Albayrak Malkara'ya çıkarma yaptı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Tekirdağ il genelinde yapılan çalışmaları incelemek ve vatandaşlara bir araya gelerek talep ve önerilerini dinlemek amacıyla yaptığı ziyaretlerde bu

Tekirdağ 13.02.2018 00:43:00 0
Albayrak Malkara

SABAHIN İLK IŞIKLARINDA MALKARA’YA GELDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak sabahın ilk ışıklarında Malkara’ya geldi.  İlk önce TESKİ Şube Müdürü Kenan Taşkın’ı ziyaret eden Başkan Albayrak devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

 

Başkan Albayrak daha sonra Doğanköy Mahallesi, Bayramtepe Mahallesi, Davuteli Mahallesi, Doluköy Mahallesi, Şahin Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Dr. İbrahim İçöz ile mahalle muhtarlarının da yer aldığı ziyaretlerde Başkan Albayrak vatandaşlara Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgi verdi ve vatandaşların öneri ve taleplerini dinledi.

 

‘’HER SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK, GETİRMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ’’

 

Başkan Albayrak mahalle ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmada, "Tekirdağ'ın 250 tane köyü var. Tekirdağ, büyükşehir olması ile beraber bütün köyler mahalle oldu. Yeni kurulan bir büyükşehir için hemen hizmete başlamak çok zordu. Biz göreve geldiğimiz zaman büyükşehir belediyesinin ne müdürleri ne de genel sekreteri vardı. Bugün geldiğimiz noktada yaklaşık olarak hizmet süremizin tamamlanmasına 13 ayımız var. Biz sizlere 47 aydır hizmet ediyoruz. Bu süre zarfından her sözümüzü yerine getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Bu bölgenin bu yatırımları alması gerekiyordu. 4 yılda Malkara'da çok önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Çavuşköy'deki kombina et tesisinin tamamlanması ile birlikte buradaki hayvancılık sektörü de büyük ölçüde kalkınacak. Daha da önemlisi biz Türkiye'deki büyükşehirler içerisinde yem fabrikası işleten tek büyükşehiriz. Bu göreve bölgedeki yem fiyatlarını dengelemek için talip olduk. Yine 95 bin 650 dönüm merayı 2 bin 47 ton güre atarak iyileştirdik. Bu kaba yem ihtiyacı bakımından hayvancılığa verdiğimiz önemin göstergesidir.  Hedefimiz Tekirdağ'ın toplam 300 bin dönüm merasını ıslah etmektir. Arıcılığı teşvik etmek için de çalışmalarımız var. Saray ilçesinde manda yetiştiricilerine destek olduk, 168 gebe manda verdik. Malkara, tarım ve hayvancılığın başkenti. Hastalıktan da ari bölge.  Çalışmalarımız devam edecek" dedi. Ziyaretler sonunda Malkaralı vatandaşlar Başkan Albayrak'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

 

İLÇEDE DEVAM EDEN VE PLANLANAN YATIRIMLARLA İLGİLİ GÖRÜŞME YAPILDI

 

Mahalle ziyaretlerinin ardından Başkan Albayrak Malkara Kaymakamı Erkan Karahan'ı makamında ziyaret etti. Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin ile Malkara Belediye Başkan Yardımcısı Bahattin Cömert'in de yer aldığı ziyarette, ilçede devam eden ve planlanan yatırımlarla ilgili görüşme gerçekleşti. Ziyaret sonunda Başkan Albayrak, Kaymakam Erkan Karahan'a misafirperverliği nedeni ile teşekkür ederken, Kaymakam Karahan da Başkan Albayrak'a ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

 

PLANLANAN YATIRIMLAR İLE İLGİLİ GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

 

Kaymakam ziyaretinin ardından Başkan Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'u makamında ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve planlanan yatırımlar ile ilgili görüş alışverişinde bulunulan ziyarette açıklama yapan Başkan Kadir Albayrak, Malkara'da hayvancılık başta olmak üzere birçok alanda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek bunların devam edeceğini belirtti. Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıklarını söyledi ve destekleri için Başkan Albayrak'a teşekkür etti. Ziyarette, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin ile Malkara Belediyesi Başkan Yardımcıları da yer aldı.  

 

'11 İLÇEYE 11 OKUL PROJESİ' KAPSAMINDA OKUL ZİYARET EDİLDİ

 

Ardından Başkan Albayrak, '11 İlçeye 11 Okul Projesi' kapsamında inşa edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Malkara Orhan Öztrak Ortaokulu’nu ziyaret etti. Ziyarette Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Malkara İlçe Mili Eğitim Müdürü Ali Saraç, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Neşat Erdoğan ve Şeref Çetin de yer aldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç ve Okul Müdürü Uğur İpekçiler'den okulun durumu ile ilgili bilgi alan Başkan Albayrak ülkelerin kalkınmasında eğitimin yerinin tartışılmaz olduğunu belirterek "Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime verdiğimiz önemi, hayata geçirdiğimiz 11 İlçeye 11 Okul Projesi ile ortaya koyduk. Bu konuda her zaman da destek olmaya devam edeceğiz" dedi. 

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10