Süper Ligde zirve heyecanı sürüyor

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 19.hafta karşılaşmalarının ardından Kapaklıspor liderliğini sürdürdü.

15.02.2018 20:19:00 0
Süper Ligde zirve heyecanı sürüyor

Lider Kapaklıspor evinde Şarköyspor’u 5-0 mağlup ederek puanını 42 yaparken, ikinci sırada bulunan 1461 Karadenizspor ise deplasmanda Muratlı Belediyespor’u iki golle geçmesini bildi. Üçüncü sırada yer alan temsilcimiz Çerkezköy Doğansporise  evinde Kapaklı Sitespor ile beraber kalarak zirve yarışında ağır bir yara aldı.

 

LİDER FARKLI KAZANDI

 

Ligin son haftalarında yaşadığı puan kayıplarıyla birlikte taraftarını üzen Kapaklıspor 19.hafta karşılaşmasında evinde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Şarköy’u konuk etti. İlk devreyi tek gollü üstünlük ile tamamlayan Kapaklıspor ikinci devre bulduğu gollerle maçtan 5-0 galip ayrıldı. Maça taraftarı önünde mutlak üç puan parolası ile başlayan Kapaklıspor ilk dakikalardan itibaren ataklarını hızlandırdı. Karşılaşmanın 24’üncü dakikasında sahneye çıkan tecrübeli oyuncu Hüseyin mükemmel bir kafa vuruşuyla skoru 1-0 yaptı. Hüseyin ile bulduğu golle rahatlayan Kapaklıspor kalan dakikalarda ise geliştirdiği ataklarda sonuca gidemedi. Karşılaşmanın ikinci devresine fırtına gibi giren Kapaklıspor Berkay’ın şık golüyle farkı ikiye çıkardı. İkinci golün gelmesiyle birlikte konuk ekip Şarköy oyun disiplininden tamamen koptu. 57’inci dakikada Berkay’ın şık pasında topla buluşan golcü oyuncu Şaban skoru 3-0 yaptı. Rakibi karşısında ikinci devre tek kale bir futbol ortaya koyan Kapaklıspor’da 68’inci dakikada Şaban düzgün vuruş ile farkı dörde çıkardı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında ise genç oyuncusu Serdar ile bir gol daha bulan Kapaklıspor karşılaşmadan da 5-0 galip ayrıldı. Kapaklıspor almış olduğu bu galibiyetle puanını 42’ye yükselterek liderliğini sürdürürken, Şarköyspor ise on puanda kaldı.

 

1461 KARADENİZSPOR HATA YAPMADI

 

Tekirdağ Süper Amatör Liginin 19. haftada zirveyi yakından ilgilendiren maçta Muratlı Belediyespor sahasında 1461 Karadenizspor’u konuk etti. Lider Kapaklıspor’u yakından takip eden 1461 Karadenizspor maça mutlak galibiyet parolası ile çıkarken, Muratlı temsilcisi de sahasında üç puan için maça istekli başladı. İlk 45 dakikanın son bölümlerinde Muratlı Belediyespor ceza alanı içindeki pozisyonda hakem penaltı noktasını gösterdi.40. dakikada topun başına geçen Stephen Adisi topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçiren isim oldu. İlk 45 dakika konuk ekip 1461 Karadenizspor’un üstünlüğü ile noktalandı. Karşılaşmanın ikinci yarısında ekipler gol şanslarını iyi değerlendiremese de konuk takım 1461 Karadenizspor maçın uzatma anlarında Oğuzhan’ın golü ile skoru belirleyen taraf oldu 0-2. Lider Kapaklıspor’un da kazandığı haftada takipçisi 1461 Karadenizspor, hata yapmayarak aradaki üç puan farkı muhafaza etti ve şampiyonluk şansını sürdürdü.

