vermiştir ve vermeye devam edecektir. Bu zorlu süreçte bizlerin de birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek kahraman ordumuzun yanında olduğumuzu göstermeliyiz. Bütün kirli oyunların sonunu getirmek, milletimizin güçlü iradesine ve birlikteliğine bağlıdır. Birlik ve beraberliğimiz Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bizleri aydınlığa çıkaracak ve düşmanın yüzüne bir tokat gibi inecektir. Bu birlik ve beraberliğimiz geçmişte olduğu gibi ülkemizin refahının ve huzurunun yegane temeli olacaktır. Bizler Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Gaziler Temsilciliği olarak başlatılan bu harekata desteğimizi en güçlü şekilde veriyor, devletimizin ,ordumuzun,milletimizin he daim yanında olduğumuzu açıkça ifade ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

‘’MİLLETİMİZE SAHİP ÇIKMAZSAK UMUTLARIMIZIN  ANLAMI KALMAZ’’

 

Yarlıgan; “Biliyoruz ki bizlerin ülkemiz ve vatanımız bu topraklardır. Toprağımıza, vatanımıza, milletimize sahip çıkmazsak yaşamımızın ve yarınlara dair umutlarımızın hiçbir anlamı kalmayacaktır. Zeytin Dalı Harekatı bütünlüğümüzün koruyucu kıvılcımı, yüreklerimizin tek vücutta atmasının nişanesi olacaktır. Burada bütün terör örgütlerini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerlerimize ve tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyor, yaralı olan askerlerimize acil şifalar diliyorum. Gaziler olarak her an Afrin’e girmeye hazırız “diye konuştu.

 

‘’GAZİLER OLARAK AFRİN’E GİTMEYE HAZIRIZ’’

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliği  Üyesi Gazi Fevzi Coşkunöz de kısa bir konuşma yaparak gaziler olarak Afrin’e gitmek için kaymakamlığa müracaat edeceklerini belirterek, “Gaziler olarak amacımız ordumuzun Zeytin Dalı Harekatı başlattığı Afrin’deki harekata katılmak istiyoruz. Gaziler olarak hepimiz katılmaya hazırız. Dini, dili ve mezhebi ne olursa olsun bu konuda siyasi görüşlerini bildirenler, Türkiye Cumhuriyeti ekmeğini yiyen, havasını soluyan, suyunu içen bizden değildir. Türk milleti olarak bizim bizden başka dostu yoktur. Siyaseten her şey söylenir ama bugün birlik ve beraberlik günüdür. Türkiye Cumhuriyeti ordusunun yanındayız ve ordumuzu destekliyoruz. Bu nedenle gaziler olarak bizler de askerlerimizin yanında savaşmak için Afrin’e gitmek istiyoruz. Bu konuda kaymakamımıza valimize yazı yazacağız. Bu vatanın bir karış toprağını hiçbir güce vermeyeceğimiz bilinmelidir. Şer güçler şunu bilmelidir ki, bizler vatanımızı kanımızın son damlasına kadar geçmişte olduğu gibi bugün de savunmaya hazırız. Bir karış toprağımızı da vermeyiz. Kimsenin toprağında da gözümüz yok” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından gaziler Türk Bayrağı açarak bayrağın etrafında bir araya geldiler.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10