BAL'da 18.hafta tamamlandı

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12.grupta 18'inci hafta karşılaşmaları tamamlandı. Haftaya lider durumda giren Altınova Belediyespor Çorlu deplasmanında beraberliği son dakikalarda kurtarırken, ikinci sıradaki

14.02.2018 20:34:00 0
BAL

Şampiyonluk yarışından uzaklaşan temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor ise deplasmanda Gaziosmanpaşaspor’a 3-1 mağlup oldu.

 

ÇORLU KAÇTI, ALTINOVA YAKALADI

 

Spor Toto BAL 12. Grup’ta Çorluspor 1947, grup lideri Altınova Belediyespor karşısında iki kez öne geçmesine rağmen maçtan 2-2 berabere ayrıldı. Maça çok hızlı ve etkili başlayan ev sahibi Çorluspor 1947, rakibi karşısında baskın bir oyun kurdu. Maçın 12'inci dakikasında Altınova Belediyespor defansının büyük hatasından çok iyi faydalanan Serkan Bozkurt, yerden düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Golden sonra toparlanarak ataklarını hızlandıran konuk ekip Altınova Belediyespor rakip kalede birçok pozisyon bulmaya başladı. Çorluspor 1947 kalecisinin mükemmel performansı hem kendi taraftarından hem de rakibinden büyük alkış aldı. Maçın 26'ıncı dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Burak, aşırtma bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 1-1’e getrdi. İlk yarıdaki karşılıklı ataklar gol getirmeyince her iki takımda soyunma odasına 1-1’lik beraberlikle gitti. İkinci yarıya her iki takımda hızlı başladı. Çorluspor 1947 yaptığı ataklarla rakip kaleyi bir hayli zorlarken, konuk ekip Altınova Belediyespor da kontra ataklarla gol aradı. Dakikalar 54’ü gösterirken Çorluspor 1947 atağında, soldan atılan şut Altınova Belediyespor kalecisinden döndü. Topu çok iyi takip eden Batuhan, düzgün bir vuruşla takımını 2-1 öne geçiren golü attı. Yediği golden sonra ataklarını rakip kalede sıklaştıran konuk ekip, defansında da birçok boşluklar bıraktı. Çorluspor 1947 forvetleri buldukları bu pozisyonlardan yararlanamazken, maçın 72'inci dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Burak, kendisinin ve takımının ikinci gölünü atarak skoru 2-2’ye taşıdı. Golden sonra rakip takım birçok pozisyon yakalamasına rağmen Çorluspor 1947 kalecisinin mükemmel kurtarışları gole izin vermedi. Her iki takımda buldukları gol pozisyonlarından yararlanamayınca maç 2-2 berabere sonuçlandı. BAL ligi 12. Grup’ta Altınova Belediyespor 40 puanla liderliğini sürdürürken, Çorluspor 1947 23 puanda kaldı.

 

ÜST ÜSTE İKİNCİ YENİLGİ

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12. Grup ekiplerinden Gaziosmanpaşaspor, 18'inci hafta maçında sahasında temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor’u konuk etti.Yıldıztabya Stadında yoğun yağış altında oynanan maçı Halil Uysal, Muhammed Tutak, Süleyman Oral hakem üçlüsü yönetirken dördüncü hakemlik görevini Samet Kaan Keskin üstlendi. İki takım futbolcuları maça, Gaziosmanpaşaspor’un yaptırdığı “Kalbimizle, duamızla Mehmetciğin yanındayız” yazılı pankartla çıktı.İlk devresi 0-0 eşitlikle sona eren mücadelenin galibi 3-1’lik skorla ev sahibi Gaziosmanpaşasporoldu. Yeşil kırmızılıların gollerini 51. dakikada Tunahan Ergül, 79. dakikada Umut İsa Daramola, 83'üncü dakikada da Ömer Faruk Kalfa kaydetti. Konuk ekip 1911 Çerkezköyspor’un tek golünü ise 54'üncü dakikada PatrickEtogaAtchom attı.Bu sonuçla Gaziosmanpaşaspor puanını 28’e yükseltip galibiyet serisini üçe çıkartırken Çerkezköy 1911 Spor üst üste ikinci kez yenilmesine ve 31 puanda kalmasına rağmen üçüncü sıradaki yerini korudu.