 

SARAY BELEDİYESPOR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Tekirdağ Süper Amatör Liginin ilk devresinin son haftalarında üst üste puan kayıpları yaşayarak devre arasına alt sıralarda giren Saray temsilcisi, ikinci yarı ile birlikte yakaladığı iyi formu Ulaş deplasmanında da sürdürdü. Pazar günü Ulaş sahasında ErgenegücüUlaşspor’un konuğu olan Saray Belediyespor, yakaladığı iyi formu devam ettirmek isterken, kümede kalma mücadelesi veren Ulaş temsilcisi de puan yada puanlar almak için uğraştı. İlk 45 dakikada iki ekipte önemli pozisyonlar bulamazken soyunma odasına golsüz eşitlik ile dönüldü.İkinci 45 dakikaya hızlı başlayan yeşil beyazlı konuk ekip, geliştirdiği ilk tehlikeli atakta golü buldu, Tansu’nun sert şutu direkten döndü, dönen topu takip eden Kubilay Saray Belediyespor’u 1-0 öne geçirdi. Oyunun kontrolünü eline geçiren Saray Belediyespor Kubilay’ın hem kendisinin hem takımının ikinci golü ile maçta iyice rahatladı 0-2. Seyirci cezası nedeniyle taraftarlarından yoksun oynayan ErgenegücüUlaşspor kalan sürede bir gol bulsa da eşitliği yakalayacak pozisyonları değerlendiremedi ve maç 2-1 Saray Belediyespor’un üstünlüğü ile sona erdi. Bu galibiyetle Saray temsilcisi ikinci yarıda çizdiği güzel grafik ile puan sıralamasında yükselmeye devam ederek 5. sıraya yerleşti.

 

SİTESPOR UZATMALARDA PUANI KURTARDI

 

Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise Kapaklı Sitespor deplasmanda Çerkezköy Doğanspor’a konuk oldu.Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip ilk dakikada Şafak’ın golü ile öne geçen taraf oldu.

 

Golden sonra oyunu dengeleyen Sitespor 32. dakikada Çerkezköy Doğanspor ceza alanında yaşanan pozisyonda defansın ters vuruşu ile eşitliği yakaladı ve ilk yarnın sonuna 1-1 eşitlikle gidildi.İkinci yarıda ilk golü bulan taraf yine Doğanspor oldu. 55. dakikada Fırat takımını bir kez daha öne geçirdi. Maçın uzatma anlarına 2-1 üstünlükle giren Çerkezköy Doğanspor’un maçı kazanacağı düşünülürken, 90+4. dakikada sahneye çıkan Serkan Doğanspor’u yıkan golü buldu ve takımına zorlu deplasmanda puanı getiren isim oldu 2-2.Bu sonuçla Çerkezköy Doğanspor 36 puanda kaldı ve şampiyonluk yarışında yara aldı. Kapaklı Sitespor ise prestij mücadelesi verdiği Süper Amatör Liginde 24 puanla 8. sırada haftayı tamamladı.

 

ERTELENDİ

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligi 19. hafta maçı olan Malkara 14 Kasım Spor – Çorlu Kültürspor müsabakası maçın hakemi Mustafa Çevik tarafından sahada futbol oynanamayacağı gerekçesi ile ertelendi.

 

Yoğun yağmur sonucu sahada oluşan su birikintileri sebebiyle maçın oynanamayacağına kanaat getiren hakemin kararı,  iki takım yönetimi tarafından da tepki gördü.

 

ÇORLU GENÇLERBİRLİĞİ PUANLA TANIŞTI

 

Ligde oynadığı 16 karşılaşmada puanla tanışamayan Çorlu Gençlerbirliğispor hafta sonunda evinde 21 puanda bulanan Malkara temsilcisi Sağlamtaşspor’a konuk etti.  Rakibi karşısında iyi bir oyun ortaya koyan Çorlu Gençlerbirliğispor rakibi karşında galibiyeti kaçıran taraf oldu. Karşılaşmanın kalan dakikalarında her iki takımda galibiyet için geliştirdiği ataklarda gol bulamadı. Karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 2-2 sonuçlandı. Çorlu Gençlerbirliğispor ligdeki ilk puanını alırken, Sağlamtaşspor ise puanını 22’ye yükseltti.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10