Sobacılar: Doğalgaz kullanımı bizi etkiledi

Çerkezköylü soba satıcıları bu yıl soba satışlarının oldukça sönük geçtiğini ve beklenen satışı yapamadıklarını belirtti. Çerkezköy'de yıllardır soba imalatı ve sat?

Çerkezköy 25.02.2018 20:47:00 0
Sobacılar: Doğalgaz kullanımı bizi etkiledi

DURGUN BİR YIL GEÇİRDİK

 

Tayfun Kabaklar, sobacılar olarak bu yıl durgun bir sezon geçirdiklerini ve bu nedenle soba satışlarında bekleneni gerçekleştiremediklerini belirtti. Kabaklar, “Özellikle ilçemizin bir sanayi kenti olması nedeniyle birçok vatandaşın doğal gaza geçmesinden bu yana yaklaşık 10 yıldır Çerkezköy kent merkezinde soba kullananların yok denecek kadar azalmasıyla birlikte soba satışlarımız büyük bir ölçüde durdu. Genellikle soba satışlarımız kırsal bölgelerde ve ilçe çevresindeki köylerde yaşayan ve doğalgaz bağlantısı olmayan vatandaşlarımıza yönelik oluyor. Ancak bu yıl nedense o bölgelerden de soba almaya gelen çok az kişi oldu ve bu nedenle satışlarımız yok denecek kadar az oldu. Genellikle bu yıl en çok sattığımız soba borusu ile semaver oluyor ” dedi.

 

DOĞALGAZ KULLANIMI ARTTIKÇA SOBA SATIŞLARIMIZ AZALIYOR

 

Kadir Sobaları Sahibi Tayfun Kabaklar; “Yaz boyunca imal edip kış için hazırladığımız çeşitli sobalar ilçemizde her geçen gün doğalgaz kullanımının çoğalmasıyla birlikte  sobacılar olarak son günlerimizi yaşıyoruz. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’lılar doğalgaza teşvik edilirken, sadece bazı müstakil evlerde ve çoğunlukla da köylerde kullanılan sobaya da rağbet azaldı. Sobacılar olarak doğalgaz kullanımı öncesinde kış aylarının yaklaşmasını dört gözle bekliyorduk. Ancak doğalgaz kullanımının artması nedeniyle  birlikte bölgemizde soba satışlarında hayal kırıklığı yaşıyoruz. Kısaca doğalgaz kullanımı her geçen gün artmasıyla birlikte sobacılar olarak son yıllarda işlerimizde de büyük bir azalma oldu. Kısaca doğalgaz bizleri çok etkiledi” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10