Taşeronların beklediği rapor açıklandı

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine göre taşeron personelin belediye şirketine geçirilmesi sürecinde kurulan tespit komisyonunun çalışmalarında sona gelindi.

19.02.2018 19:42:00 0
Taşeronların beklediği rapor açıklandı

Başvuruları kabul edilerek sınava girmeye hak kazanan taşeron personellere ait listeler dün itibariyle Kapaklı ve Çerkezköy Belediyesi resmi internet sitesinde yayınlandı. Buna göre Kapaklı ve Çerkezköy’de başvuruda bulunan 547 taşeron personelden 496’sının  başvurusu kabul edilirken 51’inin başvurusu ise reddedildi.

 

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24 Üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esasların 35 inci Maddesine Göre, Çerkezköy şirketine işçi statüsünde geçmek üzerek başvuranların durumlarını gösterir listeler ile birlikte süreç takvimi de yayınlandı. Komisyon tarafından yapılan değerlendirmede Çerkezköy Belediyesinde 351 kişinin başvurusu kabul edilirken, 41 kişinin başvurusu ise reddedildi.

 

KAPAKLI’DA ON RED

 

Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürü Abdullah Çakmak Başkanlığında, İlçe Yazı İşleri Müdürü Meliha Karayaka ve Temizlik İşleri Müdür Vekili Hüseyin Şahin’in yaptığı incelemelerin ardından, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesi kapsamında çalıştırılmakta olan taşeron işçilerin, sürekli işçi kadrosuna geçiş talebine ilişkin yapılan değerlendirme sonucu başvuruları kabul edilenler ve başvuruları reddedilenlerin isimleri belediyenin web sayfasında ilan edildi. Öte yandan Kapaklı Belediyesinde Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Temizlik işleri Müdürlüğü’nde taşeron olarak çalışan 145 kişinin başvurusu komisyon tarafından kabul edilirken, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan 10 taşeron işçinin başvurusunu ise reddedildi.

 

İTİRAZ SÜRESİ ÜÇ GÜN

 

Sonuçlar aynı zamanda müdürlüklerin duyuru panolarına da asıldı. Başvuru sahiplerine bununla ilgili ayrıca bir tebligat yapılmayacak. Başvurusu kabul edilen taşeron personeller girecekleri sınavı kazandıktan sonra Çerkezköy ve Kapaklı Belediyesi bünyesinde kurulan Anonim Şirketlerine geçirilecek. Tespit komisyonu kararına göre sınava girme hakkı elde edemeyenler, ilan tarihinden itibaren 21 Şubat 2018 tarihi mesai saati bitimine kadar Tekirdağ Valiliği bünyesindeki itiraz komisyonuna gerekçelerini de belirtmek suretiyle yazılı olarak başvurabilecek.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10