Kanser vakalarını yüzde 30 artıracak

Çerkezköy siyasetinin renkli simalarından Mustafa Ordu düzenlediği basın açıklamasında Çerkezköy-Kapaklı arasında kurulması planlanan Kömürlü Termik Santral'in bölgeye çok büyük zarar

Çerkezköy 11.02.2018 21:39:00 0
Kanser vakalarını yüzde 30 artıracak

AÇIKLAMADA BULUNDU

 

Cumartesi günü bürosunda açıklama yapan Mustafa Ordu “ İnsanoğlunun var olması için, bir devletin ülkesinin, sorumluluk alması önce vatandaşlarının sağlığını sonra  eğitimine nasıl katkı sağlayacağını düşünmesi ve çabalaması lazım. Biz Çerkezköy’de sorumluluk alındığı zaman, her vatandaşın kitleyi teslim etmeye kalktığı zaman, önce vatandaşın sağlığına sonra eğitimine nasıl katkı sağlayacağına bakması ve çabalaması lazım. Maalesef Çerkezköy’de kurulan bu sanayi ile beraber Çerkezköy, Kapaklı ve Çorlu kanser hastaları vakaları tavan yapacak.Şimdi Çerkezköy’de hastane kurulmuş ama doktoru yok. Hastanede kanser hastalarını tedavi edecek teçhizatları ve teknolojileri yok. Şimdi bunları ele aldığımız zaman devletimiz tarafından kurulmak istenen bir Termik Santral var. Bununla ilgili önce vatandaşın bilgilendirilmesi ve sonradan kurulması gerekir. Şimdi devletimizin yapması gereken bir görev var. Fabrikaların zararlı atıklarını su kuyularına inmeden önlemesi lazım” dedi.

 

“ÖNCE KANSER VAKALARININ ÖNÜNÜ GEÇMEK GEREK”

 

Ordu “ Bölgemizde ciddi kanser vakaları var ve bu termik santralle birlikte bu sayı daha çok artacak. Şimdi sağıma bakıyorum arkadaşım kanser, soluma bakıyorum kanser bu kadar vaka varken, bir de Termik Santral’in buraya kurulmak istenmesi bölge için felakettir. Benim yönetimimde bulunan 3 kişi kanser ameliyatı oldu. Kanser basite alınmayacak en tehlikeli hastalıktır. Önce kanser vakalarının önüne geçilmesi lazım. Enerjiye karşı değilim ama termik santrale karşıyım” diye konuştu.

 

“NASIL OY İSTEYECEKLER”

 

Bilgilendirme Toplantısı’na vatandaşların alınmamasına tepki gösteren Ordu “ Geçtiğimiz haftalarda Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. En başta yapılması gereken toplantı en sonda yapıldı. Biz de o Termik Santral toplantısına katıldık. Gördüğümüz manzara karşısında şaşırdık kaldık. Tüm herkes evini işini bırakmış, çocuğunu bırakmış gelmiş. İçeriye alınmıyorlar. Soruyorum hangi şartlara dayanarak almıyorlar. Kamuoyuna yazılı ve görsel bilgilendirme yapacak olan basın bile içeriye alınmıyor. Alınmayacaksa neden çağırılıyor. Hakaret edilmesi için mi? Soruyorum bu hareketi yapan arkadaşlar yarın Pınarça'ya nasıl gidecekler. Nasıl oy isteyecekler. En başta yapılması gereken bilgilendirme toplantısı en sonda yapılmıştır. Termik Santral’in bölgemizdeki kanser vakalarını yüzde 30 daha fazla arttıracağını düşünüyorum. Kanser vakaları günden güne artacak. Rant peşinde koşanlarında yarın çocuklarının kanser yüzünden öleceğini bilmelerini istiyorum. Tabi kurulmasının ve işletmesinin de problemleri var. Kömürü nereden alacaklar. İtalya'dan mı? Döviz dışarı gidecek maliyet yükselecek. Bu bölgede kömür var diyorlarsa biz bu kömürleri hava kirliliği yaptığı için sobalarımızda dahi yakamıyorduk. Şimdi nasıl olacakta termik santralde kullanacaklar. Hangi hava filtresi ile kirliliği engelleyecekler. Veya hangi metotlarla kömürü çıkaracaklar. Böyle bir teknolojiye sahip değiller. Kömür işçileri maden işçileri biliyorsunuz ki 300 işçiye mezar oldu. Hep önlem alınmadığından dolayı. Termikten sonra sanayi bölgesinde fabrikalarda çalışması için işçi dahi bulamayacaklar. Çevre daralacak ve kirlenecek. Bunlardan dolayı hava sirkülasyonu olmayacak. Önce insanların sağlıklı olması sonrada eğitimli olması lazım” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10