Sünnet şöleni kayıtları başladı

Kapaklı Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen toplu sünnet şöleni bu yıl Ağustos ayı içerisinde belirlenecek tarihte yapılacak.  

Kapaklı 5.02.2018 19:23:00 0
Sünnet şöleni kayıtları başladı

KAYITLAR 30 MARTTA SONA ERECEK

 

Bu yıl 14 üncüsü düzenlenecek olan sünnet şöleni ile ilgili bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, toplu sünnet şöleni kayıtlarının dün itibariyle başladığını ifade ederek kayıtların 30 Mart Cuma günü biteceğini kaydetti.

 

AĞUSTOS AYINDA YAPILMASI PLANLANIYOR

 

Dar gelirli ve yoksul ailelerin bu tarihe kadar çocuklarını Belediye’ye getirerek, kayıt yaptırmalarını isteyen Başkan Mandalı; “ Düzenlenecek sünnet şöleni ile Kapaklı’daki yoksul ailelere ulaşmayı ve sünnet düğünü yapmaya gücü yetmeyen ailelerin çocuklarının sünnet düğünlerini yapmaya devam ediyoruz. Belediyemiz bu güne kadar binlerce çocuğu, uzman hekimler tarafından sünnet ettirdi. Bu yıl da yeni dönem kayıtlarının tamamlanmasından bir süre sonra çocuklara sünnet kıyafetlerini dağıtacağız. Ardından Ağustos ayı içerisinde belirlenecek tarih ile çocukların doyasıya eğlenebileceği bir şölen gerçekleştireceğiz’’ dedi.

 

GEREKLİ EVRAKLAR ŞUNLAR

 

Toplu sünnet şölenine katılmak isteyen ailelerin Kapaklı Belediyesi’nde 7’ncı katta bulunan Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne şahsen müracaat etmeleri gerektiğini ifade eden Başkan Mandalı, başvuru yaş sınırının 5-12 (60 ayını doldurmuş olacak) olduğunu belirterek müracaat sırasında sünnet olacak olan çocuğun ve anne - baba kimlik fotokopisi, sünnet olacak çocuğun ikametgah belgesi, muhtarlıklardan alınacak olan fakirlik belgesi ve Sağlık İşleri Müdürlüğünden alınıp doldurulacak olan Muvafakatnameyi  yanlarında bulundurmaları gerektiğini söyledi. Başkan Mandalı ayrıca vatandaşların 444 8 059 Dahili: 178 nolu telefonlardan ayrıntılı bilgi alabileceklerini de söyledi. 
 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10