 

SULTANGAZİSPOR İKİ PUAN BIRAKTI

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12. Grupta Sultangazispor sahasında Yeni Çanspor ile 2-2 berabere kalırken maç sonundan istenmeyen olaylar yaşandı. Sultangazi Cebeci Stadında oynanan karşılaşmada Sultangazispor’un gollerini SojiMosesAkıngboye ve Oğuzhan Barkın kaydederken, konuk ekibin gollerini Nevzat ve Ali kaydetti. İlk yarıyı 1-0 önde kapatan ev sahibi ikinci yarıda 2-1 geriye düşerken, 83'üncü dakikada eşitliği sağladı ve maç berabere sonuçlandı. Lider Altınova Belediyespor’un berabere kaldığı haftada Sultangazispor da sahasında berabere kalınca önemli bir avantajı yitirmiş oldu. Sultangazispor 36 puana yükselirken, Yeni Çanspor da 15 puana yükseldi. Sultangazi ekibi ile Altınova Belediyespor arasındaki puan farkı 4 de kaldı. Maçın sonunda Yeni Çansporlu 4 futbolcu maç sonrası darp edilirken, yaşanan olaylar ise kamuoyunda büyük tepki çekti

 

BİGA’DA GOL SESİ ÇIKMADI


Spor Toto Bölgesel Amatör Ligin 18’inci haftasında Bigaspor kendi sahasında Çıksalınspor ile karşılaştı. Kıyasıya süren mücadele de gol sesi çıkmadı. BigasporÇıksalınspor maçı 0-0 berabere sona erdi.Her iki tamımda maça kontrollü başladı. Maçın ilk 10'uncu dakikasında Çıksalınspor’un sert müdahalesinde Giscard ve Ercan Küçükdemir sakatlandı. Bigaspor antrenörü İbrahim Küçük iki zorunlu değişiklik yaptı.Maçın 32’inci dakikasında Bigaspor’un geliştirdiği atakta Cenk’in kafa vuruşunda top dışarı çıktı.  Maçın 45+4’üncü dakikasında Bigaspor’un geliştirdiği atakta Mehmet’in vuruşunda top auta çıktı. Bigaspor ve Çıksalınspor girdiği gol pozisyonlarından yararlanamadı. Maçın 34’üncü dakikasında Bigaspor’un geliştirdiği atakta Mehmet’in vuruşunda kaleci Cem topu son anda çıkarttı. Maçın 37’inci dakikasında Çıksalınspor’un geliştirdiği atakta Eray’ın kafa vuruşunda kaleci Taner topu son  anda çıkarttı ve gole izin vermedi. Maçın ikinci yarısının başlarında Bigaspor ataklarını hızlandırdı. Çıksalınspor’da kontrollü oynadı. Her iki takımda galibiyet adına gol aradı. Maçın 57’inci dakikasında Çıksalınspor’un geliştirdiği atakta Ömer’in vuruşunda gol oldu ancak hakem ofsayt kararı  verdi. Maçın 67’inci dakikasında Bigaspor’un geliştirdiği atakta Yoldaş’ın vuruşunda top hiç kimseye değmeden ağlarla buluşacağı anda hakem faul kararı verdi. Maçın 74’üncü dakikasında Çıksalınspor’un geliştirdiği atakta Ahmet’in vuruşunda gol oldu ancak hakem ofsayt kararı verdi.

 Maçın 81’inci dakikasında Çıksalınspor’dan Şemseddin’in vuruşunda top üst direkten döndü.

 Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca BigasporÇıksalınspor ile 0-0 berabere kaldı.

 

LÜLEBURGAZSPOR KAN KAYBEDİYOR

 

Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Lüleburgazspor hafta sonu konuk olduğu Yalova Kadıköyspor’a 3-1 mağlup olmaktan kurtulamadı.Bu sezon ligde genç bir kadro ile mücadele eden ve bir türlü istediği sonuçları alamayan yeşil kırmızılı ekip, bir basamak üstünde yer alan Yalova Kadıköyspor’a konuk oldu.Ev sahibi ekip ilk dakikalarda daha etkili gözükse de ilk devrenin büyük bir bölümünde gol sesi çıkmadı.İlerleyen bölümlere doğru ataklarını sıklaştıran ev sahibi ekip 43’üncü dakikada bulduğu golle öne geçti.  İlk devre de bu sonuçla tamamlanırken ikinci yarının 60. dakikasında ev sahibi 2. golü buldu.Bu golün üstünden çok geçmeden ise Lüleburgazspor kazandığı penaltı vuruşunda kaptan Uğurkan ile farkı bire indirdi.Golden sonra da ataklarını sürdüren Lüleburgazspor beraberlik için geliştirdiği ataklarda sonuca gidemezken, Yalova Kadıköyspor son dakikalarda bir gol daha bulup maçı 3-1 kazandı.Bu sonucun ardından 5 puanda kalan Lüleburgazspor’un en yakın rakibi 12 puana yükseldi.

 

EDİRNE DERBİSİNİ UZUNKÖPRÜSPOR KAZANDI

 

Bölgesel Amatör Lig 12. Grup 18.haftada Uzunköprü’de oynanan Edirne derbisinde sevinen taraf Uzunköprüspor oldu. Bir gün öncesinden başlayarak yağan yağmur ve maç günü başlayan kar nedeniyle Uzunköprü Ergene Stadının zemininin oldukça kötü bir hal alması üzerine maçın hakemleri maçın oynanıp oynanmayacağına maçın başlamasına 15 dakika kala karar verdiler. Maç öncesinde bazı internet sitelerinde maçın ertelendiği haberi taraftarlarda kafa karışıklığına neden oldu. Karşılaşmanın oynanması kararı verildikten sonra başlayan maç orta saha mücadelesiyle başladı. Yağış nedeniyle ağırlaşan zeminde oynanan karşılaşmada futbolcular oldukça zorlandılar. Uzunköprüspor Serhat Görmen’in 20'inci dakikada bulduğu golle 1-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra Edirnespor skoru dengelemek için daha etkili oynasa da Uzunköprüspor 41'inci dakikada Serhat ile bir gol daha bularak 2-0 öne geçti ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarıda, maçın 70'inci dakikasında Uzunköprüspor Atakan Serik ile bir gol daha bularak skoru 3-0’a getirdi ve maçtan da bu sonuçla galip ayrılarak puanını 24’e çıkarmayı başardı. BAL statüsü gereği, sezon sonunda iki takımdan hiçbiri küme düşmez ve şampiyon olmazsa alt sırada yer alan takım, Edirne Süper Amatör lig şampiyonuyla küme düşmemek için baraj maçı oynamak durumunda kalacak. Ayrıca, Ziraat Türkiye kupasına katılma hakkı da ligi üst sırada tamamlayan takımın olacak. Her iki ekibinde 24 puanı bulunurken, Uzunköprüspor averaj ile Edirnespor’un bir sıra üzerinde yer aldı. Daha da önemlisi sezon sonunda puan eşitliği halinde ikili averaja bakılıyor. Uzunköprüspor bu avantajı da eline geçirmiş oldu. İlk yarıda oynanan maçı Edirnespor 3-2 kazanmıştı. Uzunköprüspor haftayı 6.sırada tamamlarken Edirnespor 7'inci sırada kaldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10