Abban: Vergi ödemek vatandaşımızın kutsal görevi

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban Vergi Haftası dolayısıyla Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Cengiz Kılıç'ı ile vergi dairesi personelini ağırladı.

Çerkezköy 26.02.2018 20:46:00 0
Abban: Vergi ödemek vatandaşımızın kutsal görevi

‘’İLÇEMİZDE DE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLAYACAĞIZ’’

 

Ziyarette çalışmaları hakkında da bilgi veren Çerkezköy Vergi Dairesi Müdürü Cengiz Kılıç; “Toplumun tüm kesimlerinde vergi bilincinin geliştirilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla, her yıl Şubat ayının son haftası kutladığımız 29. Vergi Haftasını bu yıl, 26 Şubat-4 Mart 2018 tarihleri arasında, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlayacağız’’ dedi.  

 

REKORTMENLERE TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLECEK

 

2017 yılında verilen beyannamelere göre ilk 10’a giren gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından imzalı teşekkür belgeleri verileceğini belirten Kılıç; ‘’İlçemizde beyan, ödeme ve diğer vergisel yükümlülüklerini zamanında yerine getiren, gönüllü, uyum seviyesi yüksek mükelleflerimizi ziyaret edeceğiz.” dedi.

 

‘’OKULLARDA EĞİTİMLER YAPACAĞIZ’’

 

Kılıç, ilçede, Vergi Haftası için hazırlanan “Vergilerimizle Büyüyen Türkiye” ve “Vergi Geleceğimizdir”  sloganlarının yer aldığı afişlerin asılacağını da ifade ederek; “Öğrencilerimize yönelik hazırlanan vergi haftası afişleri ilköğretim ve ortaöğretim okullarında  asacağız. Okullarımızı ziyaret ederek öğrencilerimizi vergi bilinci konusunda bilgilendirmeye çalışacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa, Vergi Bilincini Geliştirme Eğitimleri yapacağız ve genç girişimcilerimize de vergi konusunda bilinçlendirmeye çalışacağız.” dedi.

 

‘’BELLİ BİR GELİRİ OLAN HERKESİN VERGİSİNİ ÖDEMESİ GEREKİR’’

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Abban; “Ülkemizde sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi için 1990 yılından itibaren her yıl Vergi Haftasını çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Vergi ödemek, her vatandaşımızın en kutsal görevlerinden biridir. Aynı ülkede yaşayan, devletimizin bizlere sunduğu hizmetlerden yararlanan vatandaşlar olarak, belli bir geliri olan herkesin vergisini ödemesi gerekir. Bu ödediğimiz vergiler ile devletimiz bizlere çeşitli olanaklar sağlamaktadır. Bu vesile ile vergisini tam ve zamanında ödeyerek ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, Vergi Dairesi Müdürlüğü personelimize de başarılı çalışmalar diliyorum.” dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10