Sanatseverlerden tam not aldı

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu tarafından Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda birlik beraberlik konseri verildi.

Çerkezköy 18.02.2018 20:50:00 0
Sanatseverlerden tam not aldı

Konser sonunda yaptığı konuşmada ülkenin çok önemli bir süreçten geçtiğini söyleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Birlik ve beraberliğimize her zamankinden çok ihtiyacımız olduğu bu süreçte kültürümüzle ve sanatımızla birbirimize sıkı sıkıya tutunmamızı sağlayan Çerkezköy Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu tarafından Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda birlik beraberlik konseri verildi.

 

2 BÖLÜMDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Konser önceki akşam  Şef F. Fahrihan Ünsal yönetiminde iki bölüm halinde gerçekleştirilirken toplamda 20 eser seslendirildi.  Konserin birinci bölümde ilk olarak Seyfettin Osmanoğlu’nun Hüzzam Peşrevi şarkısı seslendirilirken, koro tarafından Avni Anıl’ın “Ayrılık Ümitlerin Ötesinde” isimli Hüzzam şarkısının seslendirilmesinin ardından, solist Vahdettin Tan tarafından yine Avni Anıl’a ait “İçimde Bin Türlü Keder” isimli Hüzzam şarkı icra edildi. Daha sonra ise Solistler Yıldız Korul ve Mahmut Demirtaş tarafından Avni Anıl’a ait “Bir Ateşim Yanarım” adlı Hicaz şarkı seslendirildi.

 

VATAN MARŞI’NIN SESLENDİRİLMESİ İLE İLK BÖLÜM SONA ERDİ

 

Solistler Dilek Kaya ve Bahtiyar Karakaş’ın Avni Anıl’a ait “Unutamıyorum” adlı Suzidil şarkıyı seslendirmesinin ardından;  Solist Nevzat Ş. Duran Avni Anıl’a ait “Unutulmuş Ne Varsa” adlı Muhayyer Kürdi şarkıyı,  Solist Rojda Eryılmaz Avni Anıl’a ait “Aşk Bu Değil” adlı Nihavend şarkıyı seslendirirken, koro sırasıyla Avni Anıl’a ait “Bir Alev Bir Işık” ve “Ağla Gitar” şarkıları seslendirdi.  Konserin ilk bölümü Musa Süreyya’ya ait Vatan Marşı’nın hep birlikte seslendirilmesi ile sona erdi.

 

2. Bölüm Papatya Gibisin isimli şarkının seslendirilmesi ile başladı

 

Konserin 2’inci bölümü, Koro’nun Necdet Koyutürk’e ait “Papatya Gibisin” isimli şarkıyı seslendirmesi ile başladı. Solist Şehnaz Tuğran’ın Fehmi Ege’ye ait “Sana Nereden Gönül Verdim” isimli şarkıyı seslendirmesinin ardından konser Solist Fikret Puza’nın Necip Celal Andel’e ait “Sevdim Bir Genç Kadını” isimli şarkıyı, Solist Neşe Akay’ın Levent Gülez’e ait “Bir Su Gibi” isimli şarkıyı, Solist Serhan Muştu tarafından Ali Rıza Bey’e ait “Yıldızların Altında” isimli Nihavend şarkıyı  seslendirdi.

 

“HOŞ GELİŞLER OLA MUSTAFA KEMAL PAŞA”

 

Konser, Solist Muzaffer Kartal’ın “Aman Avcı Vurma Beni” isimli Nihavend Azeri Türkü’yü seslendirmesi ile devam etti. Daha sonra Koro sırasıyla “Araz Üste Buz Üste” adlı Nihavend Azeri Türkü, “Deryada Deryalıklar” isimli Nihavend Türkü ve “Bir Kara Gözlüye” adlı Nihavend Şarkı seslendirdi. Çerkezköy Belediyesi Türk Müziği Korosu konseri tüm salon ile birlikte “Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa” marşının coşkuyla söylenmesiyle sona erdi.

 

BİRLİK BERABERLİĞE HER ZAMANKİNDEN FAZLA İHTİYACIMIZ VAR

 

Konser sonrası  konuşma yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Birlik ve beraberliğimize her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız olduğu bu süreçte kültürümüzle ve sanatımızla birbirimize sıkı sıkıya tutunmamızı sağlayan Çerkezköy Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. ‘Sanatsız Kalmış Bir Milletin Hayat Damarlarından Biri Kopmuş Demektir’ diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü de saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

 

KOROMUZ BU YIL 3 ÇALIŞMAYLA BİZLERLE BİRLİKTE OLACAK

 

Akay, ilçede çeşitli kültürel ve sanatsal etkinliklerle birlik ve beraberliği daha da güçlendireceğini belirterek “Belediyemiz Türk Sanat Müziği Koromuz bu yıl 3 çalışmayla bizlerle birlikte olacak. Birincisi gerçekleştirdiğimiz bu konserdi. Bir dahaki buluşmamız Mayıs ayında olacak. İnşallah Kasım ayındaki buluşmamızı yeni Kültür Merkezimizde gerçekleştireceğiz. Adım adım bu noktalara geldik. Çerkezköy Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun 18 yıllık emeğini yeni Kültür Merkezimizde tüm Tekirdağlılarla buluşturma imkanına sahip olacağız” sözlerine yer verdi.

 

KORO ÜYLERİNE ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERİLDİ

 

Akay konuşmasının ardından Koro Şefi F. Fahrihan Ünsal’a çiçek takdim ederken; koro üyelerine de çeşitli hediyeler verdi. Şef F. Fahrihan Ünsal yönetimindeki koroda, Ahu Demirci, Canan Aytekin, Dilek Kaya, Emel Başarır, Fatma Aybars, İnci Yılmaz, Melek Gürses, Müzehher Girgin, Naciye Biber, Neşe Akay, Nihal Akkaya, Revasiye Altıntaş, Rojda Eryılmaz, Serhan Muştu, Serpil Solmaz, Seyhan Gabralı, Şehnaz Tuğran, Şükriye Mermi, Yıldız Korul, Zekiye Koçak, Zeliha Firidin, Zeynep Ergin, Bahtiyar Karakaş, Bahri Eryılmaz, Engin Özden, Fevzi Canbak, Fikret Puza, Hayrettin Danyeli, Mahmut Demirtaş, Muzaffer Kartal, Nevzat Ş. Duran, Oktay Aybars, Ufuk Koroğlu, Utku Tüfekçi, Vahdettin Tan ve Volkan Avcı yer aldı. Konserde, Kemanda Ayhan Çakır, Kanunda Turgut Özüfler ve Levent Gülez, Udda Musa Kaya, Mandolinde Hüseyin Yeğen, Klarnette İsmail Çetin, Darbukada Muzaffer Bayraktar, Bendirde Gökay Akıllıoğlu yer aldı.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10