Başa Şarköy yatırım ve tesislerini inceledi

TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak BAŞA, TESKİ'nin Şarköy'deki yatırımları ve tesislerini inceledi.

Şarköy 11.02.2018 21:29:00 0
Başa Şarköy yatırım ve tesislerini inceledi

Başa, incelemelerine Şarköy Atıksu Terfi Merkezi ile başladı. Başa, bakım ve onarımdan geçirilen atıksu terfi merkezinin, çalışmaların ardından çağdaş bir görünüme kavuşturulmuş olduğunu belirterek öncesinde atıl ve bakımsız bir durumda olan tesisin, şu anda tam kapasite ile çalışır durumda olduğunu kaydetti.  Başa, incelemelerine Şarköy Mürefte Atıksu Arıtma Tesisi ile devam etti. Tesisin işleyişi hakkında ilgili personelden bilgi alan Başa, mevcut tesisin kapasitesinin arttırılacağının, bunun için proje çalışmalarının yapıldığını ve en yakın zamanda ihalesinin yapılarak çalışmaların başlayacağını ifade etti.

 

YATIRIM KAPSAMINDA ÇALIŞMALARIN % 85’İ TAMAMLANDI

 

İnceleme gezisinin devamında TESKİ’nin Şarköy sınırları içerisinde sürdürdüğü ve yatırım bedelinin yaklaşık 7 milyon TL olduğu Gaziköy, Güzelköy, Hoşköy ve Çınarlı Mahalleleri İçme Suyu ve Kanalizasyon İnşaatı çalışmaları incelendi. Çalışmalar kapsamında, Çınarlı, Güzelköy, Mursallı, Eriklice Mahallesi Dalyanpark bölgesi ve Mürefte Mahallesi’nin muhtelif yerlerinde kanalizasyon inşaatı çalışmalarının tamamlandığının bilgisi alındı. Gaziköy, Güzelköy ve Hoşköy güzergahında atıksu kolektör hattı inşaatının tamamlandığı ve sık sık arızalanan Uluman Mahallesi’nin su sorunun yeni içme suyu hattı yapılarak çözüldüğü eklendi. Gaziköy Mahallesinin sit alanı olması münasebetiyle Anıtlar Kurulundan beklenen kazı iznin çıkmasıyla birlikte, Gaziköy Mahallesinde de içme suyu ve kanalizasyon inşaatı çalışmalarının başlayacağı bilgisi verildi. Böylece yatırım kapsamında çalışmaların % 85’inin tamamlandığı ve geriye kalan kısmın da tamamlanması ile birlikte Şarköy İlçesi sınırlarında kırsal ya da turistik mahalleler olmak üzere çoğu yerin su ve atıksu problemleri çözülmüş olacağı dile getirildi.

 

MAHALLE HALKININ ARTIK SU PROBLEMİ YAŞAMADIĞI AKTARILDI

 

Son olarak TESKİ’nin Şarköy Uçmakdere Mahalles’inde bulunan İçme Suyu Deposu ve Tesisleri alanında incelemelerde bulundu. Özellikle yaz aylarında Uçmakdere Mahallesinin yaşadığı su problemlerinin, TESKİ tarafından Mahalle kapsamında yapılan yeni içme suyu hattı çalışmaları ile son bulduğunu ve mahalle halkının artık su problemi yaşamadığı aktarıldı.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10