Öztrak:  Halkımız termik santrale karşı daha dik durmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Çorlu'da düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Çorlu 26.02.2018 20:44:00 0
Öztrak:  Halkımız termik santrale karşı daha dik durmalı

Öztrak; ‘’Trakya’da bir dizi termik santral yapma projesi var. Bunlar gerçekten insan sağlığını önemli derecede etkileyecek projeler. Bizim parti örgütümüz belediye başkanlarımız bu projelere karşı çıkma eylem planı yaparken halkın katılımı bunlara yeterince olmuyor. Halkımızın daha yoğun bir şekilde katılması benim en önemli dileğim’’ dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Çorlu’da düzenlenen basın toplantısına katıldı. Çorlu'da bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten, CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı ve ilçede görev yapan basın mensupları hazır bulundu.

 

‘’HALKIMIZIN DAHA YOĞUN BİR ŞEKİLDE KATILMASI BENİM EN ÖNEMLİ DİLEĞİM’’

 

Çevre ve halk sağlığının görev alanına girdiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak; ‘’Bu konuda son yılda Tekirdağ’da çok önemli gelişmeler yaşandı. Bunlardan bir tanesi Trakya’da bir dizi termik santral yapma projesi var. Ama dönüp baktığınız zaman bu bölgelerin büyük kısmı organize sanayi bölgelerine yakın alanlarda havası çevresi kirlenmiş olan, Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı, Ergene, Saray’a yapılmaya çalışılıyor. Bunlar gerçekten insan sağlığını önemli derecede etkileyecek projeler. Efendim suyu Meriç Nehri’nden getireceğiz. Nasıl yapacaksınız, nasıl getireceksiniz?  Meriç Nehri’nden su getirdiğinizde suyun durumu ne olacak? Bunu inceleyen bakan yok. Orada kömür var. Biz şimdi burada termik santral yapacağız. Bu kadar kirliliğin olduğu yerde kömürlü enerji santralleri de buraya kurduğunuz zaman bu halkın sağlığını ciddi ölçüde etkileyecektir. Benim çok dikkatimi çekiyor. Bizim parti örgütümüz belediye başkanlarımız bu projelere karşı çıkma eylem planı yaparken halkın katılımı bunlara yeterince olmuyor. Yapılan projeler tamamen halkımızın sağlığını koruyacak, halkımızın malını mülkünü koruyacak. Dolayısıyla bu eylemlere halkımızın daha yoğun bir şekilde katılması benim en önemli dileğim’’ dedi. 

 

‘’VATANDAŞIN İHTİYACI VARSA BİZİM ASLİ GÖREVİMİZDİR’’

 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "İlin nüfus artışından dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 11 ilçeye 11 okul yaptı. Çok da önemli değil diyorlar. Büyükşehir Belediyemiz 100'den fazla okulda, bakım onarım, montalama, doğalgaz dönüşümü ve malzeme yardımı yaptı. Büyükşehir Belediyesi'nin asli görevi değil. En son 28 tane ilkokulumuzun içme suyu depolarını yeniledik. Asli görevimiz mi' değil ama vicdani görevimizdir. Bizim bu ihtiyaçlara duyarsız mı kalmamız gerekiyordu. Bu ihtiyaçlara duyarsız kalamayız. Ayrıca 100'den fazla camiye yardım yaptık. Her türlü yardımı yaptık. Tekirdağ'da ciddi anlamda günün şartlarına uygun Cemevi ihtiyacı vardı. Şarköy ve Muratlı ilçelerimizde Cemevi yapıyoruz. Asli görevimiz ya da değil, vatandaşın ihtiyacı varsa bizin asli görevimizdir’’ dedi.  

 

TEKİRDAĞ'DA YILLIK SU TÜKETİMİ YAKLAŞIK 60 MİLYON METREKÜP

 

Tekirdağ'da yıllık su tüketiminin yaklaşık 60 milyon metreküp olduğunu kaydeden Albayrak; ‘’ Yüzde 90'ı 420 tane kuyudan yer altından çekiliyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi diğer büyükşehir belediyeleri gibi yüzey suyu, baraj suyu kullanmıyor. Çokal Barajı devletin barajı. Biz oradan tonu 1 liraya su alıyoruz köylere 25 kuruşa satıyoruz. Bütün bunlara baktığımız zaman Büyükşehir Belediyesi olarak ilk meclis toplantımızın ikinci oturumunda tek fiyat kapsamında su fiyatını belirlerken Büyükşehir Belediye Meclisi oy birliği ile karar aldı. Tüm meclis üyelerimiz evet dedi. Daha sonra su fiyatlarını açıkladığımızda itiraz ettiler. 2018 yılı itibari ile faturamızı da yeniledik. Üç bölümlük faturanın ilk bölümü TESKi'nin aldığı bölüm. Hemen altında yasal olarak alınması gerek bölüm olan ilçe belediyesi katı atık bedeli var. Onun altında da Büyükşehir Belediyesi çöp imha bedeli var. Daha sonra çevre temizlik vergisi var. Biz birinci bölümdekini alıyoruz. Faturadaki diğer bölümler olmazsa vatandaşlar belediyeye üç kere gelmek zorunda kalacak. Bu konu ile ilgili her ilgili `Yerel yönetimler halka hesap veriyor' isimli toplantılar düzenleyeceğiz" dedi.

 

BİZ SIRADAN BİR BİNA İNŞA ETMİYORUZ

 

Hizmet binası ile ilgili sorulan sorulara da cevap veren Albayrak; " Biz sıradan bir bina inşa etmiyoruz. 100 bin metrekarelik alanlık bir yer yapıyoruz. Altında otoparkı olan bir yer yapıyoruz. Bomboş bir araziye yeni bir yerleşim yeri yapıyoruz. Yan yolları, çevre düzenlemesi, park ve etkinlik alanları ile bir kompleksten bahsediyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak beş ayrı binada hizmet veriyoruz. Tüm birimlerimizi oraya taşıyacağız. Böyle bir hizmet binasına ihtiyaç vardı" dedi. Toplantı soruların cevaplanmasının ardından sona erdi. 

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10