Çerkezköy TSO'dan "TOBB Nefes Kredisi" müjdesi geldi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 2017 yılında faaliyete geçirilen TOBB Nefes Kredisi uygulamasının bu yılda devam edeceğini belirten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva kr

Çerkezköy 22.02.2018 20:15:00 0
Çerkezköy TSO

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, KOBİ üyelerine 2018 yılında da kredi kullanma imkânı sağlayacak.

 

2017 YILINDA BAŞLATILDI

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, içeride ve dışarıda birçok sorunla boğuşan devletin bekası konusunda elini taşın altına koyan; ülkesi için üretmeye ve katkı sunmaya azim ve kararlı olan iş dünyasının bu vefakârlığı karşısında bir dizi ekonomik tedbirler alındığını söyleyerek ‘’Bunlardan bir tanesi de KOBİ’lerimize Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin organize ettiği “TOBB NEFES KREDİSİ” uygulamasına 2018 yılında da devam edilmesi kararıdır. KOBİ firmalarımıza yönelik 2017 yılında başlatılan “TOBB NEFES KREDİSİ” imkânı 2018 yılında da devam ettirilecektir’’ dedi.  

 

DETAYLAR EN KISA ZAMANDA AÇIKLANACAK

 

Kredi almak isteyen KOBİ üyelerinin Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odamıza müracaat edebileceğini ifade eden Kozuva, başvuru detaylarının en kısa zamanda odanın web sayfasından açıklayacaklarını kaydetti.

 


NEFES KREDİSİ NEDİR?


Nefes Kredisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu ve DenizBank arasında yapılan bir anlaşma ile verilen bir kredi. Krediyi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı oda ve borsalara üye olan KOBİ’lere verilmekte. Nakdi ve Ticari bir kredi olan Nefes Kredisi 12 ay vadeli bir şekilde kullanılabilir. Yıllık sabit faiz oranları ile 250 TL KGF başvuru ücretine sahip. Nefes Kredisi en fazla 150 bin TL olarak kullanılabilmekte. 12 aydan daha uzun süreli kullanılamayan Nefes Kredisi, yıllık %9,9, aylık %0,825 faiz oranına denk gelmekte. Nefes kredisi başvurusu yapmak isteyen KOBİ ‘lerin, bu konuda anlaşmaya varılan Deniz bank ya da T.C. Ziraat Bankası ‘na müracaat etmeleri gerekiyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ‘ne bağlı olan ticaret odalarının üyeleri bu krediye başvurabilirken, bunun haricinde kalan KOBİ ‘ler yararlanamayacak. Yararlanamayacak olan gruba Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleri de dahil.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10