Yılmaz Cern' de yaşadıklarını anlattı

İsviçre'nin Cenevre şehrinde gerçekleştirilen 8.CERN Türk Öğretmen Çalıştayı'na katılarak Marmara Bölgesi'ni temsil eden Özel Çerkezköy Uğur Okulları Fizik Öğretmeni

Çerkezköy 16.02.2018 20:00:00 0
Yılmaz Cern

36 ÖĞRETMENİN BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ

 

Türkiye genelinde yalnızca 36 öğretmenin başvurusunun kabul edildiğini ifade eden Yılmaz; CERN'de yürütülen araştırmaların esas amacı maddenin yapısını ve maddeyi bir arada tutan kuvvetleri anlamaktır. İnsanlığın asırlardır yürüttüğü maddenin yapısını anlamak amaçlı büyük faaliyetin modern altyapısı parçacık hızlandırıcılarıdır. Parçacık hızlandırıcılarında çok yüksek enerjilere ve çarpışma sayılarına erişmek, çarpışmalardan çıkan çok sayıdaki parçacığı algılayabilmek için mevcut teknolojinin sınırları zorlanmaktadır. Bu bağlamda CERN, temel bilim araştırmalarının yanında, yarının teknolojilerini geliştirmekte de çok önemli bir rol oynamaktadır’’ dedi.

 

‘’ÖĞRENDİKLERİMİ PAYLAŞIYORUM   ‘’

 

Yılmaz; ’’Çalıştay dahilinde CERN yerleşkesinde verilen 17 saat parçacık ve hızlandırıcı fiziği dersleri,13 saat CMS, SC, SM18, CAST, AD deneyleri, Bilişim merkezi ve CERN S’CollLab’da yapılan eğitimlerle gerçekleştirildi. Parçacık fiziği alanında merak ettiklerimizi ilk kaynaktan erişme, geziler ve deneylerle pekiştirme fırsatı bulduk’’ dedi.  Edinmiş olduğu bilgileri çalıştay sonrası çevreye aktarma ve bu aktarmada atılacak adımların nasıl olacağı konusunda paylaşımlarda bulunduk. CERN deki hocalarımdan edindiğim bilgi ve deneyimlerimi öğrenci ve öğretmen arkadaşlarıma çeşitli sunumlar yaparak paylaşmayı düşünüyorum’’ dedi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10