Festival Bisanthe Quartet konseri ile sona erdi

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve yedi gündür Tekirdağlılara adeta müzik ziyafet veren Bisanthe Oda Müziği Festivali, Bisanthe Quartet konseri ile sona erdi.

Süleymanpaşa 20.02.2018 20:03:00 0
Festival Bisanthe Quartet konseri ile sona erdi

BİR SAAT SÜRDÜ

 

Kemanlarda Mehmet Yasemin ve Hakan Güven, viyolada FilipKovalski ve viyolonselde Didem Erken’in oluşturduğu quartetJ.S.Bach, W.A.Mozart, A.Borodin, A.Dvorak ve A.Piazzola’nın seçkin eserlerini Tekirdağlılarla buluşturdular.Yaklaşık bir saat süren konser alkışlarla sona ererken gecenin sonunda Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinatekibi tebrik ederek çiçek takdim etti.

 

“İNANARAK BAŞLIYOR”

 

Festivalin kapanış konuşmasını da gerçekleştiren Başkan Eşkinat; “3. yılın sonunda bir muhteşem finalle bitirdik. Bu gece kendimize ait, kendi belediyemizin desteklediği ve bizi önce Türkiye’de sonra da dünyada temsil edecek olan Bisanthe Quartet dinledik. Bu yolculuklar böyle başlıyor. İnanarak başlıyor. Artık bu şehrin çocuklarının daha iyi müzisyen olması için el birliği ile katkı verme zamanı. Bu süreci başlattığı için başta Didem’e çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürüm Sayın Kemal Küçük’e. Bir gün piyano resitalinin ardından kendisini sahneye davet etmiştim. O an içimden geldi. Önümüzdeki yıldan itibaren Sayın Kemal Küçük bizle beraber oda orkestrası festivali yapacak. O gün bugün Kemal Bey ile bu yolculuk devam ediyor. Önümüzdeki yıl daha büyük bir organizasyon yapacağız.” diye konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Bisanthe Oda Müziği Festivali’nin önümüzdeki yıl itibari ile uluslararası bir boyut kazanacağını müjdeleyen Küçük; “Öncelikle ilk konserini veren hepsi çok değerli sanatçılardan oluşan bu ekibe hayırlı olsun diyorum ve çok iyi bir konser çıkardıkları için teşekkür ediyorum. Bu ekibin Bisanthe markasını yıl içinde Türkiye’de ve dünyada daha da duyuracağına inanıyorum. Festivalimize gelirsek üçüncü yılımızı sekizinci konserimiz ile tamamladık. Bir hedefim var. Avrupa Festivaller Birliği’ne üye olmamız gerekiyor. Madem bu kadar emek veriliyor, bu kadar güzel şeyler ortaya çıkıyor. Avrupa Festivaller Birliğine üye olmamız gerektiğini düşünüyorum. Seneye uluslar arası bir festival haline getireceğiz bu festivali. Türkiye’nin en değerli, içinde yabancı sanatçıların da olduğu bir festivale başlayacağız. 8 konserlik bir maratonumuz daha olacak. Bu 4 yılın taçlanması olacak. Şimdiden programımız belli. Türkiye çok değerli bir festival kazanmış olacak. Oda müziğinde bu kadar kapsamlı ilk festivali Süleymanpaşa Belediyesi yapmış olacak. Değerli başkanımızın ön görüsü ve vizyonu sayesinde bu konserler gerçekleşiyor. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu konserlerde bizi yalnız bırakmadığınız için sizlere de çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10